Meyle čapy riadenia a spodne čapy

Přední i zadní
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Meyle čapy riadenia a spodne čapy

Příspěvek od lukydm »

Co si myslite o Meyle znacke?
S metiuom premyslame o kupe capov riadenia a spodnych capov prave od Meyle...Predsa len su to nemci a mali by preto vydrzat dlhsie :D :roll:
Metiu bude mat N-kove tlmice, ja Sportingy, lebo tie CZ capy co mam teraz su po cca 20tkm vybite, uz pukaju a ked skocim do jamy, tak sa ozve neprijemny zvuk...To iste aj pre gulove capy riadenia
http://www.lacneautodiely.sk/favorit/ca ... eyle-1428/
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Nonamed - FK

Re: Meyle čapy riadenia a spodne čapy

Příspěvek od Nonamed - FK »

meyle je v pohodě
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Ale ze by vydrzeli vic jak 20tis bych se hodne prel. Kor pri razantnejsim stylu jizdy.
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Michelin: jazdim praveze ostrejsie...a odkedy mam HP, tak este viac :D
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

s meyle jsem spokojený kvalita jak original někde jsem četl že je to dělané stejnou technologii a materialem jako ve škodovce jen neplatíš za logo ;)
nestalo se mě že bych zaznamenal nějakou nedokonalost jako že nepasuje atd.jednou mě omylem objednali jinou věc ale to je lidský faktor.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

lukydm: prave proto, jsem to tak nejak odvodil podle toho kam smeruje metiu :D
No nicmene na zavodaku mam taky meyle a dobry. Ale tam to menime casteji nez ponozky tak je to vcelku jedno :D
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Michelin: Ja smerujem trosku inde nez metiu, ale upravy budu veeelmi podobne :) no a prave preto, ich nechcem menit kazdy polorok, hoci za tu cenu je to v pohode, oproti kocte, fabke a pod :D 8)
Len nechcem skoncit ako Zlobr :shock: :? :(
xXxTRA - FK

Příspěvek od xXxTRA - FK »

pridam se, ale z ceska, koupit cepy ramene original, nebo moog, nebo delphi? rozdil v castkach je maly... jinak se mi tu jeste vali jeden VIKA, tan asi hodim po ciganech :), kupuju z autokelly, mam slevu http://autokelly.cz/#PATH=3761801;13140 ... ST=0|LNG=0|
RedmeX - FK

Příspěvek od RedmeX - FK »

Mám jeden Delphi a jeden (myslím) Moog a zatiaľ držia. Odjazdené na nich cca 8k km a obe zatiaľ držia. Posledných 2000 na tréningáčoch a časť v teréne...
xXxTRA - FK

osobne se mi vice libi moog, nejradsi bych koupil febi, ale to je pro me moc luxus za dost penez (za cepy...) jeste nekdo to ma vyzkousene?
Chose

Příspěvek od Chose »

V práci většinou montujeme díly od moogu,super kvalita a dost vydrží,delphi nebo febi jsou taky celkem značky,ale moog bych řekl,že vydrží víc. :salut:
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Nakoniec metiu objednal Moog :D Komplet capy riadenia a capy ramien...No uvidime, dame vam vediet az na jar...
xXxTRA - FK

tak taky dik a vemu moog
fiftidm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fiftidm »

Ja som si menil nedávno spojovačky na vw bora a vydržali 1000km. V autokelly mi vpohode hned vrátili peniaze a zobral som delfi a tie zatial držia.Tie moog spojovačky musela byt asi nejaká zlá séria lebo čo mám na bore čapy a stabilizačné tyčky moog tak držia. Na felicie mám največší odpad teda Vika ale nejak sa nane nestažujem.Mením ich vždy raz za rok spolu z vrchným uložením a ani raz sa nestalo aby mal nejaký čap vôlu ked som ho vyhadzoval.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Ved prave preto nechcem menit kazdy rok :roll: hoci stoja len cca5€ Origo capy vydrzali 200 000km, tak preco nemozu aj tie ostatne :roll:
fiftidm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fiftidm »

LukyDM samozrejme ked chces aby to aj vydržalo niečo a nechce sa ti to stale vymienat tak myslím,že tie meyle budu vhodne.Prípadne Trw ja som mal trw origo a vydržali 70tisic :D
xXxTRA - FK

tak to tu ozivim, vcera jsem na jednom favoritu menil cepy ramen a rizeni.. no co, prava strana (predek) byla v minulosti kopla asi o velkou diru, vyhly nosnik, vystreleny tlumic, auto (nosnik) byl natahovany spatky a vzpera tlumicu tam byla sakra na pevno...

nicmene na obou stranach cepy ramen i rizeni original (rv. 94) - spodky jeste nytovane, nicmene na leve strane od ridice oba cepy KO, nicmene na prave uplne v poradku, jak rizeni, tak ramenny... oba sly pekne ztuha, manzety v poradku, akorat byly provozem spinavy, rukou sly rozhybat, nicmene lehko s nimi hybat neslo, ale zakaznik si prav vymenit, tak sem menil, nicmene tyto cepy si necham jako nahradu (kdyby nahodu) :)
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Pridám sa do diskusie. Kúpil som celú sadu MEYLE čapov, tzn. 2 radiace a 2 na rameno. Po predošlých skúsenostiach s TRW som ale vymenil zatiaľ len 1 riadiaci, najazdím na ňom aspon 2-3 mesiace. Potom uvidím, či vymením už preventívne aj tie zvyšné 3.
Predtým som dal 2x TRW, a boli to pekné šmejdy. Ten prvý neviem presne koľko vydržal, ale po cca roku bola manžeta na fracek, tak som si vravel že náhoda a opäť som kúpil a namontoval TRW. Ževraj nič lepšie v bežných shopoch nedostať. Väčšinou majú TRW (ako "lepšiu" náhradu), VIKA, prípadne rôzne Turecké zmätky. Všade tie iste dristy, že TRW je kvalita originálu, lebo vraj robia pre Škodovku.
No čo, po druhej výmene čapu som v januári dal auto na zdvihák, a čo opäť nevidím, manžeta po celom obvode popraskaná. Ešte ale nebola celkom KO, no myslím že teraz je už po smrti. Tento čap som montoval v novembri! Tak TRW už ako ND nechcem viac ani vidieť. Ak TRW skutočne dodáva do Škody, tak 100 pro to nebude rovnaká kvalita ako pod vlastnou značkou. Neviem si predstaviť, žeby automobilka montovala takéto zmätky. Mne i fotrovi vydržali originály asi 12 rokov a s TRW sa to nedalo porovnať.

Tak som teraz zvedavý, ako sa bude držať MEYLE.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

na tych TRW capoch, to su tie ceske "CZ" tam staci vymenit manzetku za origo, teda ja som si objednal origo manzetky s tymi kruzkami z predajne skoda za par eur, nahodil som ich a drzia :)
mikka

Příspěvek od mikka »

Já jsem měl po výměně řízení na obou krajních kulových čepech prasklé manžety po pouhých třech dnech ježdění. Na manžetách byla značka TRW.
Asi si někde nechali dělat manžety pod svou značkou, a moc se jim to nepodařilo. Bylo to v roce 2009, myslel jsem si, že se od té doby polepšili. Jak je vidět, asi ne...
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Ja mam manzety origo zo skodovky a to cislo je ine, ako na tych, co praskaju...
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Tak keď už raz mením čap(y) za nový, tak snáď nebudem priobjednávať k tomu manžetu a bastliť to doma. Na také diely sa môžem vy...
Som moc zvedavý na tie MEYLE. Pohľadom vyzerajú seriozne, tak dúfam že budú lepšie.

A čo sa týka TRW, tak s nimi som si užil svoje aj u brzd. Konkretne dosky ktoré nenormalne piskali a vyžierali kotúče. Aj po prebrusení, aj po skosení hrany. Hnus. Nikdy viac TRW.
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Tie TRW capy, teda CZ capy niesu zle, no len ked ti praskne manzetka, dostane sa tam bordel a ten s vazelinou posobi ako brusna pasta...Ten do dvoch mesiacov pojde do neba...Manzetky som zo srandy vymenil a je klud, v ramci bastlenia a testovania...
Ja mam kupene Moog :)
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

No ved to je jasné, že bez celej manžety čap dlho nevydrží. Ja myslím že svojho času TRW bola veľmi dobrá značka. Na ramenách mám našrubované TRW čapy, sú tam už minimálne 6 rokov, majú za sebou cca 60tis km a zatiaľ bez vôle alebo zničenej manžety.
Ale z tých nových ND som mal fakt "radosť". A ako sme mohli prečítať vyššie od kolegu, v roku 2009 namontoval riadenie TRW a manžety v prdeli po 3 dňoch.
A zo srandy, koľko si dal za tie manžetky?
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Sada pre dve auta manziet s prstencami pre spodne capy a capy riadenia nejakych 10e
DanoSK - FK

Příspěvek od DanoSK - FK »

lukydm píše:Sada pre dve auta manziet s prstencami pre spodne capy a capy riadenia nejakych 10e
presiel zhruba rok od poslednych prispevkov, tak sa chcem spytat, ci vam tie capy (TRW, alebo MOOG) drzia. A hlavne ako su na tom manzety??? Potrebujem teraz na felde vymenit spodne capy a uvazujem nad MOOGom. Manzetky mam kupit kde??? Original capy mi vydrzali 175000 km a potom skoncil jeden - pravy tusim... Ale manzetky mali cele po 11-tich rokoch! Potom som (pred dva a pol rokom) vymenil capy za nejake ceske a stare som vyhodil (moja chyba...). Tie ceske vydrzali zhruba rok a pol - cca 20 000 km - a potom zacali buchat. Samozrejme, prasknute manzety...
Som z BJ, kde kupujete diely?
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Menil som spodne capy Moog na viacerych autach, vsetko momentalne v rodinnych autach...Na formane vydrzal pravy cap Moog polroka :roll: (6000km) Na ostatnych autach este Moogy drzia...
Kupujeme ich v znackovych predajniach(AMŠ, Autofkelly)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mám stejnou zkušenost, čepy ramene moog vydržely cca půl roku, asi 5 tkm. Sice neklepaly, ale už byly úplně volné v pouzdře. Přišel jsem na to náhodou při výmšnš převodovky, takže nevím kolik by najely než by se ozývaly. Na služebních dvou feldách jsme vždy preventivně měnily kuláky ramen každé dva roky před STK a to jsme kupovaly čínu za 70,-Kč. Na těch čepech se najezdilo cca 30 tkm a jezdil s těma autama, kdo měl ruce nohy. Na svojí feldě mám nyní již rok české čepy, nějakou druhovýrobu cena 230,-Kč/ks
DanoSK - FK

a čo manžety na tých čapoch? Jak českých tak Moogoch... Držia dlhšie ako rok, dva?
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Manzety na Moogoch drzia...Na ceskych prasknu...Ked kupis cesky cap, vymen manzetu z origo capu a mozes si piskat ;)
Radek96 - FK

Příspěvek od Radek96 - FK »

Nejdelší životnost mají české čepy,ale občas se stane,že po roce praskne manžeta,stačí ji jen vyměnit.Nejkratší životnost mají čepy Vika,výdrž při sportovnější jízdě okolo 3000Km.
DanoSK - FK

kupujete original v skoda servise, alebo viem kupit ceske capy aj tu manzetu cez www.skoda-dily.cz ? Na stranke pisu "česká prvovýroba"... Je to ono?
DanoSK - FK

Len pre informáciu - dal som tam čapy MOOG a pregumoval celý stabilizátor. Som zvedavý, ako to bude vyzerat o rok....
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Dával som minulý rok na jednu feldu všetky 4 čapy MEYLE, najazdené asi 20tis km a zatiaľ ok čapy aj manžety na nich. Na tejto felde mám pneu 185/60 R14.
Na ďalšej felde som dával jeden čap MEYLE a druhý RTS, zatiaľ taktiež OK, najazdené ca 15 tis km.

Čapy TRW majú desne šitné manžety, mne vydržali asi 3 mes a šli do muky. Po asi 4 mes bol KO aj čap.

Podľa mňa MEYLE, orig. Škoda sú the best. MOOG som nedával, takže nepoznám. Ale vraj sú drahé. Určite sú aj dalšie ktoré sú kvalitné. Ale určite nedávať VIKA, Poland a TRW ak tam necháš pôvodnú manžetu.
MEYLE stojí tuším 8€ za riadiaci, 7€ ramenový, takže pohoda vcelku.
DanoSK - FK

Za MOOG som dal 9,70€/kus za ramenový čap. Vraj sú kvalitné a aj manžety vraj čosi vydržia, tak uvidím. Čapy riadenia mám ešte ok - origo (207 000km), tak som ich nemenil. O rok dám vedieť, alebo sa ma o rok opýtajte ako to drží... Jazdím po dosť nekvalitných cestách (v podstate celý severovýchod SVK), takže čapy tu dostávajú zahul...
Odpovědět