Brum, hučení u felicie 1.6
Brum, hučení u felicie 1.6
Dobrý den, obracím se na vás zkušenější o radu. Začalo mě při zatáčení do leva hučet nebo spíš je to brum ,který se při zatáčení ozývá Jak jsem si všiml stačí nepatrné zatočení, a brum se ozve..Začíná to od cca 40km rychlosti výš. Při zatočení a brzdění se hluk ještě trochu zesílí. Myslel jsem že je to pravé ložisko ale po výměně brum je stále stejný. Potom mě v servisu tvrdili že to může být pneumatikami, zkusil jsem prohodit pravou přední s pravou zadní a pořád stejné. Co byste radili ještě? Budu rád za každou osvědčenou radu. Něco jsem tu našel ale nic mě neodpovědělo. Díky, Josef
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Brum, hučení u felicie 1.6
Trochu to vysleduj, je to kovový zvuk nebo, jako tření, hučí to pořád stejně?, zda je to závislé na rychlosti nebo zda to dělá stejně bez ohledu, jak rychle jedeš. Taky koukni zezadu na kolo, jakou máš mezeru mezi diskem a čepem řízení ( pokud nemáš origo disky na feldu ).
Kovový zvuk to rozhodně není,nenapadá mě k čemu to přirovnat ten zvuk. Ted mě napadá že je podobný jak u malého kompresorku na vzduch co se používál u akvárií. Při zvyšování rychlosti se brum zvyšuje, zrychluje. Disky jsou plechové na feldu, mám pláště zimní Kleber.Je to těžký přirovnat nějaký zvuk k něčemu.Ještě jsem si uvědomil že když zatožím při jízdě a vracím volant tak cítím ve volantu slabé pulzování, není to pravidelné. To projevování pulzace je až tak ke konci vracení volantu ale nejsem si jistý jestli to dělá při obou polohách vracení volantu. Řekl bych spíš že při vracení volantu po zatočení doleva.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
A nemůžou to dělat zimní gumy? Na letních ti to taky dělalo?
NO právě , to mě říkali že to jsou na 99% pneumatiky. Ale dnes jsem zkusil prohodit přední pravou s zadní pravou a nic se nezměnilo a připadá mě že se to ozývá z pravého předního kola kde už je nový ložisko. Na letních to nedělalo určitě. Je fakt že zimní jsou z r. 2005 ale jezdím opatrně tak nejsou moc sjeté. Že by to bylo stářím pneu? 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dej tam na zkoušku letní gumu a budeš mít jasno. Zimní gumy prostě hučej.
Vypadá to že mi dali šrouby z letních disků hlinikových na plecháče zimní a to bude tem zvuk který se objevuje při jízdě. Zřejmě někde lehce štrejchá šroub.
-
Culda15 - FK
mně to dělá taky. jalo když dře kov o kov. je to při zatáčce do leva od pravého kola. ale až tak po 3 km.jako by se to muselo nejdřív ohřát.dělá to potom v jakékoliv rychlosti. vyměnili mně ložiska a kulák na rameni - nic, pak kotouče a destičky a kuláky řízení a zase nic,jen 3500,- v háji. dělá to jak na zimních plecháčích tak letních elektronech.v šumperku ve dvou servisech na to nepřišli.
zduř
zduř
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
hmm , že by homokloub ?
-
Culda15 - FK
tak homokloub to není. dnes jsem vymněnil celou poloosu a dělá to zase. to je snad zlej sen.asi vymněním celý auto.
-
Culda15 - FK
Dělá to v levotočivé zatáčce od pravého kola ,takový jako by dření kovu o kov. A když přidám ještě trochu plynu, třeba v kopci tak se to zesílí. Naopak když v levotočivé zatáčce brzdím. tak je skoro ticho. mohlo by to být ložisko? v servisu ho prý mněnili, ale kdo ví co si účtují. mám vymněněn i spodní kulový čep a celou poloosu i brzdové kotouče. nevím si s tím rady.prosím o pomoc. díky Honza
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jak to popisuješ, tak by to mohlo být opravdu ložisko. Tu poloosu jsi měnil na tom kole, které ti hučí? Čili pravé kolo? Nezkoušeli jste to ložisko, zda nemá vakl? To, že ložisko měnili neznamená, že je OK, mohli ho poškodit při lisování nebo tam dát nějakou nekvalitní čínu. A co poloosa, je dostatečně dotažená?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
a co brzdič ? nevázne pístek ? nebo vodítka ?
-
Culda15 - FK
poloosa mněněna na tom pravém kole a dotažená momenťákem. při výmněně poloosy jsem protočil tím ložiskem a nic jsem neslyšel. ono je zajímavý to že to drhne až tak po 2 km.jako by se to muselo uhřát.a pak to drhne čím dál víc.mám stravh s tím jet dál jak 30 km v kuse. je to jako by se to mnělo rozletět každou chvíli. no jsem zvědavej co časem upadne. 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak pokud to dělá až po ujetí několika km, lze usuzovat až po nějakém zabrždění a s ujetou vzdáleností = bržděním se to zhoršuje, tak to bude zarezlej vodící pístek.