NATURAL 98
-
Calibier - FK
NATURAL 98
Dobrý den.
Nalil jsem do 1,3MPI NATURAL 98 a jelo to jak čert to auto . . . Lítalo to jak raketa . . . Akcelerace úplně suprová . . .
To je opravdu takový velký znatelný rozdíl, oproti Naturalu 95 ?
Doufám, že to nemůžu nějak zničit ten motor... jen mu to spíš prospěje, ne?
Nalil jsem do 1,3MPI NATURAL 98 a jelo to jak čert to auto . . . Lítalo to jak raketa . . . Akcelerace úplně suprová . . .
To je opravdu takový velký znatelný rozdíl, oproti Naturalu 95 ?
Doufám, že to nemůžu nějak zničit ten motor... jen mu to spíš prospěje, ne?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: NATURAL 98
A není to jen tvůj subjektivní pocit? Zase takový rozdíl to není.
Má na to vliv vícero faktorů, jako je teplota, vlhkost, to, že jsi byl v autě sám a další.
jinak zničit tím motor nemůžeš, co mám odzkoušené já, tak se trochu zmenší spotřeba, ale v letadlo se to nezmění.
Má na to vliv vícero faktorů, jako je teplota, vlhkost, to, že jsi byl v autě sám a další.
jinak zničit tím motor nemůžeš, co mám odzkoušené já, tak se trochu zmenší spotřeba, ale v letadlo se to nezmění.
-
tgfh - FK
Jo na MPi to trochu poznáš.
Jinak do 50kW MPi se lije min. 95, takže 95 98 100, do 40kW se lije min. 91, takže 91 95 98 100.
Máš to na víku napsané, kde se lije benzin. To číslo znamena ochranu proti samozápalu, není tam napsané max. 95 apod. můžeš to tam lít neustále, ale pozor! já jsem měl jednu špatnou zkušenost, když jsem tam lil ležáky benziny (98 100), prostě to co se málo bere, přibýval mi olej, jakmile jsem začal brát klasiku co se točí i na obyč. pumpách tak pohoda. Jsem asi jediný komu se to stalo, ostatní s tím neměli problémy. Zdenda19895 tam lije pořád "lepší" benzin a je v pohodě.
Jinak do 50kW MPi se lije min. 95, takže 95 98 100, do 40kW se lije min. 91, takže 91 95 98 100.
Máš to na víku napsané, kde se lije benzin. To číslo znamena ochranu proti samozápalu, není tam napsané max. 95 apod. můžeš to tam lít neustále, ale pozor! já jsem měl jednu špatnou zkušenost, když jsem tam lil ležáky benziny (98 100), prostě to co se málo bere, přibýval mi olej, jakmile jsem začal brát klasiku co se točí i na obyč. pumpách tak pohoda. Jsem asi jediný komu se to stalo, ostatní s tím neměli problémy. Zdenda19895 tam lije pořád "lepší" benzin a je v pohodě.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud přibývá olej, znamená to bohatou směs, která se nestačí ve válci spálit a zbytek se dostává přes kroužky pod píst. Ovšem nemělo by se to stávat, ŘJ společně s lambdou by to měly pohlídat.
-
Calibier - FK
Jo, vím, že na kryytce nádrže je napsáno 95 ...
No jel jsem jako vždy s jednim známím...
Ale asi to bude tím, že dva měsíce předtim byl pořád mráz a teď když přestal, tak jsem tam jentak na zkoušku dal 98 . . . tak to možná bude i tou tepotou okolní...?
No jel jsem jako vždy s jednim známím...
Ale asi to bude tím, že dva měsíce předtim byl pořád mráz a teď když přestal, tak jsem tam jentak na zkoušku dal 98 . . . tak to možná bude i tou tepotou okolní...?
-
Hans - FK
Právě že teď se oteplilo a auto jede líp za chladného počasí. Nasávaný vzduch má nízkou teplotu - malý objem -> do válců se ho dostane víc tudíš i více kyslíku.
-
Calibier - FK
ale když bylo pod nulou, tak to nejelo a teď kolem nuly a jede to v cajku....
Naposledy upravil(a) Peters56 dne pon 22. úno 2010 16:35:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: viz bod č. 4
Důvod: viz bod č. 4
-
tgfh - FK
To auto je taky někdy náladové, záleží taky na tlaku vzduchu, jestli je nízký nebo vysoký tlak apod. však to znáte z F1, když se jede v Brazílii tak mají motory o 20-30-40 koní menší výkon, protože se jede v 1000 m.n.m.
-
mr.Freak - FK
z pozorování můžu říct že asi fakt hraje větší roli, teplota, vlhkost a nadm. výška než okt. číslo..sám to poznám když jedu v létě brzy ráno a je ještě taková ta lehká rosa, poměrně chladno tak to jede znatelně líp než když je 40 stupňu, suchý vzduch...jde to líp do otáček, proto nejradši jezdím ráno nebo k večeru 
- Suri
- Kontaktovat uživatele:
jeden z najlepších benzínov je OMW Carera , neviem koľko má oktanové číslo ale felda na ňu chodí super , mpi má predsa aj snímač klepania a vie si predstih naladiť tak že ten motor ide krásne hladko
s Carerou mam ty nejlepší zkušenosti, tankuju 100 oktanovou, když jí nemaj, tak 95oktanovou
-
HanesT
No tak já zase s carerou 98 moc spokojený nebyl. Jelo to trochu líp. Teď jsem dal natural 98 a jede to asi stejně jako na 95. Nejlepší byla Verva 100 (98 oktanů), s tou mi felda lítala jak utržená ze řetězů a krásně klidnej motor 
-
HanesT
Kruci teď nevim jestli se carera 98 vůbec dělá
možná to teda byla carera 100, ale tím hůř 
-
keenworths
No a nemáte teda náhodou někdo zkušenost s tím, o kolik to zvedne výkon?
- Pawlick
- Kontaktovat uživatele:
Doporučuji přečíst http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2006021903
Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net- DaveScore
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz: Jelikož je u Feldy motor staven na urcite teploty, ktere benzin 95 produkuje, a benzin s vyssim cislem ma teploty vyssi. Je to nebezpecne pro motor? Nekde jsem cetl, nebo slysel, ze se tim muzou propalit ventily...
Podvozek musí být rychlejší než motor.
Honda Civic Vtec
Favorit 136L, vačka, hlava, HP
Bylo:
Felda 1,3 Mpi, 50kw, Cimbu, HP
Honda Civic Vtec
Bylo:
-
Faster - FK
Oni tyhle benzíny taky nebudou mít přesně 98 oktanů, bude to o něco málo nižší, to samý 95...a ty Carrery a Vervy jsou dobrý v tom, že je v nich nejnižší procento ekoteroristické biosložky-biolihu, ostatní se pohybují na horní hranici, proto maj i tyhle paliva prodlouženou lhůtu doporučený spotřeby. Nemaj v sobě moc lihu-líh na sebe váže vodu, proto může způsobit postupnou korozi palivovýho systému..holt zelený maj v tomhle státě nejvyšší slovo 
- DaveScore
- Kontaktovat uživatele:
Diky za radu. Nebyl jsem si jistej, tak jsem to tam radeji nelil, dneska az budu tankovat ji hned dopreju Vervu...
nebo Shell Power Racing? co doporucujes?
Honda Civic Vtec
Bylo:
Honda Civic Vtec
Bylo:
-
Faster - FK
Ať tak nebo tak, myslim že neuděláš chybu s žádnym. Jsou to všechno prémiový paliva..Klidně to střídej
A těm kr*plum zelenejm bych dal zaplatit po několika letech novou palivovou soustavu..lihama z řepky ať si vylejval svoje dutý makovice 
- DaveScore
- Kontaktovat uživatele:
Dobra, v miste bydliste mam Benzinu, tak Felde dopreju Vervu, az se podivam do lipy naleju tam power-racing. Premyslim o tom, ze bych na ni presel uplne, preci jen koruna na litr me nevytrhne.
BTW: zdilim tvuj nazor na ekoteroristy!
BTW: zdilim tvuj nazor na ekoteroristy!
Honda Civic Vtec
Bylo:
Honda Civic Vtec
Bylo: