Řídící jednotka felície a její výměna

Slavek - FK

Řídící jednotka felície a její výměna

Příspěvek od Slavek - FK »

Vážení přátelé .

Mám dotaz . Po potížích se startem felicie 1.3 jednobodové jsem si časem opatřil další náhradní díly včetně řídící jednotky.
Mám více schemat včetně knihy od René Cedrycha . Ve schématech však není jasné zda procesor integrovaný v klíčku spolupracuje pouze s elektronikou pod zámkem řízení ...a následný vyhodnocený signál při paritě signálů již pouze zasílá povolovací signál k řídící jednotce .... tedy zda je možné řídící jednotku též vyměnit ze zrušeného vozidla bez nutného přeprogramování.

Díky moc zdraví vás Slávek.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Re: Řídící jednotka felície a její výměna

Příspěvek od Maty »

V klíčku je čip k imobilizéru.... ten pomocí antény (kroužek okolo spínačky) komunikuje s ŘJ imobilizéru (čip a ŘJ imo musí být zpárována jinak nenastartuješ). ŘJ imobilizéru pak komunikuje s ŘJ motoru a dává jí povel, že může startovat.

Ale ŘJ imo je spárovaná s ŘJ motoru. Takže při výměně ŘJ motoru se musí spárovat ŘJ imo s ŘJ motoru
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Re: Řídící jednotka felície a její výměna

Příspěvek od Honza_t »

Jak píše Maty, nemělo by logiku aby to bylo jinak, to by si zloděj mohl přinést svůj imobilizér se svým transpondérem a hotovka.
Odpovědět