Výměna předních brzd

smazany clen - FK

Výměna předních brzd

Příspěvek od smazany clen - FK »

Zdravím,
o víkendu jsem si řekl, že kouknu jak jsou na tom brzdy. Jak jsem to viděl, tak jsem to rychle zase radši smontoval a běžel objednat desky i kotouče nové. :o
Vzal jsem Ferodo - klasika - na obě kola za příjemých 1.035,- i s poštou :)
Dnes mají přijít a budu to měnit. Mám k tomu ale dotaz - když vyndám ty staré desky a kotouče a nacpu tam nové, není třeba nějak roztáhnout ten třmen, aby se mě tam na to vešel a šel nasadit zpátky?? :?:
Jak se to dělá? Brzdovku nemám sílu přetlačit, ne? :roll:
Díky

P.S.: Hledal jsem vlákno, kam to nacpat, ale nenašel jsem nic vhodného, tak zakládám nové.
smazany clen - FK

Re: Výměna předních brzd

Brzdovku normálně přetlačíš zpět. Záleží jak moc dobře ti pístky chodí. Jde to buď normálně páčit přes něco, nebo pomocí svěrek stahovat. Nejlepší taky bude, když to pak párkrát vrátíš a zase dobrzdíš (jen po nějakou vložku, aby ti nevyjel celej pístek) a párkrát to takhle prohábeš, protože to může být v těch "nových" místech kde bude teď muset pístek běhat trochu přirezlé, a tak aby to tam blbě nechodilo. Takže párkrát jakoby propumpovat aby šlo vidět, že se po odstavení pístek pěkně sám vrací zpět.
smazany clen - FK

OK, díky.
Pístek myslíš ten hlavní, kam vede brzdová hadička nebo ty dva vodící s tou gumičkou okolo?
smazany clen - FK

Ano, pístek myslím brzdový píst (ten velký). Ale když už jsi to nakousnul, zkontroluj rovnou i ty vodící čepy, které jsou občas taky trošku přirezlé a dej tam novou vazelinu pokud možno a aby se taky pěkně vracely. Já repasoval brzdy minulý víkend, tak jsem si s tím taky zrovna hrál. Je potřeba všechno rozchodit, aby se vše chtělo samo pěkně vracet po odbrždění, aby zbytečně nebrousily destičky o kotouč když nemají a nepřibržďovalo to tak. Takže jak vrátíš zpět ten píst, tak ho rozhýbat pro jistotu (když by nešel a byl přirezlý, tak pod prachovku dostat olej a rozhýbat) a čepy vodící taky rozhýbat a namazat. Samozřejmě pokud je tam cokoli v háji, tak vyměnit (většinou jedině gumičky).
No a taky samozřejmě komplet obrousit a očistit vodící plochy pro destičky, ať tam nedrhnou a chodí pěkně z lehka.
No však stejjně když tam budeš dávat pěkný nový desky a kotouče, tak ti to určitě nedá a všechno ostatní pěkně očistíš a zrenovuješ.
smazany clen - FK

Jééé, ještě že existuje tohle fórum ... víte kolik já uštřím za servis? :lol:
Ty pístky jsem promazával včera a když jsem viděl ty brzdy, chce to komplet sundat, kartáčem obrousit a natřít na črveno (když budou ty nový elektrony :twisted: ).
Ok, mrknu na to, udělám jak říkáš, snad nic nepos*ru. Zatím díky
smazany clen - FK

Zbysek píše:No a taky samozřejmě komplet obrousit a očistit vodící plochy pro destičky, ať tam nedrhnou a chodí pěkně z lehka.
No však stejjně když tam budeš dávat pěkný nový desky a kotouče, tak ti to určitě nedá a všechno ostatní pěkně očistíš a zrenovuješ.
Jak jsi čistil ten třmen, do kterého vede hadička? Předpokládám, že odpojit se to nedá, že? :roll:
A když tam budu dávat nový destičky, je to jedno která je kde nebo je v tom nějaký systém?
whoof - FK

Příspěvek od whoof - FK »

proc by nedalo ? sundas trmen, a klicem odsroubujes hadicku :)
smazany clen - FK

whoof píše:proc by nedalo ? sundas trmen, a klicem odsroubujes hadicku :)
No jo a co kapalina? :o
P.S: Vim, jsem natvrdlej :)
Jurka - FK

Příspěvek od Jurka - FK »

Ale potom budeš muset odvzdušnit...jo a nepočítej s tím že ta hadička půjde zase nějak snadno a odvdušnovák taky... no já tohle dělal na svým...dost drbačka...byl sem asi 3krát ve městě pro díly a nakonec úplně vše nové...

Desky a kotouoče to je pohoda to jen strčíš něco mezi třmen a desku a zatlačíš píst postupně, ale jak už se dělá něco, kde je kontakt s brzdovkou od toho už já dávám radši ruce pryč. Jo ale když už tohle budeš dělat doporučuji koupit nový ty velký písty s těsněním a manžetou a rovnou vyměnit brzdovku
smazany clen - FK

Přesně jak píše Jurka, je to buď o kompletním repasu, nebo jen udělat ty desky a kotouče a případně očistit a natřít třmeny. Jak se do toho hrábne, tak je lepší tam pak fakt kdeco vyměnit. Čistit třmeny jdou i na autě, takže pokud máš kapalinovej okruh v pořádku, udělej spíš jen tu mechanickou část.
smazany clen - FK

hmmm...tak na to prdím. Já to zkusím podložit nějakou krabicí ať to neplandá za tu hadičku a zkusím to odrbat s připojenou hadičkou.
Na nějaké odvzdušňování nebo výměnu brzdovky (která je nová) nemám ani čas ani nervy :?
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

měnil sem teď 2 brzdový hadičky, odvzdušňoval 2 feldy a 2 favority a nikde s hadičkama a brzdovkou problém nebyl... vytekly maximálně 2 kapky ... takže odvzdušňování trvalo u každýho třmene asi minutu.
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
smazany clen - FK

Jurka píše: Tos měl štěstí...mě se zase dycky posere všechno co může
PŘESNĚ!!! :lol: :lol:
Já na to mám taky dycky štestí. U mě se i obyčejná výměna kola zvrhne v tragédii - viz minulý týden. Takže já osobně to sundám, co půjde, obrousím, vyměním, natřu, promažu a kašlu na to 8-)
Hadičky mám OK, nic zpuchřelého, tak do toho nebudu vrtat
smazany clen - FK

Takže mám novinky po sobotě. Klasika - jako vždy. Rozdělal jsem brzdy a přestalo mě svítit třetí brzd. světlo :D :D
No, nicméně neudělal jsem nic, protože jsem skončil na tom, že šrouby třmenu (to jak je okolo kotouče, ten kus bez hadičky) nešly absolutně povolit! :evil:
Brousil jsem je, stříkal odrezovávačem, poklepával kladívkem, páčil, bejčil, prosil jsem je a dokonce jsem i brečel, ale prostě to nešlo - ani za boha!
Tak jsem to, celkem nas*aný, zase složil a šel řešit to 3 brzd. světlo. Nechám to asi na servisu, ať se s tím vycukají. Ty maj nějaké trháky apod.
Jurka - FK

Na to je dobrý mít dobrou gola sadu velkou a musí to jít ty šrouby jsou dovela dost velké a pevné takže je asi nemožné je servat...... Chce to hrubou sílu
smazany clen - FK

Ponman píše: :D Nektery lidi maji dar pritahovat problemy.Jinak to nastve,soucitim kdyz je clovek bezradnej ze
zdanlivy banality ;)
JO!! To je prostě u mě naprosto normální :D Ten šroubek mě málem stál zdraví - prodělané 3 infarkty a jedna zástava srdce s následnou poruchou srdečního rytmu :lol:
Jurka píše: Na to je dobrý mít dobrou gola sadu velkou a musí to jít ty šrouby jsou dovela dost velké a pevné takže je asi nemožné je servat...... Chce to hrubou sílu
Ano, souhlasím. To jsem sice neměl, ale pak mi soused půjčil gola klíč a stejně to nešlo. Je to blbě přístupný a špatně se tam zabírá. Možná, kdybych to zvednul na zvedáku a ne jen na špalcích, bylo by to lepší.
Hroubou sílu jsem taky zvažoval, ale říkal jsem si, že tady bych asi neriskoval. Být to dvěře a něco poseru, tak to přidrátuju, zadělám isolepou :D a dojedu, ale u brzd bych si to nelajznul :( ... i když pravda - jsou dvouokruhový, ne? ;) :)
Zkusím v pondělí brnknout do toho servisu...
whoof - FK

The_Gladiator píše:Takže mám novinky po sobotě. Klasika - jako vždy. Rozdělal jsem brzdy a přestalo mě svítit třetí brzd. světlo :D :D
No, nicméně neudělal jsem nic, protože jsem skončil na tom, že šrouby třmenu (to jak je okolo kotouče, ten kus bez hadičky) nešly absolutně povolit! :evil:
Brousil jsem je, stříkal odrezovávačem, poklepával kladívkem, páčil, bejčil, prosil jsem je a dokonce jsem i brečel, ale prostě to nešlo - ani za boha!
Tak jsem to, celkem nas*aný, zase složil a šel řešit to 3 brzd. světlo. Nechám to asi na servisu, ať se s tím vycukají. Ty maj nějaké trháky apod.
o tom mi povidej my se dneska drbali s tim celej den .... třmen ještě šel, ale sundat čelisti to byl neuvěřitelnej porod navic sme na to neměli potřebny nařadí tak sme si tam odchytli jednoho fajn dědu co si kutil na škodovce a ten nam to pomohl sundat ty šrouby ... sam řikal, že někdy sou ty šrouby tak kousnutý, že se musí odřezat
smazany clen - FK

whoof píše: o tom mi povidej my se dneska drbali s tim celej den .... třmen ještě šel, ale sundat čelisti to byl neuvěřitelnej porod navic sme na to neměli potřebny nařadí tak sme si tam odchytli jednoho fajn dědu co si kutil na škodovce a ten nam to pomohl sundat ty šrouby ... sam řikal, že někdy sou ty šrouby tak kousnutý, že se musí odřezat
A jak jste to nakonec sundali?? :o Hrubá síla? Když to nejde silou, jde to větší ... ??
Já se fakt bojím, abych někde něco neutrhnul - asi to nechám utrhnout servis :)
whoof - FK

nesmiš se toho bát normalně kladivem zkus trochu pomlatit na hlavu toho šroubu ... my do toho řezali jako blazni ... a pak pokud maš utrhavací klíče tak zkus bušit do toho utrhováku dokud to nepovolí ...
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Ja by som sa pridal s dotazom na regulačné ventily na brzdovom podtlakovom posilovači. Na mojej kratkej felde mam pocit akoby sa zadne brzdy príliš flákali. Proste pri brzdení mám subjektivne pocit že predok ide príliš dole a zadok hore. Ked nasledne pustim brzd.pedál, zadok po odbrzdení znova klesne. Pozeral som zadne obloženie a je v pohode. Chcel by som teda na tých reg. ventiloch nastavit trochu vyšší tlak... ma s tym niekto skusenost? O kolko mozem pridat. Najlepšie by bolo to zmerat na valcovej brzde ale nemam možnosť, chcel by som "od oka" - ale o kolko?
Jurka - FK

Tady na to mrkni...řešil sem to taky http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... sti#p22064
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Dík. No ja tie ventily nechcem vyhodit úplne, len tam pustit trochu väčší tlak. Len neviem o kolko a ako, nikdy som sa v tom nešpáral. A ručku mám nastavenú na max 2 stupen. Na 3 ju viem zatiahnut len s vypatim všetkých síl :-)
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Ja som si tiež dal vymeniť kotúče na mojej felde a je od toho tri mesiace a pedál mi znovu začal poskakovať.No zistil som že domáci kutil mi tam dal už používané kotúčea nie nové.Mohlo by ísť aj o pridrený piestik no neviem či by to tak poskakovalo.Väčšinou pedál poskakuje keď je krivý kotúč aspoň tak som sa dočítal.Skúsim si to doma vymeniť sám,veď keď pred tromi mesiacmi to bolo dole tak by to malo ísť ľahšie.Na zadných brzdách mám najazdených 180 000 km,ručná funguje OK,funguje aj normál na pedál,tiež sa mi zdá že brzdí iba predok.
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Tak už to mám taky za sebou, desky i kotouče, šlo to celkem hladce. Tlouštka starých kotoučů cca 9 mm, docela málo, co? Ještě dotaz: k čemu je šroub ke každému balení desek?
Lolo

Nejde zatlačit pístek

Příspěvek od Lolo »

Ahoj lidi mám takovej problém s feldou dnes jsem vyměnil kotouče ve předu ty starý byli jako žiletky všechno šlo v pohodě až když jsem tam chtěl dát i nové destičky nějak se mi tam nechtějí vlézt ten velkej pístek nejde zatlačit ani za boha páčil jsem vším možným čím to šlo, ale nic.. můžu pod tu manžetu stříknout wd 40 neposeru tím něco mám podezření že to bude nějaký zarezlý ...zajímalo by mě jak jste ho zasunuly vy (samozřejmě ten pístek :-))

předem všem díky za rady... auto mám na špalcích a v pondělí už ho potřebuji :x
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde zatlačit pístek

Příspěvek od Jyrgen »

já na zasunutí používám rozebranej stahovák. mám takovej samo-doma, sundám ty nožičky, na pístek položím kus plechu, stahovák zaseknu mezi plech a třmen a šroubuju.... bez problému zaleze bez použítí násilí. WDčko sem tam nikdy nestříkal, nevím co by to udělalo...

jo a když už sem píšu, jakou tloušťku mají nový kotouče? a kolik asi tak je ještě použitelných?
někde sem četl že kotouče by měli vydržet tak 100tis, ale přijde mi to nějak hodně :lol:
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
lolo

Příspěvek od lolo »

min tloušťka kotouče je 11.4 mm (bráno u kotoučů FERODO) nový kotouče mají cca o 1.5 mm více
gerrik - FK

Re: Nejde zatlačit pístek

Lolo píše:Ahoj lidi mám takovej problém s feldou dnes jsem vyměnil kotouče ve předu ty starý byli jako žiletky všechno šlo v pohodě až když jsem tam chtěl dát i nové destičky nějak se mi tam nechtějí vlézt ten velkej pístek nejde zatlačit ani za boha páčil jsem vším možným čím to šlo, ale nic.. můžu pod tu manžetu stříknout wd 40 neposeru tím něco mám podezření že to bude nějaký zarezlý ...zajímalo by mě jak jste ho zasunuly vy (samozřejmě ten pístek :-))

předem všem díky za rady... auto mám na špalcích a v pondělí už ho potřebuji :x
Já ten píst zasunul svěrákem ;) Mám takovej menší, jsem ho sundal z podstavce, a docela v pohodě šel zasunout. Pak ještě pro jistotu jsem šlapl na brzdy, aby se píst vysunul, samozžejmě po vypodložení, aby píst nevypadl. S tím WD nevím, asi bych to tam nedával.
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Nazdárek hoši ,mám dotázek čím mazat brzdy ,myslím destičky při výměně v servisu jsem si všim že to dělaj takovou stříbrnou .Jak se jmenuje a kde se dá sehnat ? Prředem díky.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
majkl - FK

Příspěvek od majkl - FK »

s mazáním mám špatné zkušnosti. Na mazadlo se nalepí bordel ze silnice a z destiček a mnohem dříve se to utemuje a desky pak nechoděj. Lepší nechat na sucho, pořádně vyčistit od rzi a nánosů - já to bral pilníkem (desky i třmeny) a pohoda. Desky musí chodit volně.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Používají se na to maziva s mědí, nebo grafitem. Já používám Moliku (grafitový prášek) rozmíchaný s olejem. Jenom to tak po očištění pomáznu prstem, žádný velký nános.
PetrMPI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrMPI »

Chci dát taky nový kotouče, nejspíš zimmermanny, ale mám dva laický dotazy:
1. nevadí že mám ABS?
2. Jak se bude auto chovat, když vzadu nechám normálně bubny sériový?

Diky

P.S. nechám si to někde udělat, sám do toho nejdu.
smazany clen - FK

Ahojte lidi zitra se chystam na vymenu kotocu a desticek. Tak doufam ze pujde vse jak ma minulej tejden sem se na to dival a je to ve stavu ohubu. Koupil jsem nove kotouce Ferrodo 11.4 mm za 700 a desky Ferrodo za 375. jak sem nato kouk tak sem si rikal jak to tam asi strcim sak to bylo vse ohodne vetsi nez mam ted. ale nejak se stym popasiji a uvidime pak dam vedet jak to dopadlo :lol: . Pripadne poslu i foto kdyby nekdo potreboval poradit jak na to.
smazany clen - FK

Tak uz sem to vymenil vse v pohode az na jeden sroub ktery sem urval tak sem musel jet koupit druhyn drzak desticek ale jinac vse jak melo jit jestli nekdo bude chtit postup i s foto napisu a poslu i foto. Pistek jde jednoduse stlacit se stahovakem. mam to i na foto staci jen napsat odepisu.
borlan - FK

Příspěvek od borlan - FK »

Tak nějak se rozmýšlím měnit kotouče. Kdoví kdy to přede mnou někdo dělal. Třmeny a vše okolo jsou značně orezlý. Proto se ptám - jak budu ty kotouče sundávat? Teoreticky povolím šroubovákem ty šrouby na čele a bez nějakého stahováku kotouče sundám? To je teorie, jaká mě čeká pravděpodobně praxe? Nějaké namáčení povolovačem zarezlých závitů, údery, stahování? Ať se na to připravím...

A ještě - narazil jsem na nabídku kompletu nových kotoučů za 450,- . Není (asi) uveden výrobce. Jezdím sice denně, ale velmi ekonomicky, tj. žádné prudké brzdy... Jak to vidíte? Na nějakej ten rok by posloužily ne?
smazany clen - FK

Panove, neberte to osobne, ale nekteri se tu ptaji na docela trivialni veci a brzdy jsou prece jen dulezitejsi vec nez motor, tak bacha!!
Vim, ze zadnej ucenej z nebe nespad a zadna velka veda to zase neni.
Ale pokud si nejste jisty, tak si to alespon nechte od nekoho zkontrolovat.
Jinak docela pekny povidani je tady:
http://www.stekly.wz.cz/brzdy.html
spiderwc40 - FK

Příspěvek od spiderwc40 - FK »

panove koukam ze jsem dneska delal s automechanikem nastesti s kamosem to samy mam asi 14dni po technicky kde mi rekli ze mi levy kolo o 38% nebrzdi a povolenych je prej 30% ale to je porad prej az moc. Tak uplatkem mi to proslo ale dneska jsme se do toho dali a presne jak pisete byl zarezlej ten valecek a tak se nestlacoval skoro vubec a nesel zajizdet ani stahovakem takze oprava byla nutna ted brzdi oboje Oki
mikka

Příspěvek od mikka »

Jo, povolit ten šroubek bývá docela problém. Máčení prostředkem na závity, pak pořádný šroubovák, přesně pasující do drážky ve šroubu, a ještě nejprve přiměřenou ránu kladivem přes šroubovák, který má kovový dřík vyvedený i na konec rukojeti.
Sundat kotouč pak už nebývá problém, někdy jde normálně rukou, někdy stačí poklepat kladívkem.
Ty šroubky namažu před zpětnou montáží vazelínou G4, do které přidávám práškové molyko.
jurij

Příspěvek od jurij »

Zdravim.
Jak tak koukám tak všem jde ten šroubek co drží kotouče po určitejch procedurách povolit,ale ať jsem zkusil všechno možný od spreje na povolování šroubů,poklepání přes šroubovák ani jsem snim nehnul.Ještě mě napadá ohřát to okolo autogenem,ale nevím jestli si to můžu dovolit.Co na říkáte.Nebo máte jinej fígl?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 07. říj 2011 20:27:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Radon - FK

Příspěvek od Radon - FK »

já bych se s tím nesral, vzal bych vrtačku a odvrtal bych hlavu šroubu.. stejně nechápu, kdo ty šrouby tak utahuje, ten malej šroubek co drží kotouč se má dotáhnout pouze "dvěma prsty" když to někdo utáhne nakrev tak se může stát, že bude házet kotouč ;) ten šroubek je jen jakási pojistka, aby ten kotouč po sundání kola nepadal (i když nemá kam, stejně je tam třmen) samotný kotouč si správně sedne až po utažení šroubů kola.... ;) defakto tam ten šroubek ani být nemusí.................. existuje i spousta vytahováků na šrouby,, nebo to zkus postříkat třeba wd 40, ale i z druhé strany.. způsobů jak ho dostat ven je několik
hodně zdaru
s autogenem kdyžtak opatrně ,ložisko kola moc velký teplo rádo nemá :)
borlan - FK

jurij - existuje i takový bazmek...mi tomu říkáme trhací šroubovák, nevím ofiko. Je to šroubovák co má uvnitř takovou šroubovici - když se do něj bací, tak sebou zároveň cukne do strany (jakoby chce povolit šroub)...úspěšně se používalo třeba na povolování zámků dveří apod....tak se zkus poptat jestli někdo nemá v tvém dosahu...
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Dalsi reseni na ten malinkej sroubej je - kladivo a sekacek ;) po smeru povolovani tim sekacem povolit zahodit dat novej namazanej a rukou jen dotahnout a je klid.
gerrik - FK

Už jsem se jednou ptal, nevíte na co je v balení destiček šroub s šestihranou hlavou tuším že to bude tak M4x20?
borlan - FK

Při výměně desek se vyšroubuje jeden šroub z čepu třmenu, třmen se vyklopí a může se k deskám. Ten šroub by se měl teoreticky po každé demontáži dát nový - jak sis jistě všiml, tak je na něm takovej barevnej proužek- jistící tmel. U toho starého není záruka, že bude ten tmel ještě makat a jistit proti povolení. Ale myslím se to běžně nedodržuje a i tak to drží... Když novej máš, tak ho tam dej...když nemáš, tak se to taky hned nepodělá...alespoň moje zkušenost od 120 až po Feldu...

Edit: Akorát teď koukám píšeš M4x20...těch 20 by asi sedělo, ale M4 se mi nezdá...nevím jistě, tipoval bych tak M6 na desítku klíč...ale určitě to bude ono, co jinýho by bylo přibalený k těm deskám?
Naposledy upravil(a) emilio52 dne pát 07. říj 2011 20:28:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace odstraněna viz:pravidla č.4
Abdul - FK

Příspěvek od Abdul - FK »

Šrob je M 8 na 13 kľúč.Aspoň toto sa mi dnes vnoci zdalo. :lol: :lol: :lol:
Dzony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzony »

Zdravim, chystám se na výměnu předních kotoučů a desek a našel sem po dědovi uschovaný nerozlepený origo balení destiček Ferodo, na kterym je ale napsáno že sou pro Favorit r.92 :-D vypadaj ale naprosto stejně. Moje dotazy: bude v tom nějakej problém když je šoupnu na feldu r.2000 ? dle mýho to bude všechno zaměnitelný ne? :scratch: a nebude problém s materiálem když tam ležej tam 15 let ? myslíte že je to ještě použitelný? :-D předem díky za odpovědi ;-)
Obrázek
'99 1.3 MPI GLXi Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud jsou rozměrově stejné, tak není problém zaměnit. Co se týče materiálu, tak možná budoiu maxi málně ještě s azbestem a to rovněž neí problém. ;)
Dzony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzony »

:D takže jak? ani náhodou nebo v pohodě? :D ještě sem je blejsknul aby se vedělo s čim tu otravuju ;-) :-D
http://dzonak.rajce.idnes.cz/desky
Obrázek
'99 1.3 MPI GLXi Obrázek
Marty_pv - FK

Příspěvek od Marty_pv - FK »

Moc se omlouvám za zmatení, :oops: nějak jsem po ránu četl "zadní brzdy" místo předních, přední brzdič i desky jsou stejný pro fávo i feldu, půjde to tam
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Tam byl akorát nepatrný rozdíl v tom, že od 93. se z prvovýroby zezadu desky lepil takový proužek gumy, jinak se to v praxi ani nerozlišuje a nevybavuju si, jestli to tam vůbec ještě dneska někdo lepí :cyclops:
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Odpovědět