Jiná barva kabelů u CZ, nefunkčnost

Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Jiná barva kabelů u CZ, nefunkčnost

Příspěvek od Majklaz »

Ahoj, nešel mi centrál u spolujezdce (pasivně jo, ale když jsem otamtud zamykal/odemykal nic to nedělalo) a když jsem rozebral dveře, zjistil jsem, že je tam motorek do zadních dveří. Takže jsem si sehnal nový, ale teď ho zaboha nemůžu zapojit tak, aby fungoval správně, protože má jinak barevné kabely. Už jsem si jistý 2 kabely - modrým a zeleným - ty patří na kraj, ale ty ostatní bohužel nevím. Je tu někdo, kdo by mi poradil, jak mají být správně? Já teď byl týden pryč a zkoušel to táta všechny kombinace (3 na třetí, takže si docela užil...) a buď to nefungovalo vůbec, nebo to vyhodilo pojistku. Je dost možný, že je to špatnou ŘJ centrálu, jinak nechápu proč by ty dveře byly řešený takhle. :hlava:

..vím že bych měl být na srazu v Pcích, ale ani jsem se neregistroval, mám toho moc do školy bohužel :/
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Jiná barva kabelů u CZ, nefunkčnost

Příspěvek od ferdamravenec »

moje servisní koule neví jaký centrál tam byl , jaký motorek jsi namontoval , jakou barvu mají dráty
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Ježiš, jsem tam nehodil ten obrázek :D Pardon, tady to je
Obrázek
Vasek

Příspěvek od Vasek »

tak ono je taky dost možný, že to nepůjde. Třeba ŘJ centrálu počítá s jinym signálem, než dává motůrek. CZ nemusejí být vzájemně kompatibilní...
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Taky možnost... Já si myslím, že to bude něco s ŘJ, protože jinak mi neleze do hlavy proč to bylo řešený motorkem ze zadních dveří a zbylé 3 kabely byly uštípnuté. Auto je sice z rodiny, ale děda to hodil vždycky známému mechanikovi a neřešil to, co mu na tom autě udělal.
Každopádně bych rád věděl jak to má být zapojené, abych si byl jistej alespoň zapojením, problémy s ŘJ bych řešil až potom...
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

zelený a modrý přijdou připojit k hnědému a modrému u konektoru (popř prohodit podle funkce otevřít zavřít)
černý od motorku připojit na bílí od konektoru ,
bílí hnědý od motorku spojit s žlutým a černým od konektoru popř prohodit pro správnou funkci
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Díky moc! Mezitím co jsem se tady ptal, tak to táta ještě zkusil a nejspíš spálil motorek... :hlava: Takže mě asi čeká koupě dalšího motorku :salut: :D
hydrant

Příspěvek od hydrant »

neházej flintu do žita, zkus na krátkou dobu (cca 1 sec) připojit modrý a zelený na baterii a naopak. Pokud se motorek "překlopí" na jednu a pak na druhou stranu, tak žije. Další dráty jsou od mikrospínače. Pokud to žije, tak napiš, dáme někde scuka a zapojíme to...
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Motorek shořel, ale přehodili jsme tam ten z minulého, jsou úplně stejné. Kablíky už teda jsou tak jak mají být, ale pořád to nefunguje. Od řidiče to jde zamykat i odemykat na všechny dveře jak minule, ale u spolujezdce to 1.funguje jen na troje dveře, na ty řidičovy ne, 2.to jde buď jen zamknout nebo odemknout, podle toho jak se nastaví táhla (buď se k sobě přidělaj když je servo "dole", nebo "nahoře", podle toho to pak zamyká nebo odemyká). To že by to šlo jen na troje dveře, s tím bych se spokojil, kdyby to odemykalo i zamykalo...Takhle si musím vybrat, což je ještě nepraktičtější než když to nešlo vůbec :/ Jinak je to zapojené tak jak psal ferdamravenec, po prohození jím zmiňovaných kabelů to nejde vůbec.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

v ostatních dveřích jsou taky tyhle motorky , nebo origo ?

nafoť připojení táhel
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

U řidiče jsou origo, zadní jsem nekontroloval, kouknu na ně zítra
Táhla nafotím taky zítra, dneska už nemám čas bohužel
hydrant

Příspěvek od hydrant »

než něco budeš řešit, je třeba si uvědomit, že pro klíček ve dveřích je nutné 5-ti vodičové servo, pro ostatní stačí 2-vodičové. To co si měl bylo OK, akorát nešlo ovládat klíčkem od spolujezdce. Právě ta poloha táhel u 5-ti drátového serva dává informaci pro ŘJ zda je zamčeno, nebo odemčeno. Ostatní serva se jenom "vezou".
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Jo, to jsem pochopil, proto jsem si myslel, že to 2vodičové bude stačit prohodit s 5vodičovým, a ono ne no. Takže to je jen těmi táhly? Nejde mi do hlavy, že to ovládá jen troje dveře, a právě podle táhel si můžu "vybrat" jestli to bude zamykat nebo odemykat...Jdu to nafotit, za chvíli to editnu
Takhle je to vyfocený když to jen odemykalo - záleželo pokud se táhla spojily pokud bylo servo nahoře nebo dole.
Odemčeno
Obrázek
Obrázek
Zamčeno
Obrázek
Obrázek
Nevím jak líp to nafotit, kdyžtak řekněte a zkusím to jinak.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

takže je to připojený k táhlu na čudl , a to nejni dobrý - má krátkej chod chtělo by to připojit do tý díry co bylo origo , zdá se že páčka je jen o kousíček delší a nemůže to mít vliv , ale ten půlcenťák dá skoro 2cm na zdvihu , a to potřebuješ proto ti nefunguje to snímání polohy - ovládání klíčem
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Správně. to bude ten problém, přesně, jak píše ferda, kup koncovku táhla, tvoje táhlo naměř - ohni - uřízni dle potřeby a připoj přímo na zámek.
http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-555 ... dveri.html
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

jináč by šlo z toho origo si vzít ten krátjej vaglík ovládací tyčky nacvaknout do zámku kde byl a na něj to touhle spojkou chytit-doladit
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Tak už nevim...Dělal jsem to tak (tedy spíš táta no..), že jsme si to právě takhle dolaďovali tu délku tyčky, ale nedocílili jsme ničeho. Pořád to buď jen zamkne nebo odemkne, přitom to už vypadá stejně jak u řidiče :( Přikládám i foto jak to je, jinak s délkou jaká je u řidiče to nešlo vůbec.
Jinak mi přijde, že zámek u spolujezdce zamyká/odemyká, když se klíčkem točí na druhou stranu než u řidiče, ale možná mě jen mate to, že jsem z druhé strany, jsem už z toho fakt zblbnutej.
Obrázek
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

helej teď jsou v bazaru tady na foru díly centrálu za supr cenu , a budeš mít po problému
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Hmm, po odpojení serva u řidiče ten u spolujezdce zamykal i odemykal, táta se bavil s nějakým mechanikem a ten mu poradil dvě věci, buď že ty serva mají jiné dálky, nebo je někde problém s drátky. Doufám že tenhle víkend už budu mít čas na auto a pořádně to zkontroluju.
Nové, ani použité zatím kupovat nechci, nedá mi to spát a chci to nějak spravit :twisted: Až když to bude definitivní že to nejde tak koupím něco jiného, možná bych k tomu dodělal i odskok a celé to mít na dálkáč, ale to je ještě daleko..
Odpovědět