Felicia MPi - jaké LPG ?

se sporákem místo motoru :D
Freiheit
Kontaktovat uživatele:

Felicia MPi - jaké LPG ?

Příspěvek od Freiheit »

Zdravím,
1) chtěl bych předělat Feldu 1.3 MPi na LPG, ale nevím jaké zvolit vstřikování, jestli levnější jednobod nebo dražší vícebod. Můžete mi říct, jak se na Feldě 1.3 MPi projeví jednobodové vstřikování LPG (myslím jaká bude ztráta výkonu, akcelerace a max. rychlost, nyní dám s Feldou na dálnici 165km/h).
2) Pokud nechám namontovat jednobod LPG a přepnu zpět na benzín, zůstane zachováno vícebodové vstřikování benzínu ? (možná hloupá otázka ale chci mít jistotu).
Neříkám, že zrovna závodím, ale denně jezdím 80 km do školy, z toho asi 20 km po dálnici a mám v autě 4 lidi a chtěl bych aby ta Felda dokázala na tý dálnici jet alespoň těch 130-140km/h a jak jsem slyšel, tak jednobod LPG má velkou ztrátu výkonu ...
Děkuji za odpověď :)
Faust
Kontaktovat uživatele:

Re: Felicia MPi - jaké LPG ?

Příspěvek od Faust »

velkou strátu výkonu to nemá pokud motor šlape v pořádku.ale jestli máš prachy na sekvenční vstřikovaní plynu tak běž do toho.pokud jezdíž tak často tak se to vyplatí.spotřeba plynu tak nenaroste a auto jezdí dobře a rozdíl ceny cca 7t se brzo vrátí. a než ti skončí platnost nádrže po deseti letech tak felda bude mít jineho majitele takže servisní naklady na min. 8-)
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Rozdíl tam je ale mě jede vícebod felda na podtlakový systém LPG stejně ne li lépe něž na benzín. Rozdíl mezi jednoduchým podtlakovým systémem a vstřikem se vrátí při úspoře cca 1,5 až 2 litry na 100km za kolik Km? Spočítej si to. Já nechtěl v autě žádnou elektroniku navíc, tedy mám podtlak, který si umím doladit sám.
Jezdím denně to samé co ty, někdy více a ve 4 lidech dám se 40kw feldou cca 140. Více nedá ani na benál, sám jsem z toho dostal cca 155. Vše je sériové.
Aleš

Příspěvek od Aleš »

tohle mne taky zajímá, může někdo uvest aktuální ceny za montáž a pak provozní náklady? Vím, že se musí jednou za rok na revizi. Kolik to stojí?

Nechystá se náhodou změnit daň na plyn?
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

tam je asi problém v om že máš 40kw,
já mám 1.3 mpi 50kw s klimou která přidá autu kg navíc v pohodě na plyn 165 i když na našich silnicích je to zbytečné,když se udělal rychloprůchozí střed tak to i lépe tahlo naplyn.

cena? já měl udělaný ve firmě Gera v hradci podtlak za 17500kč stím že nadrž v rezervě + dioda ukazatel palubka+ můj navrh na plnění vedle nadrže benzínu ať se neničí nárazník.
sekvence cca 25000kč
mám ho už cca 3.5roku najel jsem 100 000km 3x pravidelná kontrola za cca 600kč,jednou vlivem natankovaní špatného plynu odešel ventyl cca 250kč.prohlídka před stk 600kč

pokud se bude plyn zdražovat půjde i benzín to je furt stejné už přes deseti lety co mě každý říkal že když si udělám plyn tak to zvednou.s novou feldou jsem neváhal a šel hned po koupi do plynu.

a sekvence co ti uspoří další 2l s lepším chodem motoru je navratnost cca 18000km to mám za necelí rok a pak si chrochtám.
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Proto jsem to dal jako kvíz za jak dlouho se to vrátí ;) . Že mi to jede tolik je samozřejmě tím, že je to 40ka a vše v sérii-ruku na srdce, kde se dneska dá s feldou bezpečně jet 160.Do práce jedu konstantním kilem a furt mám rezervu na předjetí-samo že notným podřazením a oroštováním :D .
Problém je ten, že sekvence za 25 zdvojnásobí cenu toho auta-myslím pro tvou kapsu, nicméně cena auta je furt skoro stejná. Je fakt, že se to dá přehodit do nového auta posléze.
Zvaž, kolik jsi ochoten dát a to je rozhodující-mě stála přestavba tuším kolem 10-nevím už to přesně takže jsem neřešil vstřik. Bombu novou, reduktor a ovládání bylo z jetého auta proto ta cena.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

nemůžeš brát cenu zastavby plynu jako - ,protože pokud jak dotyčný píše najede hodně km tak pourčitých km se zaplatí a pak už jen šetří a šetří,když bude oddalovat zastavbu tak tím je to pro něj horší.

- je to jen že musíš vyklopit prachy na dřevo.
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Aká je vlastne spotreba na sekvenčnom LPG napr u 1.3MPI? Vie niekto napísať?
denis15
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denis15 »

Cca jako na benzín. V reálu kolem 7,5 a více (spíše více)-dle toho, co jsem různě slyšel. Ale najdeš tady spostu kouzelníků, kterým na benzín jede za 5,6l a na podtlakové LPG pod 8l, takže musíš věřit čemu chceš ;) .
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

na sekvenci to je stejné jak na benzín.ani benzín přesně nespočítaš,zaleží jakou máš nohu.mě na podtlak je furt 9.5=10l
také zaleží když někdo pančuje plyn a je špatný tak to i žere.
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Mne na benzin dlhodobo vychádzalo 6.7 - 7l, teraz na LPG mám 7.3 - 7.6. Ked som tomu šlapal na krk, mal som 8l. Cez 8 som nikdy nemal. Jazdím hlavne okresky.
Splynovač Lovato riadený podtlak. 1.3 MPI 136M séria.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

no já převážně dalnice a hlavně větší váha auta,klima,širší pneu a interier alfa gt.......samé železo,ale prdel v ráji :D :D
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Zdravim, náhodou jsem se tu michnul, jelikož jsem si před tydnem koupil feldu a když čtu ty spotřeby tak bych rad přidal svůj příspěvěk že při rychlosti cca 90 km/h mě bere kolem 5 litrů a to fakt nekecám. Je to 10 měsíc vyroby roku 2001 ma nalítáno 100000 a je opravdu zachovalá.Lpg si v ní v brzké době taky necham udělat ale nejspíš sekvenční a pokud se vejdu do 6 litrů pak je to to nejlepší, nejlevnější a nejspolehlivější auto na světě. Měl jsem předtím favorita ktery měl 500000 km a kdyby mi neschnil tak by jezdil dál, motor absolutní držák, mimochodem taky na plyn a ten bral kolem 7-8l.tak se tu mějte fajne a asi se tu brzo taky registruju, máte tu fajn rady....čágo
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

:ot: ten měsíc výroby ? Kde jsi na něj přišel ? není to náhodou uvedení do provozu nebo měsíc pořízení ? :lol:
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Odpovědět