Rány/bouchání/vibrace/klepání od kol
-
goodFela - FK
Re: Boucháni od předku.
Klucí, mam problém. Dneska jsem zpozoroval divný zvuky od přední nápravy (hučení/rachtání/klepání). Dělá to jenom když jedu na neutrál a nebo na vyšší stupeň (4, 5) bez plynu. Jakmile položím nohu na plyn, začnu brzdit (i lehonce) nebo začnu brzdit motorem, tak zvuky mizí. Co s tim?
-
ungele - FK
tluče a tluče
ahoj mam problem na sve feldě mi něco tluče na přední napravě za jízdy mam tam komplet nový tlumiče,ramena,čepy řízení,poloosy.a furt to tluče nevím jak dal nema někdo nějakou zkušenost?jo a je to felda 1.3 mpi nový model a nema stabilizator.děkuji
-
ungele - FK
Re: Bouchání na přední nápravě
ty sou nový tluče to při tvrdším narazu jako kdyby to bylo ulození ale to je taky nový
-
barthomer
Hoj, mám Feldu 1.3 GLXi z 95 roku a v lednu po technické vše v pohodě. Poslední měsíc se mi čas od času stane, že při plném rejdu na levou či na pravou stranu se mi ozve zvuk, který se špatně popisuje... Něco mezi hučením a spíše více vrzáním.... Toto trvá po celou dobu kdy jsem s volantem v plném rejdu... Pak to už při ničem dalším nedělá... Nevím k čemu tento zvuk přisoudit... Brzdy byly dělány na všech kolách cca před půl rokem a to vyměňovány brzd. destičky, kotouče, rozvody, no prostě všechno.... Nevím zda to už není běžný zvuk u auta z roku 95, protože se občas stane při jízdě, že mi vrže snad všechno co lze, ale tohoto jsem si všiml z ničeho nic, protože to před tím nedělalo.... Na technické mi na konci ledna řekli, že je to v hodně dobrém stavu a tak si říkám, že by zrovna teď během tří měsíců někde něco ????
Měl jsem podobnej problém. Klepání hlavně při nerovnostech nebo i na kruháku při zatočení doleva. Zkontrolovali komplet přední nápravu a vyměnili tyčku v řízení na pravý straně a je klid. Ta tyčka měla vůli a klepala, ale v řízení to poznat nebylo. Spíš to dělalo zvuk jako by nebylo dotažený kolo, jinak se to nijak víc neprojevovalo.
-
ungele - FK
tak nějak mi to přijde jako bych měl volný kolo no uvidim zkusim udělat to uložení a když to nepomuže tak udělam ty tyčky řízení...
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Taky mě tam něco bouchá a než si nechat pokus omyl vyměnit něco u "odborníků v servisu", tak vrazím pajcku raději někomu na stk a nechám si tam auto protřepat a hned budu přesně vědět. Žádný servis to líp nepozná. 
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Standa10121996 - FK
Re: Rány od kol...
včera jsem byl na STK a vyrazili mě kvůli čepům přední nápravy, takže po opravě si budu muset STK zopakovat.Při jízdě jsem ale nepozoroval žádné zvláštní chování vozidla, akorát při přejezdu nerovností byly trochu slyšet rány v kabině od přední nápravy.Možná to bude právě těma čepama, ale je vůbec možné, aby mě kvůli tomu hned vyrazili z STK?Když bylo auto na STK před dvěma roky, čepy přední nápravy byly v pohodě a od té doby jsem najel zhruba 22000 km, na autě mám najeto 164000 km.Mohou být ty čepy přední nápravy ještě původní nebo takový počet najetých km nemohou nikdy vydržet?
- Ivarek
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Jestli myslíš čepy na ramenench,tak ty poznáš že jsou origo podle toho že jsou k ramenu přinýtovaný 3 nýtama.Po výměně se tam už dávaj šrouby.
Co se týká životnosti tak pokud jezdíš často tak na našich silnicích je jeich životnost opravdu bídná.
Co se týká životnosti tak pokud jezdíš často tak na našich silnicích je jeich životnost opravdu bídná.
-
selle - FK
Ahoj Stando, jak píše Ivarek. Originál čepy z výroby na autě opravdu poznáš,že jsou nanejtované 3 nýty.Takže stačí odvrtat nebo odbrousit ty nýty, dát nový čep a misto nejtu šrouby. Z STK tě kvůli tomu nepustí. Podvozek, řízení, brzdy.. jsou na autě neduležitější, takže si nato dávají bacha. Jestli máš ve svém okolí hodně zlé silnice, tak tenhle problém s čepama, silentblokama...budeš řešit celkem často. 
-
Standa10121996 - FK
dnes jsem byl s autem u kámoše automechanika a vyměnili jsme spolu spodní kulový čep ramene, kulový čep řízení a ještě opravili regulátor a omezovač brzdného tlaku, tyto závady bylo nutno odstranit, aby auto prošlo STK, nyní je vše v pořádku.Zajímalo by mě, jak se projevuje vadný regulátor a omezovač brzdného tlaku, když byl vadný, tak jsem nezaznamenal žádné problémy s brzdovou soustavou, auto brzdilo podle mě normálně
-
ungele - FK
tak mě to tak nějak jedno ja v jednom servisu dělam.ale nějak nestiham se divat na svoje
-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem skočil na tu stk. Měl jsem předtím podezření na dorazy tlumičů (vše nové, ale už jsem jednou ty dorazy po pár tis. km měnil). Dala se třepačka podélná a v pohodě a když se začalo třepat do stran, tak mě týpek zavolal dolů a gumy na ramech ko. Už dlouho byly střelé, ale teď začaly mít vůli. Zítra vyměním a hodím do předu nové pneu a bude zase na chvilku klid. Ještě mě tam zjistil kvedlající řadičku. Doleva cinká.
ex nebožka 1,6 lpg 

-
ka-spel
- Kontaktovat uživatele:
Tak vyměněny gumy na ramenech a nové přední Dunlop Fastresponse a je klid. 
ex nebožka 1,6 lpg 

-
Standa10121996 - FK
Přejezd přes nerovnosti
u své Feldy 1,6 jsem zjistil, že pokud jedu přes nerovnosti na silnici a sedím na předních sedačkách, je jedno, jestli na místě řidiče nebo spolujezdce, tak je přejezd přes nerovnosti znatelně lepší - jízda je měkčí a rány od nápravy jsou také menší, naopak když sedím na zadních sedačkách, přejezd přes nerovnosti je dosti tvrdý a také jsou slyšet více rány od nápravy.Je možné, aby např. tlumiče byly na přední nápravě v lepším stavu než na zadní nebo čím to může být?Díky za rady
-
selle - FK
Ahoj Stando,může to být těmi tlumiči,ale i pružné uložení zadní nápravy.
-
keenworth - FK
Na ten regulátor přišli na stk že je špatný? Pokud ti zadek brzdil nějak rovnoměrně a nebyly velké rozdíly mezi levým a pravým kolem tak nějak nechápu tu závadu. Bud ti to brzdilo pořád jako při prázném a nebo jako naloženém autě... to snad není važná závada... zajímalo by mě jak na to přišli...
-
Standa10121996 - FK
to já právě taky nevím, jak na ten regulátor na STK přišli, mám pocit, že to i teď po opravě brzdí pořád stejně, jako když byl ten regulátor vadný.Kromě toho regulátoru mi na STK napsali jako vážnou závadu i zadní stěrač, přitom ten funguje normálně.Na vadný spodní kulový čep ramene a čep řízení přišli také až na STK, do té doby se mi zdálo, že se auto chovalo při jízdě normálně, možná lépe než teď, protože po výměně těch čepů mám pocit, že auto lehce táhne doleva, pokud pustím volant
-
Surmi - FK
tož když jsi měnil čepy řízeni tak třeba udělat i geometrii když tě to táhne do strany 
-
Standa10121996 - FK
právě že geometrii jsem nechal seřídit hned po výměně těch čepů, ale pořád to lehce táhne doleva, kola jsou vyvážená a navíc před výměnou čepů to nedělalo a to jsem tam měl stejné pneumatiky a disky jako teď, takže ty bych vyloučil
-
Matuhsch
- Kontaktovat uživatele:
Mě ten pitomej čep čeká taky s tím rozdílem že mě přes technickou pustili
Holt u nás nejsou k***ti a dá se s něma domluvit aniž by jim musel dát nejakou tu korun bokem..
kurde já mám 170tkm a kuláky původní ....
kurde já mám 170tkm a kuláky původní ....

-
Phill - FK
Klepaní od předního kola
Dobrý den, měl bych dotaz, který ani nevím kam přesně zařadit .
Jedná se o to, že se mi od levého předního kola (nebo to z těchto míst jde) ozývá klepotání nebo něco podobného (nevím jak přesně definovat). Klepotání je hlasitější při vyšší rychlosti a jde slyšet jen pokud je venkovní teplota pod 15°C. Dělalo to najaro, v létě nic a teď je to z5. Možná je teplota nepodstatná. Nemá někdo s něčím podobným zkušenosti?? Děkuji za odpověď.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 30. říj 2011 10:54:13, celkem upraveno 1 x.
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
Důvod: porušení pravidla č. 3 - příspěvek sloučen
-
Tom1
Re: Rány/bouchání/vibrace/klepání od kol
u Feldy 1,6 mám také problémy s hlukem od nápravy - při jízdě po nerovnostech jsou uvnitř slyšet nepříjemné rány od nápravy, když jedu po kvalitní silnici, tak je klid. Najeto mám 177000 km a dělá to už od té doby, co jsem auto koupil. Jsou ty rány od nápravy normální nebo to může být nějaký problém? Na STK jsem normálně prošel. Sice jsem si na ty rány už zvykl, ale chtěl bych se zeptat, jestli je to normální a čím by to mohlo být. Auto jsem koupil od jedné firmy, kde sloužilo jako služební. Díky za radu
-
Tom1
jsou ty rány od nápravy při přejezdu nerovností u Felicií normální, nebo by měly být v interiéru slyšet jen nepatrně jako u moderních aut? Já chci jenom vědět, jestli nemám nějaký problém s nápravou
-
jirka22 - FK
kdyz jsem koupil feldu delalo mi to taky, vymenil jsem cepy na predni naprave a je klid.. urcite bych to takhle nenechaval
-
John - FK
Ahoj,nemik - FK píše:Kluci zdravím. Chtěl bych se zepat. Při přejetí přes nerovnost či výmoly atd..se ozývají od předních kol, strašlivé rány. Podle mě je jasné, že to nemůže být ničím jiným než špatnými tlumiči. Přesto bych se vás chtěl zeptat na váš názor, jestli to může být ještě nečím jiným. Čepy řízení jsou v pořádku. Připadá v úvahu snad ještě něco jiného?? Auto má najeto 115 000 km. Nechce se mi zbytečně vyhazovat peníze za zkoušku tlumičů. Chystám se na výměnu tlumičů. Chci levné tlumiče, poradíte které jsou nejlevnější a zároven jdou dobré? Mám zvolit originál, nebo něco jiného? V cenové relaci zhruba 750 kč/ kus.
měl jsem podobný problém a nakonec se ukázalo, že je vadné horní uložení tlumiče.
John
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
A to staci zvednout auto aby bylo kolo ve vzduchu chytnout rukou pruzinu a zalomcovat tim pokud ten vrsek lita staci koupit ty gumy za par desetikorun a vymenit je. A na to staci klic a hever a spravny postup aby se nerozletla pruzina a za 1/2 hodky neni co delat a je ticho a klidek 
-
Rudi
kolega zvedal Feldu zvedákem a po sundání kola mu auto spadlo ze zvedáku tak, že narazilo předním levým kotoučem na zem (v době pádu byla přední levá pneumatika sundaná), pokusil se znovu nasadit zvedák a během zvedání mu auto opět spadlo, takže kotouč zase narazil na zem a až na třetí pokus se mu povedlo auto dostatečně zvednout, takže mohl namontovat pneumatiku. Pak zjistil, že při jízdě auto vibruje, před sundáním kola to prý nevibrovalo. Pneumatiky nasadil stejné jako předtím, než to začalo vibrovat. Co se mohlo stát? Mohlo se něco poškodit na přední nápravě po tom pádu ze zvedáku? Děkuji za rychlou radu
-
Paulie
- Kontaktovat uživatele:
Že by ohnutý kotouč
.....