lambda sonda
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: lambda sonda
Kdyz je motor studenej tak lambda stejne nemeri ,,aktivuje,, se az od urcite teploty spalin neni to nejak moc dlouho ale naka minutka na volnobeh to bude takze nepoznas zadny rozdil , da se jezdit i s odpojenou jen je tam riziko dava to vice benzinu a nemusi to katalyzator pobrat tot vse navic to dost casto s odpojenim lepe jede ale taky vice zere.
-
Návštěvník
o kolik muze byt ta spotreba vetsi bez lambdy? jestli by to bylo o vic jak litr pri stejne poloze nohy na plynu tak to by se asi vyplatilo ji tam nechat...ale zase nekecá do bohatosti směsi takže by to mohlo líp jet
Zdar,mě to žralo skoro o dva litry na100 km víc,dkyž byla lambda v háji,ale myslím že to může být klidně i víc!
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
-
Návštěvník
lambda v háji jako že si jí vyndal nebo byla rozbitá? ja myslím že když je venku a když nefunguje asi bude rozdílná spotřeba ale třeba se pletu...když je v čudu tak dává blbý hodnoty a to chápu tu spotřebu ale když je venku tak by to nemělo být tak hrozný ne?
Když je v háji to znamená že nefunguje,takže nemůže řídit složení směsy a to je to samé jako když ji dáš pryč úplně.Rídící jednotka dá místo signálu z lambdy náhradní program,tím se zvíší i spotřeba a koleduješ si o odvaření katalyzátoru.
-
tgfh - FK
Ten problém si vyřeš, bez lambdy se jezdit nedá. Mám doma jednu použitou ale plně funkční lambu, jenže to je na 1.3 MPi, tam jsou asi jiné co?
-
jupik - FK
Zdravim,
když je lambda vadna projeví se na vagu nebo nemusí?
mam 1,3mpi kombi a jezdim za 8,5l\100 (z lehkou nohou většinou do 100km\hod)což se mi zdá dost do ledna jsem měl formíka a s tím jsem jezdil do 7,25l\100 karbec 135L.
vag neukazuje žádnou chybu...
když je lambda vadna projeví se na vagu nebo nemusí?
mam 1,3mpi kombi a jezdim za 8,5l\100 (z lehkou nohou většinou do 100km\hod)což se mi zdá dost do ledna jsem měl formíka a s tím jsem jezdil do 7,25l\100 karbec 135L.
vag neukazuje žádnou chybu...
-
tgfh - FK
Jo mělo by se to vždycky ukázat. Spíše se zaměř na jiné věci, lambda není jediná, která dokáže o poznání zvýšit spotřebu.
-
poengineering
Re: Lambda má odslouženo?
Ahoj, včera jsem se vrátil z emisí. Poprvé že je špatná lambda a podruhé že vadná klapka. Dá se škrtící klapka nastavit ?? tvrdili mi že jo. Díky za odpověď děkuju.
-
a1ex - FK
dneska jsem ze zvedova napojil feldu (1.3Mpi) na vag a nemile me to prekvapilo.
tady jsou chybky:
4 Nalezeny chyby:
00525 - Sonda lambda (G39)
05-10 - vstup otevren - Sporadicky
17978 - rid.jedn. motoru zablokovana
P1570 - 35-10 - - - Sporadicky
00537 - Regulace lambda
19-10 - spodni hodnota dorazu - Sporadicky
00513 - Snimac otacek motoru (G28)
27-10 - nesmyslny signal - Sporadicky
koukal sem na napeti lambdy a asi 1.3V pri 90°C
klapka ma asi 7° na volnobeh (to pisu kvuli ty chybe o ridici jednotce)
je lambda KO? na autu to neni moc znat. rekl bych ze je to trosicku linejsi, nejde ouplne za plynem (ale stejne bych rekl ze lecktery felde natrhnu :]) a spotrebu mam velkou porad, ale to sem prisuzoval memu stylu jizdy. jinak otacky jsou na 800 a naprosto pravidelny. jediny na co si mohu stezovat je hned po nastartovani pri studenym motoru par metru skube, dusi se a nejde za plynem, nez se poradne rozjede, ale pak je to OK. Co sem cetl, tak ale lambda funguje az po zahrati, takze tohle tim asi nebude ne?
tady jsou chybky:
4 Nalezeny chyby:
00525 - Sonda lambda (G39)
05-10 - vstup otevren - Sporadicky
17978 - rid.jedn. motoru zablokovana
P1570 - 35-10 - - - Sporadicky
00537 - Regulace lambda
19-10 - spodni hodnota dorazu - Sporadicky
00513 - Snimac otacek motoru (G28)
27-10 - nesmyslny signal - Sporadicky
koukal sem na napeti lambdy a asi 1.3V pri 90°C
klapka ma asi 7° na volnobeh (to pisu kvuli ty chybe o ridici jednotce)
je lambda KO? na autu to neni moc znat. rekl bych ze je to trosicku linejsi, nejde ouplne za plynem (ale stejne bych rekl ze lecktery felde natrhnu :]) a spotrebu mam velkou porad, ale to sem prisuzoval memu stylu jizdy. jinak otacky jsou na 800 a naprosto pravidelny. jediny na co si mohu stezovat je hned po nastartovani pri studenym motoru par metru skube, dusi se a nejde za plynem, nez se poradne rozjede, ale pak je to OK. Co sem cetl, tak ale lambda funguje az po zahrati, takze tohle tim asi nebude ne?
-
Josh123456 - FK
tak to zkus maximálně znova nastavit do základu, ale ta lambda nevim nevim 
jinak signál otáček motoru je normální hláška v registru chyb. Tím se neznepokuj, protože když je motor vyplý, tak nedostává signály a proto ta chyba.
jinak signál otáček motoru je normální hláška v registru chyb. Tím se neznepokuj, protože když je motor vyplý, tak nedostává signály a proto ta chyba.
-
a1ex - FK
no chybky sem vymazal a felda lita zase jako predtim, tak jestli nebyla v tom nouzaku (no mozna to bude taky tim, ze sem vypral vzduchovej filtr :])... klapku sem jeste neresetoval. az bude chvilka, tak na to vlitnu
-
Mescalero - FK
Mám podobný problém. Felda začla žrát jak zběsilá (klidně i 10.5L). Diagnoza vyhodila něco jako "regulace lambda- hranice překročena. vymazal jsem ji, zkontroloval vedení a jezdil dál. Asi třikrát jsem to napích a nebylo tam nic, ale felda žrala dál. pak se zase chyba objevila. Takže taková sporadická porucha lambdy. Jenže spotřeba ne a ne klesnout. Když sleduju wag tak mi po nastartování vyskočí hodnota lambdy na 128 a nechce se pohnout. Vím že musí lítat mezi asi 102 - 154. Až když protáhnu otáčky na 4000 až 4500, tak se vzpamatuje a začne kolísat jak má. Nemyslím si tedy že by byla úplně v p....., ale jestli má na tohle někdo nějakou odpověď rád ji uvítám. Zkusil jsem koupit starší výfukový svod i s lambdou, tak to někdy přehodím. dal jsem za to 150 korun, tak nebudu řešit jestli bude ta druhá špatná. Ale dát hned ze startu 3000 za novou se mi moc nechce.
-
tgfh - FK
Já jsem před rokem a půl tady na bazaru sehnal novou lambdu za 1000 Kč a funguje nádherně.
-
Mescalero - FK
Zapátral jsem v literatuře a vypadá to, že by mohla být chyba ve vyhřívání lambdy. Tak jsem dneska zkusil změřit odpor ohřevu lambdy a je to 2.9 ohmu. Literatura píše že správně je 1.5 ohmu a pokud je to víc tak se má sonda vyměnit. Takže budu muset asi kupit novu. 
LSH 25 je tuším na MPI,BMM má LSH 24 nebo né?????
-
Mescalero - FK
Tak jsem nakonec koupil novou lambdu, která už šlape jak hodinky. Jenže spotřeba nechce klesnout. Dlouhodobě se drží v rozmezí 9.1 - 9.4L. Což je na můj vkus až moc. Loni jsem jezdil za 7.5L. Už nevím co jiného by s tím mohlo být. Výkon se zdá být v normě. Nemohu říct, že by netáhl. Nějaké rady? Zkušenosti? Nápady? Uvítám cokoli.
-
Marty_pv - FK
Mescalero: A diagnostika je bez závad? Co čidlo teploty chladící kapaliny?
-
Mescalero - FK
Diagnostika bez závad. Čidlo teploty nevím. Myslel jsem že, vadné čidlo jednotka pozná a hodí do závad.
-
Moltician - FK
mel bych dotaz, bude delat neplechu lambda z mpi kdyz by se dala na bmm?diky moc
-
Mescalero - FK
Problém se spotřebou byl dán krátkýma jízdníma vzdálenostma. Ono opravdu na čtyřech kilometrech se motor ani nezahřeje natolik aby se jakkoli ustálily hodnoty pro obohacení směsi. (Po odjetí asi 700 set kilometrů do Vysokých Tater a zpět + jízdy po okolí -kopečky, dolinky.... mi průměrná spotřeba hodila asi 6,2L) Takže můj problém vyřešen.
-
Hanz - FK
všichni tady mluví o odvaření nebo zničení katalyzátoru... a to je na škodu? už ve druhý feldě ho nemam a bez problemu, zdá se že to jede líp
Mescalero: já jezdim po zákaznících, což je asi kilometr chcíp, pak po hodine nastartovat, ujet další 1 km a zase chcipnout... takhle vezmu 42 litrů a ujedu 360km....
Mescalero: já jezdim po zákaznících, což je asi kilometr chcíp, pak po hodine nastartovat, ujet další 1 km a zase chcipnout... takhle vezmu 42 litrů a ujedu 360km....
-
Hanz - FK
nemyslim si. spíš by tu neměli jezdit hnusný starý tatry atd
to vydá jako 1000 aut bez katu