na každé straně jiný rozvor

Přední i zadní
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

na každé straně jiný rozvor

Příspěvek od Honza_t »

Zdravím. Neví někdo, čím by mohlo být, že mám na jedné straně přední kolo o cca 5-8mm více vepředu než na straně druhé? Ramena jsou stejná (neohnutá), zadní silentbloky nové tvrdé z plné gumy, přední původní, ale v pořádku. Dík.
Jenky - FK

Re: na každé straně jiný rozvor

Příspěvek od Jenky - FK »

K jakýmu bodu,části auta měříš?Jinak to může bejt klidně všechno ostatní,může bejt hnutej šenkl,tlumič,nápravnice.Prohlídni přední uchycení ramena,tam je to případně pěkně vidět.Na šenklu hledej odloupnutou barvu/rez.Pokud je to čerstvý,najdeš to.Na tlumiči by to dyžtak mělo bejt vidět taky.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Měřím mezeru od nárazníku. Už s tím nějakou dobu jezdím. Teď mi to došlo! Bude to ta těhlice - v létě jsem obě měnil za ABSový z nějakýho vraku a zároveň s tím dával upravený ramena. A určitě to je od tý doby, myslel jsem si že je to vymlácenými silentbloky v těch ramenech, ale teď jsem je vyměnil a nic se nezměnilo. Jo, určitě je to ono. Všechno ostatní se zdá být OK. Zejtra se podívám jestli něco zjistím.
Jenky - FK

Příspěvek od Jenky - FK »

Napřed vem znovu metr a změř to k zadním kolům na nějaký místo,který trefíš stejně,třeba okraj disku,vepředu na střed poloosy,prostě na nějaký body,který trefíš na obou stranách.Měřit od nárazníku je ošemetný.Pokud to bude špatný,koukni na těhlice.Ramena jsou převařená někym důvěryhodnym?Aby to nebylo v nich.
xmorfeuz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xmorfeuz »

ja sem mel taky kolo u ridice vystrcene o 10mm ven u bile feldy a bourana nebyla :)
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Jenky: ramena jsou dobrý, specielně kvůli tomuhle jsem je před montáží porovnával. Zkusim to změřit od zadního kola, ikdyž to uložení zadní nápravy taky může nechat tu nápravu trochu plavat. Pořád asi lepší než podle nárazníku.
Ale věřím že to bude těhlicí. Vzpomněl jsem si že dárce orgánů byl bouchlej, takže to je skoro jasný :( Nenapadlo by mě že se těhlice tak snadno ohne.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Tak změřeno. Na levé straně +- 2470 a na pravé 2476.
Sériový rozvor by měl být 2450, upravená ramena mají přidat 25, takže 2475 by to mělo zhruba mít. Takže levá těhlice bude KO
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

bez zmerania geometrie je to o nicom, ale najskor si "zle" nasadl ramena a mas tam aj rozdielny zaklon...
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

to bych blbě nasadil už druhý, tak to těžko :)
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

bez čísel z geometrie je to zbytočné,
ale vôbec nie je problém nasadiť rameno aj 10x blbo ak o tom nevieš. Stačí, že máš posunutú nápravicu voči karosérii a rameno dávaš "dobre", lenže kvôli posunutým úchytným bodom to vôbec nie je tak ako má byť.
Môžeš mať samozrejme aj ohnutú tehlici alebo tlmič, ale to bez geometrie a rozborky aj tak nezistíš.
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Tak vycházím z toho, že dokud jsem nevyměnil těhlice za ABSový, tak bylo všechno v pořádku. Tlumiče jsou v pořádku.

Ono se to chová normálně, nikam to teď netáhne a je to klidný. Jen ten pocit že tam něco nemám tak jak bych měl mě žere :)
Odpovědět