Klepání od předního kola
-
ondrej256 - FK
Klepání od předního kola
Zdravím, v zimě jsem dostal smyk a docela dost ťukl o patník kolo, bylo na odpis, vyměnil sem ho, byl zkřivený tlumič, vyměnil sem ho, zkřivená řídící hřídel (na které se štěluje geometrie) - vyměněno, nechal sem udělat geometrii. Jenže od toho kola vychází pořád zvuky jako by se klepalo. Nevíte kde může být ještě chyba?
-
extremesharky - FK
Re: Klepání od předního kola
třeba poloosa, náboj....... je plno věcí co to můžou být.
-
ondrej256 - FK
Poloosa se zdá být v pořádku, náboj to se mě nezdá, co si myslíš že by tam tak mohlo klepat?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Hele nezlob se, ale to je dotaz absolutně na ho..., takhle se ptá ženská nebo dítě ve školce
. To je i důvod, proč ti sem skoro nikdo nenapsal.
Musíš podat maximum informací. Kdy to klepe?? Jestli za jízdy, když se kolo točí, čili to reaguje na rychlost, klepání zrychluje, či zpomaluje. Klepe to při přejezdu nerovnosti? Reaguje klepání na lehké přišlápnutí brzdy? Reaguje klepání na pootočení volantu? Reaguje klepání na vyšlápnutí spojky? Reaguje klepání za jízdy na zařazený rychlostní stupeň nebo to dělá za jízdy i bez zařazení??
Jenom to klepe nebo to i vybruje s autem? Jenom to klepe nebo to i cuká do řízení?
To všechno musíš vysledovat a pak se zeptat. Možná si i přečíst téma podvozek a zkusit si najít nějaké informace, které ti pomůžou v detekování závady-příčiny klepání. Nejsme věštci, tvoje auto neznáme.
Musíš podat maximum informací. Kdy to klepe?? Jestli za jízdy, když se kolo točí, čili to reaguje na rychlost, klepání zrychluje, či zpomaluje. Klepe to při přejezdu nerovnosti? Reaguje klepání na lehké přišlápnutí brzdy? Reaguje klepání na pootočení volantu? Reaguje klepání na vyšlápnutí spojky? Reaguje klepání za jízdy na zařazený rychlostní stupeň nebo to dělá za jízdy i bez zařazení??
Jenom to klepe nebo to i vybruje s autem? Jenom to klepe nebo to i cuká do řízení?
To všechno musíš vysledovat a pak se zeptat. Možná si i přečíst téma podvozek a zkusit si najít nějaké informace, které ti pomůžou v detekování závady-příčiny klepání. Nejsme věštci, tvoje auto neznáme.
-
ondrej256 - FK
Dobře, omlouvám se, Volantem to neklepe, auto nijak nevibruje, přidávání plynu na to nemá žádný vliv, vyřazení ani nic jiného taky ne, brzdění taky ne, Prostě začne samo od sebe, většinou když jedu rovně, nebo když trošku zatáčím, v zatáčkách to obvykle je slyšet minimálně. Víte někdo?
-
ondrej256 - FK
plech to určtiě není
tak blbý nejsem, to byhc poznal, když dám auto na zvedák a roztočím rukou přední kolo, tak ty zvuky slyším taky, nikde není nic navolno, říkám si jeslti to nejsou ložiska. je to možné? Ty právě většinou spíš hučí a mě to klepe.
-
Worrvan - FK
me ou jedine napada jen uvolnene vyvazovaci zavazi ale to by snad nedelalo takovy rachot
-
ondrej256 - FK
ne to ne, kola sem tam vystřídal už dvoje, obojí byly vyvážené, tím to není, něco jiného tam musí rachotit
-
angelo03 - FK
Možná je můj dotaz už zbytečný, ale nemáš třeba prasklou manžetu na poloose, dostal se ti tam bordel a prach a teď o zadírá a proto to klepe ? 
-
ondrej256 - FK
něco je špatného u poloosy, v místě kde se spojuje s motorem. Asi bude pokřivená nějak
-
extremesharky - FK
já to řikal, že to může být poloosa, starsi nejsou tak drahé 300 - 500kč na vrakáči
-
ondrej256 - FK
aby to ta poloosa byla, aby to nebylo něco do čeho ta poloosa zapadá. snad ne. Stejně mě neleze do hlavy co to ty zvuky vydává
-
extremesharky - FK
tak když říkáš že to je v bodě spojení poloosy a motoru, tak to je ten homokinetický kloub, a nebo ložisko v převodovce, tam jak je ten tísícihran, jak se nasazuje poloosa. (nejsem si jistej jestly tam je, nikdy jsem to nemontoval a u většiny aut tam jsou). Tak hodne stesti at je to jen ten homokinetak.