Předělávání výbavy ze staré Feldy do nové, prosím o radu.

tgfh_2 - FK

Předělávání výbavy ze staré Feldy do nové, prosím o radu.

Příspěvek od tgfh_2 - FK »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat někoho znalého, měl bych několik dotazů. Ze staré Feldy demontuju výbavu, v nové není žádná. Jde mi o palubní pc (ten budu řešit později), centrál, audio, el. okna. Ve staré jsem měl ještě dálkové zamykání s alarmem, vše originál. Demontoval jsem nyní kabelový svazek mimořádné výbavy a není mi jasná jedna věc. Stačí mi centrál, k dálkovému zamykání se mi už stejně pokazily oba dálkové ovladače, jenže jednotka dálkového zamykání (umístná pod kapotou) je napojena na HLAVNÍ kabelový svazek, který je SPOJENÝ se svazkem výbavy. Svazky jsou spojené černým 10ti pinovým konektorem, kde je ale napíchnuto konektorů jen 8. Nevím, jak to udělat abych měl jen centrál bez dálkového zamykání. Nevím, či kabely spojující HL. svazek a svazek výbavy patří jen k dálkovému zamykání, jestli vůbec budu muset svazky spojovat v nové Feldě. Co se týče ostatní výbavy, tam je mi zatím vše jasné.

Ještě bych se chtěl zeptat, je tento spojující konektor, který svazky spojuje připravený na hlavním svazku ve Feldě komplet bez výbavy (bez svazku výbavy)?

Děkuji, tgfh

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 7256_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 8756_n.jpg
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Předělávání výbavy ze staré Feldy do nové, prosím o radu

Příspěvek od Maty »

To co máš pod kapotou je alarm :P
To co máš na svazku mimoř, výbav je centrál.
Ten 10-ti pin konektor s 8-mi zapojenejma drátama je přípojka mimořádného svazku výbav.

K přehození výbav ti stačí doplnit do nového auta svazek mimořádnejch výbav a nechat původní hl. kabelový svazek (odpadne ti problém s vymotáváním a odpojováním alarmu od starého hl. svazku)

Ale momentálně mam rozbitou věšteckou kouly takže ti nepovím zda tam ten konektor máš nebo ne.
Ale z praxe co jsem pár feld rozebral tak tam ten konektor býval. A kdyby nebyl tak tam jde jednoduše dodělat
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
tgfh_2 - FK

Díky a prosím tě, díval jsem se na palubák a jedny dráty k palubáku od jenoho konektoru jsem v pohodě vytahal, ale druhý konektor je kompletně připojený k hlavnímu kabelovému svazku. Chci se zeptat, "bude s tímto problém"? Jinak je to asi vše, díky za rady.
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

K hlavnimu kabelovemu svazku? Nevim jestli se to primo ve vyrobe zapojovalo jinak,ale kabelaz z jednoho konektoru ti jde pod budiky a z druheho konektoru ti vede plusko (melo by na spinacku),minusko pod volant,cidlo teplomeru (nevim kde se davalo origo,ale pujdes po kablu) a posledni cidlo prutoku na vstrik. Na hlavni svazek by nemelo jit nic jestli nekecam.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Palubák má 2 svazky ...
jeden je přidělanej na budíky zezadu (čidlo na rychlost)
druhej svazek obsahuje 2 čidla - teplotní (mělo by vést někam do nárazníku za mlhovku) a čidlo na spotřebu (řpděláno k jednomu ze vstřiků...při demontáži neztratit kovový třmínek, bez něj to nefunguje) a pak 3 dráty z čehož je tam +(napojeno pomocí Fastonu na spínačku .. stačí odpojit), kostra (přidělaná pomocí fastonu zespodu na volantovou tyč ... stačí odpojit) a signál z palivoměru ( ustřihnout ze svazku a napájet na stejné místo v novém svazku.

Vše co jsem napsal platí pouze v případě, že montáž byla provedena tak jak měla být provedena a nikdo tam neudělal žádnou :pig:
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Jo na ten palivomer jsem zapomnel :oops:
tgfh_2 - FK

Přesně tak, má dva svazky, jeden (kde je čidlo teploty, čidlo spotřeby ze vstřiku jsem v pohodě odpojil). Druhý je celý spojený s hl. svazkem (jestli jsem se díval dobře, byl už večer), s tím jsem nedokázal udělat nic. Zítra na to zase mrknu :)
tgfh_2 - FK

Ještě se vrátím k tomu svazku výbavy abych to úplně chápal. To co mám na svazku je tedy centrál, myslel jsem si, že to je ten spožďovač na el. okna (když vypnu motor, el. okna se dají ještě 10 min ovládat). Když je to tedy centrál tak spožďovač musí být relátko v pojistkové skříni? Kabelový svazek výbavy je se skříní spojen malým 6ti pinovým konektorem. Ten jsem chápal jako, že od tamtud jde napětí, takže napětí jde od černého 10ti pinového konektoru spojení svazků? Děkuji za dovysvětlení :)
tgfh_2 - FK

Tak je to jak jsem psal o palubním PC - žlutý konektor (čidlo ze vstřiku, čidlo teploty, hnědý (zem(?)), červený (napětí(?)) a drát z palubovky (ze žlutého drátu) zřejmě stav paliva v nádrži (?)) jsem oddělal v pohodě. Edit: čtu teď co psal maty a sedí to.

Bílý konektor, kde vede asi opět +/- 6-8 drátů je kompletně napojen na hlavní svazek, jdu se podívat jestli to někde vede a jestli se to dá pěkně odmotat.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne čtv 21. čer 2012 9:56:50, celkem upraveno 2 x.
tgfh_2 - FK

Díval jsem se na bílý konektor k palubáku, který byl svázaný s hlavním svazkem:
http://img11.rajce.idnes.cz/d1102/6/662 ... .jpg?ver=0
1 - bílý - vede čistě zezadu do zapalování
2 - černý - vede čistě zleva ku motoru, zřejmě k ŘJ?
3 - hnědý - napojen na hnědý kabel ve svazku
4 - černý - napojen na černý kabel ve svazku (u spolujezdce)
5 - žlutý - vede čistě k pojistkovce
6 - zelený - vede krátkým kablem ke dvou pinovému konektoru (nevím teď k čemu, je viz foto 2!) hnědý (druhý kabel) u tohoto dvoupinového konektoru je přimo napojený na hnědý kabel ve svazku.
7 - modrý - vede čistě k pojistkovce
10 - černobílý - napojen na černobílý kabel v kabelovém svazku

Zapojení všech kabelů je tedy v pohodě, jen nevím co s "2 - černý - vede čistě zleva ku motoru, zřejmě k ŘJ?"

A jak budu cvikat kabely v hlavním svazku v nové Feldě mám je pak spájet (pájku i cín mám) a oblepit el. izolepou nebo použít jiný postup?

Díky za rady, tgfh.

EDIT: přidal jsem foto druhého konektoru
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Nejak nechapu,pro zapojeni/odpojeni palubaku nemusis nic cvikat. Do palubaku ti jsou dva konektory - zluty a cerny. Ten bily ma byt co?
tgfh_2 - FK

Že bych se díval na konektor vedoucí zezadu do palubovky? :hlava: :D
tgfh_2 - FK

Ježiš fakt, já se díval na bílý konektor zapojující do palubovky, tam je bílý, jinak na palubovce vzadu mam vyvedený žlutý konektor, pasnoucí do palubáku, jéééva, ale jsem moc rád, je to jednoduché :) díky všem, v tuto chvíli vím zatím asi všechno :) :) :)
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

el. okna pokud máš originální okna maj svou jednotku přímo v každém motoru ve dveřích.
tgfh_2 - FK

Aha, díky.
Odpovědět