Alarm Silicon - má ho někdo?
-
snb-rider - FK
Alarm Silicon - má ho někdo?
Prosím potřeboval bych radu ohledně alarmu Silicon, má ho někdo?
Díky
Díky
-
snb-rider - FK
Re: Alarm Silicon - má ho někdo?
no nevim jestli je to pres alarm, ale asi jo... kdyz je nastartovano a otevru dvere tak mi blikaj varovny, je to vychytavka kterou vazne nechci... druha vec je ze po zavreni dveri a nastartovani se auto zamkne, to taky nechci... tak jestli nevis jak to zmenit, nebo jestli nemas doma enkde navod... dik
-
Mara - FK
Tak to zamykání mi odstranil kámoš přendánim jednoho jumperu co tam je. A to blikání jí to taky dělá. Skusim ten návod najít a zjistit to, protože mě to taky štve když s tim jedu. Snad teď přes víkend, ale nevim kdy odpovim, snad co nejdřív.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
normalne by to melo jit vypnout. pravdepodobne nejakym z dalsich jumperu
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
Mara - FK
Přesně tak. Já po tom nepátral, protože když s tim nejezdíš tak tě to netrápí
. Jak jsem řikal pokusim se najít...
-
snb-rider - FK
blbě se zeptám, ale co je ten Jumper? někde jsem četl že by se měli po zamknutí zatáhnout okna, je to tak? já to ještě nezkoušel...
jinak kde bych ty Jumpery našel? Zkusil bych to metodou pokus/omyl...
jinak kde bych ty Jumpery našel? Zkusil bych to metodou pokus/omyl...
-
Vašek - FK
Nevím jak v tomhle konkrétním případě. Ale většinou je jumper taková maličká zkratovací propojka, kterou spojíš dva piny.
Zkus hledat uvnitř ŘJ Alarmu. Je možné že tam nějaké jumpery budou a budu mít nějaký popisek..
Zkus hledat uvnitř ŘJ Alarmu. Je možné že tam nějaké jumpery budou a budu mít nějaký popisek..
-
smazany clen - FK
jumper je toto:

bývá jich více vedle sebe a podle toho, které propojíš tou zelenou (nebo jinak barevnou) kostkou, tak (de)aktivuješ jim přiřazené funkce.
jumperem může být např spojena jen jedna taková dvojice pinů a při rozpojení se funkce vypne, nebo naopak.
v elektronice běžná záležitost
u alarmů sem se s tímhle nastavováním ještě nesetkal, ale určitě je možné že to takto půjde řešit 

bývá jich více vedle sebe a podle toho, které propojíš tou zelenou (nebo jinak barevnou) kostkou, tak (de)aktivuješ jim přiřazené funkce.
jumperem může být např spojena jen jedna taková dvojice pinů a při rozpojení se funkce vypne, nebo naopak.
v elektronice běžná záležitost
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
-
Vašek - FK
Jyrgen: Díky za doplnění obrázku.
Já je znám z PC a viděl jsem je v jablotronu tak jsem myslel, že to je běžná věc i u autotoalarmů. 
-
nojmis - FK
někdy místo jumperů bývají drátové zkratovací propojky. Přerušením drátu je funkce vypnuta, opětovným spojením se funkce zapne. Je to taková starší náhrada jumperů.
-
snb-rider - FK
no tak dneska zkusím najít řj alarmu a nějak to pořeším...
-
snb-rider - FK
tak včera mi z ničeho nic přestal fungovat jeden ovladač, stalo se to někomu? Baterku jsem zkoušel dávat novou a nic... 
-
Mara - FK
Tak jsem našel ten návod, píšou že to blikání při otevřenejch dveřích je funkce, ale o jejím vypnutí nic. A to zamykání, na tom obrázku je napsaný co kterej dělá. Takhle je to nakreslený v návodu a ty jumpery jsou v vpravo zezhora pod takovym krytem se šipkou. Skusim naskenovat ten návod ale nevim za jak dlouho to sem hodim.

-
snb-rider - FK
díky, zkusím se v tom pohrabat... kdyžtak ten scan mi můžeš hodit na mail snb_rider@centrum.cz ať to nemusíš uploadovat na net... dík
-
snb-rider - FK
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No já to vidím tak že bych zkusil nějakým systémem pokus omyl (pokud nemáš a nemůžeš sehnat manuál) nakodovat další ovladač tím zeleným tlačítkem vedle té červené ledky.
-
snb-rider - FK
manuál jsem nějaký získal, ale podle něj má krabička otvor pro jumpery a otvor pro kódování...
podle návodu na kódování musím na 2sec spojit nějaké kódovací kontakty, to by mohlo být to tlačítko a pak 4x zmačknout tlačítko na odemykání... myslíš že by to mohlo jít?
a nevím kde to teda má ty jumpery?
díky
podle návodu na kódování musím na 2sec spojit nějaké kódovací kontakty, to by mohlo být to tlačítko a pak 4x zmačknout tlačítko na odemykání... myslíš že by to mohlo jít?
a nevím kde to teda má ty jumpery?
díky
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jo to by mohlo jít.Žádný jiný kodovací kontakty tam stejně nevidím.snb-rider píše:manuál jsem nějaký získal, ale podle něj má krabička otvor pro jumpery a otvor pro kódování...
podle návodu na kódování musím na 2sec spojit nějaké kódovací kontakty, to by mohlo být to tlačítko a pak 4x zmačknout tlačítko na odemykání... myslíš že by to mohlo jít? díky
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já na té fotce žádné jumpery nevidím.Nemůže být ten manuál od nějakého jiného typu stejného výrobce?snb-rider píše:a ty jumpery? jsem z těch funkcí nešťastnej
-
snb-rider - FK
no teoreticky může, ale veškerý popis v manuálu odpovídá tomu mému...
-
Vašek - FK
A co jsou takový ty žlutý obdelníčky? Já na to na tý fotce moc nevidím. Ty nejsou odendávací. Jsou to nějaké kondíky?
-
snb-rider - FK
Vašek: to jsou nějaký naletovaný kostičky
Ivarek: no jsou to nějaký drátky co něco psojují, ale už si nevybavuju jestli šli vyndat nebo ne... že by to mohly být ty jumpery?
Ivarek: no jsou to nějaký drátky co něco psojují, ale už si nevybavuju jestli šli vyndat nebo ne... že by to mohly být ty jumpery?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No je to možný,tak je přeštípni a uvidíš.V nejhorším je zase sletuješ.snb-rider píše:Vašek: to jsou nějaký naletovaný kostičky![]()
-
snb-rider - FK
tak dnes jsem to celé vyřešil, jelikož mi při pokusu o kódování přestaly fungovat oba ovladače, zavolal jsem do firmy co tyhle alarmy montuje, technik mi poradil a vše vysvětli. Ten můj alarm je staršího typu a nemá ještě jumpery. Funkce automatického zamykání se deaktivuje kombinací stisků tlačítek na ovladači a pomocí resetovacího tlačítka. Oba ovladače už mám taky nakódované. Jen to blikání blinkrů je bohužel vlastnost a nelze ji deaktivovat 
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
To u Sentinelu taky nezabráním tomu aby při otevření a zavření dveří a nezapnutí klíčku tak mi zabliká a zapípá auto,poté ovladač,upozorní že nemám auto zamčené.A pokud auto odemknu a do půl minuty neotevřu dveře tak se zase zamkne.Už jsem si na to zvykl