náraz do obrubníku, prosím o radu
-
Stasa-m - FK
náraz do obrubníku, prosím o radu
Zdravím,
dnes se mi povedlo, že jsem s autem trefil levým předním kolem obrubník (v zatáčce), který se trochu odloupnul ze země. Disk je ohnutý, pneu našťípnutá. O tyhle dvě věci mi ani nejde, jde mi spíš o to, že jde najednou ztěžka volant (hlavně při zatočení doleva) a při jízdě jsou slyšet takový pravidelný zvuky (zrychlují se podle rychlosti) jako když drhne železo o železo. Co by mohlo být všechno asi tak v háji? A jak co poznám? Mám v plánu vyměnit spodní čep a čep u tý řídící tyče. Jenomže mám dojem, že tím problémy v řízení nevyřeším. Díky za rady
dnes se mi povedlo, že jsem s autem trefil levým předním kolem obrubník (v zatáčce), který se trochu odloupnul ze země. Disk je ohnutý, pneu našťípnutá. O tyhle dvě věci mi ani nejde, jde mi spíš o to, že jde najednou ztěžka volant (hlavně při zatočení doleva) a při jízdě jsou slyšet takový pravidelný zvuky (zrychlují se podle rychlosti) jako když drhne železo o železo. Co by mohlo být všechno asi tak v háji? A jak co poznám? Mám v plánu vyměnit spodní čep a čep u tý řídící tyče. Jenomže mám dojem, že tím problémy v řízení nevyřeším. Díky za rady
-
extremesharky - FK
Re: náraz do obrubníku, prosím o radu
zkus se podivat na poloosu, náboj, řízení, nebo jen řídicí tyčky. ja plno veci co to muzou být. v jaké rychlosti si do obrubníku najel?
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
podle popisu '' Disk je ohnutý, pneu našťípnutá '' bych tipnul min okolo 50 km/hod
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
Stasa-m - FK
+- ve 40km/h... Mam ted sundana kola.. poloosy zatim vypadaji ok, rameno taky. Sundam kulove cepy a zjistim jestli jde rizeni porad tezko. Pokud ano, tak budu asi muset vymenit rizeni :/ pokud pujde lehce, tak asi kinetak nebo neco podobnyho :/
-
extremesharky - FK
zkus to, jestly bude kulak v poradku tak bych to typnul na cele rizeni a ten zvuk jak rikas zelezo o zelezo, to bych typnul na homokinetak. snad to bude jen ten kulovej cep, jinak to nebude moc levne.......
-
extremesharky - FK
nebo jestli se ti nerozhodila geometrie, to je na rizeni taky dost závislé
-
Stasa-m - FK
tak jsem vyndal čepy od řízení a volant jde pořád ztuha i když volantem hýbu pouze tyčkama a né i s celýma kolama a tlumičema.. kolama jde otáčet v pohodě, takže asi budu muset vyměnit celé řízení, ale nikdy jsem to nedělal :/ ... a další věc - to drhnutí železo o železo... vyndám levou poloosu, nastartuju, zařadim za 5 a nic neslyšim. Zandám ji - nic neslyšim. Nechám ji zandanou ale přizdvihnu rameno a už už něco slyšim.. Myslíte, že to je ten kynetický kloub u kola?
-
extremesharky - FK
to rizeni jsem menil tak ze sem sundal celou predni napravu, drzi to myslim na 6 sroubech. davej pozor at neco neskripnes. Jeste me napada jestli se ti to rizeni jenom nepohlo, je to mozna blbost, ale dobré se na to podívat. Po skonceni budes potrebovat geometrii, takže jestly si nevíš rady tak to doves do nejakeho servisu (soukromeho, nebo netusim odkud jsi, ale je velice výhodné nějaký školní servis, sice je to tam déle a za pár šupů). U te polosy te moc nechapu, ale když říkáš že poloosa je dobrá tak to asi bude v náboji kola.
-
Stasa-m - FK
Poloosu zatím nechám být, vyměním řízení s čepama od ramen i od řízení a uvidíme. Řízení pohnuté není :/ . S geometrií samozřejmě počítám, dělají u nás laserovou a prý mi jí udělá za 2 kilča
. Tak uvidíme jak se to dál vyvrbí. Ještě mě napadlo, že ty zvuky železo o železo při jízdě mohlo dělat péro na tlumiči. Bylo totiž vyskočené z drážky. Napíšu jak se to vyvrbí dál. Zítra mi přijde celé řízení + čepy.
-
extremesharky - FK
pružina to určitě nebude, to je jen auto nízko. dej vedet, snad to uz bude dobry:-)
zvuk kov na kov rad dela plech, ktery je za koutoucem. Malinko se ohne, zacne drhnout o kotouc a dela strasny zvuky. Je zavisly na zatizeni napravy a natoceni kol.. s kamosem jsme to na jeho fabce hledali asi 2 hodiny...
-
Stasa-m - FK
Tak všechno spraveno. Dření kov na kov při větší rychlosti - ložisko. Řízení vyměněno. Vše ok.
Nicméně mám na prodej použitou ale v pořádku originál poloosu i s kloubama. Děda mi koupil novou tak jsem si jí tam dal (pač jsme mysleli že ten kov o kov je poloosou
).
-
keenworth - FK
Jen si ji nech, až zase příště někam narazíš
(ne že bych ti to přál )
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A jen jí klidně vyhoď, nebudeš mít jistotu, že je OK, když bylo v háji nárazem ložisko a kloub je veden de.facto středem ložiska. Když ti to dřelo a těžko zatáčelo, tak jsi s tím určitě nezkoušel rychle jezdit, taky by se mohlo stát, že si s tím někdo dá tu práci a vymění jí a ve stovce to začne vibrovat.
Když už, tak vyrazit klouby, hřídel upnout do soustruhu a zkontrolovat, zda nehází, Klouby potom dát nové, není to zas taková pálka.