Původní silentbloky na ramenech - menit nebo ne?

Přední i zadní
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Původní silentbloky na ramenech - menit nebo ne?

Příspěvek od Tomy »

Zdar. Mal by som tak trochu polemický dotaz. Má význam meniť silentbloky predných ramien, ak nie je (resp nepostrehol som) od nápravy žiaden buchot ani podobné pazvuky? Felda je 1.3 (r.v.97) a má naj.150tis km a sú tam pôvodné silentbloky.
tlmiče boli menené na prednej náprave 2x, na zadnej 1x (posledná výmena bola 3 roky dozadu naraz predky + zadky).

Ide aktualne o to, že budem meniť čapy riadenia a preventívne už aj spodné čapy. Následne samozrejme geometriu.

Ked som bol pred 1,5 rokom na STK, tak mi technik ukazoval na tom zariadeni čo myká kolesami, že je potrebné vymeniť silentbloky. Ževraj ramenami dosť myká. Ja som ale nevidel žiadne výrazné posúvanie (proste hlo sa to len o chlp, čo je normalne..), bral som to tak že ten technik na aute nevedel nič nájsť tak ma proste ťahal za nos a robil sa dôležitým.

Ak by som ich menil, tak žiadna čína, dal by som tam originály (zadné dokonca mám doma, predné by som dokúpil). Len proste mám už skúsenosť s tým, že najkvalitnejšie diely sú tie, čo sú na aute od výroby. A tiež že netreba moc vrtať do toho, čo funguje ;)

Pocítim nejak napr na zníženom hluku na nerovnostiach, ak tam dám nové?
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Původní silentbloky na ramenech - menit nebo ne?

Příspěvek od 103457 »

Vůle v silentblocích se pozná právě jen na STK na těch šoupačkách. Pokud už rameno v uložení klepe-bouchá, tak to už není vůle v silentbloku, ale silentblok je KO. Pokud ti technik řekl, že tam vůle je, tak to neřeš a vyměň je. Stojí pár korun a zvládneš to i doma ve velkém svěráku nepotřebuješ ani lis.
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

A staré stiahnem v pohode, alebo budem musieť do toho mlátiť jak zbesilý? :?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nařízni je flexou a pak stáhneš v pohodě.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

103457 - kolego ja nechcem uraziť ale ak chce originál tak musí zachovať tie objímky , na lise vylisovať z obíjmky silentblok z ramenom a potom silentblok rozrezať a zlisovať , nový správne na rameno nalisovať , do objímky nalisovať nový doraz a nalisovať objímku na silentblok v správnej polohe , silentblok stiahnuť predtým sponou

origo silentbloky zväčša prežijú auto
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ty misky moc nestojej, tudíž já je komplet rozřízl a usnadnil si práci. Poté jsem koupil nový silentblok, misku, zarážku pryžovou
Při slisování dolů se stejně ty gumové zarážky roztrhaj a pokud je silentblok zarezlej, tak se zohýbaj misky a pak je porod to z5 přišroubovat na auto. Dělal jsem to na obou svých feldách, na té první jsem se stím drbal tak, že jsem to slisovával dolů, potom vyklepával a rovnal misky, no zkrátka opruz. Po druhé jsem to rozřízl flexou a nalisoval nový, za 30 minut jsem měl ramena připravený o5 k montáži na auto. ;)

Toto kup a máš po problémech s uložením ramen.
6U6 407 359 A miska úchytná vlevo 1ks 310,-Kč
6U6 407 360 A miska úchytná vpravo 1ks 310,-Kč
6U0 407 170 zarážka pryžová 2ks á 45,-Kč
6U0 407 182 C lůžko guma-kov 2ks á 170,-Kč
6U0 407 182 lůžko guma-kov 2ks á 75,-Kč
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

to nie je taká hrozná cena pre mňa ako pre fandu ale niekomu sa to páčiť nemusí a kúpi rovno nejaké druhovýrobné kompletné
osobne som to ešte nikdy nezohol a robil som pár ramien , je to pakáreň ale dá sa to
selle - FK

Příspěvek od selle - FK »

jestli ti můžu poradit,tak kup celé pameno ze silemblokami i s kolovím čepem.vše je komlet.komlet stoji cca 650kč.více najdeš na autokkely-PODVOZEK.jen povolíš šroubi,vyndáš staré rameno,a dáš nové.v servisu necháš seřídit jen zbíhavost.staré rameno si zrepasuj postupně,a prodalší poruchu jej máš opět připravené.
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

rameno originál stoji ca 80€. Za 600 korun to môže byť leda čína alebo podobný šmejd
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

selle píše:jestli ti můžu poradit,tak kup celé pameno ze silemblokami i s kolovím čepem.vše je komlet.komlet stoji cca 650kč.více najdeš na autokkely-PODVOZEK.jen povolíš šroubi,vyndáš staré rameno,a dáš nové.v servisu necháš seřídit jen zbíhavost.staré rameno si zrepasuj postupně,a prodalší poruchu jej máš opět připravené.
Tak jestli já můžu poradit, tak rozhodně nekupuj rameno za 650,-Kč :o to je čína, taiwan, či kdejaká asijská svoloč, materiál žvejkačka. Kvalita ramena bude asi shodná s gramatikou pisatele. :o
Origo kompletní rameno ve škodovce stojí:
6U0 407 151 A rameno spodní smontované vlevo pro vozidla se zesílenou karoserií cca 1.650,-Kč
6U0 407 152 A rameno spodní smontované vpravo pro vozidla se zesílenou karoserií cca 1.650,-Kč
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

103457 - tak to víc to by bola cena tak za staré , okolo 2400 korún stálo
selle - FK

Příspěvek od selle - FK »

určítě je to čína.ale tak velkej rozdíl v tom není.ja je tam mám už půl roku a vše je bezva.na těch našich silnicích vymlátíš do 2 let i ty originál.pak tě to akorad bude sr..t.jestli ti není líto peněz,na který jsi dřel,tak jsi kup original.
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Neviem, či podozkové diely typu RAMENO, je práve ten diel kde by som to riskoval čínskymi ND. Trebars minulý rok som dával VIKA chladič, a myslím je ok, i na fóre písali že namontovali a drží to.

Ked som sa známeho (garážnik) pýtal ktoré čapy použiť, tak vravel že VIKA ani bohovi. A práve s ohľadom na naše cesty si myslím, že ak už, tak radšej repasovať povodné rameno kvalitnými čapmi a silentblokmi, ako pchať tam VIKA rameno či obdodne. I ked tiež si nemyslím, že by hocktorý výrobca vyrobil absolutný šmejd. To by rýchlo nemali komu predávať. Podľa mňa ale i 30% rozdiel kvality u podvozkových dielov bude určite časom poznať. Samozrejme čo človek to názor.

A pokiaľ niekto feldu používa len na dojazd od paneláku do supermarketu, tak mu kludne stačí i tá čína.

Ešte snad by som dodal, že letné pneu mám 185/60 R14, takže hlavne v mojom prípade tie tlaky a prenášané sily na podvozok budú zrejme očosi vyššie než u série 165/70.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Dneska jsem scháněl něco kolem tlumičů a originál komplet rameno stojí přes 3500 kč.

http://www.cc-autodily.cz/rameno-spod-l ... 6U0407151A
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já mám v Etce 1.650,-Kč :shock:
DennyWonder - FK

Příspěvek od DennyWonder - FK »

ahoj, taky jsem párkrát ramena bouchal doma ... tvůj rozměr pneu (185/60 R14) bych řekl, že asi na větší opotřebení (zatížení) mít vliv bude ... ale taky bych už asi koupil rameno v celku sakum prdum jak je ... hodil to na auto a vím, že cca 2roky (podle stylu jízdy) to vydrží ... cpát tam rameno za 1600,- nemá smysl .. teda nevím jaký silnice jsou u vás ... ale jestli ti vydrží 2,5 rameno za 1600,- nebo 2roky rameno za 650,- tak si spočítej, jak často pod to chceš lozit, nebo kolik do této " Sysifofské " práce investovat ... já bych tam osobně vrazil ramena komplet za 650,- a klidně za 2 roky znova.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Čínu ani Turecko na podvozek NEE.
Za tu samou cenu, kterou vrazíš do pofiderních ramen koupíš origo náhradní díly na repas.
A máš jistotu, že je to kvalitní materiál.
Suri
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suri »

a že za rok zase nerobíš zbytočne geošku
Hanz - FK

Příspěvek od Hanz - FK »

prodal sem kamošovy feldu s čínou ramenama a týpek váží 140kg plus vozí bordel, má tam tvrdší pružiny JOM a už ma na nich naježděno dva roky a porad jsou v pohodě.
Odpovědět