Geometria prednej nápravy

Přední i zadní
halmosmi - FK

Geometria prednej nápravy

Příspěvek od halmosmi - FK »

Zdravím,chcel som sa spýtať odborníkov, ako sa má vlastne nastavovať geometria prednej nápravy,lebo bol som v jednom servise a tam to robili tak, že auto stálo na kolesách.Po dvoch mesiacoch keď mi odišli nové tlmiče a vymenil som ich za nové, som dával zase robiť geometriu v inom servise a tam to robili tak,že predné kolesá boli uplne odlahčené čiže viseli vo vzduch,čo je teda správne,alebo to je jedno,či sú kolesá zaťažené váhou vozidla,alebo aj odlahčené?A chcel som sa spýtať,že či treba robiť geometriu keď som len vymenil 2 mesačné tlmiče za nové a preskladal som všetky diely z pôvodných na nové tlmiče.Ale chcem dodať, že tie prvé boli Atesa kvapalinové a tieto druhé čo som nahodil teraz sú SR Line plynovo-kvapalinové.Bol by som rád keby mi niekto na môj dotaz odborne odpovedal.Ďakujem za každý dobrý podnet.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Geometria prednej nápravy

Příspěvek od Kuladmin »

Zalezi na typu geometrie. Ale kazdopadne samotne mereni resp serizovani se MUSI provadet na zemi aby auto stalo tak jak stoji normalne kdyz se snim prijede. Srovnat volant - zafixovat a pak teprve nastavovat.
Po vymene tlumicu pokud ty stare nebyly fyzicky ponicene hlavne tedy ohnute apod vetsinou nebyva treba delat geometrii - ale neni to naskodu. A pokud tedy ty nove nejsou treba snizene apod. Pak se meni uhly a rozmery.
Odpovědět