Alternátor kvíli

Martinerik12 - FK

Alternátor kvíli

Příspěvek od Martinerik12 - FK »

Prosím o radu.
jedného krástneho dňa sa mi stalo, že po naštartovaní mojej 1.3 ky som začal počuť s motora kvílivý zvuk, ktorý sa stupňoval s otáčkami.
Keď som otvoril motor cítil som smrad ako od horiacej gumy a alternátor bol strašne horúci.
A pikoška na záver. Po vypnutí motora a vytiahnutí kľúčika sa na palubovke rozsvietila kontrólka dobíjania. Po opetovnom zastrčení kľúčika a prepnutí do polohy 1 kďe sa majú rozsvietiť všetky kontrólky mi naopak zhasla.

Pls ak máte skúsenosť poraďte.
bobas
Kontaktovat uživatele:

Re: Alternátor kvíli

Příspěvek od bobas »

Neklouze ti jen remen,nebo neni spatny?
Taresz - FK

Příspěvek od Taresz - FK »

Mám toto isté som mal ja !!!!!!!Okamzite odpoj baterku je tam skrat v alternátore a po druhé daj alternátor do opravy je to diodovy mostík to bola závada aj u mna ;)

Este dobre ze som dosiel domov ten smrad co bol XD a kontrolky som mal aj ja tak dal som alternátor do opravy a sup ide to

A este oriesok nenabíjá to sice kontrolka nesvieti po nastartovaní ale ja mám zabudovany voltmeter a nenabíjá to nic !
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 16. pro 2009 23:00:07, celkem upraveno 1 x.
Martinerik12 - FK

A to má za príčinu aj to opačné svietenie kontrólky?
Taresz - FK

Presne tak ;)
Martinerik12 - FK

A čo to mohlo spôsobyť.. Lebo sa priznám že pred tým ako sa toto stalo mi v servise merali nejakým prístrojom batériu a ppotom to začalo.... Mohly mi ten mostík odpáliť oni???
Taresz - FK

Nemám sajnu ja som to mal tak ze som isiel do obchodu a ked som nakupil a nastartoval zacalo to kvílat takze asi nie
Martinerik12 - FK

SUPER ďakujem za radu zajtra to dam spraviť..... Potom napíšem ako to dopadlo
Taresz - FK

Nemas zaco len odpoj baterku lebo to sa vybije ked to tak nechás ;)
Auriol - FK

Příspěvek od Auriol - FK »

Ahoj.
Nechtěl jsem zakládat nové téma, tak píšu sem:

Mám Feldu 1,3 BMM '95 a nedávno mi něco začalo dělat bordel v motoru. nejdřív jsem myslel, že to je vodní pumpa, ale pak jsem si vimnul, že je volná vrtulka chlazení altíku. Mohlo by to dělat takový bordel, jakoby bylo v háji ložisko? Popř. dá se to nějak utáhnout a jestli se do toho s obyč. nářadím můžu pustit sám? Díky
luma - FK

Příspěvek od luma - FK »

Zdarec, repasuju si alternátor a narazil jsem na jeden problém. Ani zaboha nemůžu odšroubovat vrtulku z osy rotoru! Drží to tam jak býk. Jak se vám ta matka podařila vyšroubovat? :scratch: Potřebuju vyměnit to ložisko.
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

A není tam náhodou levotočivý závit,koukni se.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nejdřív povolit a pak vyšroubovat , nejlíp to jde pokud to je na autě , popř chyť sikovkama lopatku a povol to
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

závit je pravý
luma - FK

Příspěvek od luma - FK »

Je pravotočivý. Zkoušel jsem to sikovkama, vpáčeným šroubovákem a nic. Ani se to nehlo. Teď to mám rozdělané, ale ta vrtule s rotorem a krytem je pohromadě. Kdybych tu vrtuli uchytil do velkého svěráku, tak by to asi šlo. Jenže já ho nemám :/
luma - FK

Příspěvek od luma - FK »

Když zaberu fest, tak mám strach, abych ty lopatky nepokřivil ...
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Tak je zase vyrovnáš,vždyt je to plech
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
luma - FK

Příspěvek od luma - FK »

Ať to zkouším jak chci, tak to prostě nejde :D Prostříkal jsem to i WDčkem a nic. Klepal do toho kladivem a nic. Další člověk taky nic :D Musím asi sehnat velký svěrák. není možné, aby to jednou nepovolilo :twisted:
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Čo nejde silou, ide ešte väčšou silou :D
luma - FK

Příspěvek od luma - FK »

povedlo se u kamarádova otce v dílně. Jen je trochu pokřivená ta vrtulka :twisted:
luma - FK

Příspěvek od luma - FK »

Cha, zalomil se mi ten dlouhý šroub, který spojuje ty víka. Jsem si říkal, že tam dám nové....jenže nikde je neměli. Tak utahuju a najednou "puk" ..... :evil:
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

Nechcem zakladať novú tému. Postupne mi začalo čosi kvičať, mám podozrenie na altík, teoreticky vodnú pumpu. Vie niekto poznať podľa zvuku? Najprv to nebolo príliš poznať, postupne to robí viac a viac. Najmä kým je motor studený, zahriaty buď vôbec alebo takmer vôbec..

http://ulozto.sk/xNHy2k6z/altik-mp4

Remeň je napnutý tak akurát.
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Kromě toho,že to má zvuk jako vadný výfuk tak bohužel nic nepoznám.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

[quote="Tomy"]Nechcem zakladať novú tému. Postupne mi začalo čosi kvičať, mám podozrenie na altík, teoreticky vodnú pumpu. Vie niekto poznať podľa zvuku? Najprv to nebolo príliš poznať, postupne to robí viac a viac. Najmä kým je motor studený, zahriaty buď vôbec alebo takmer vôbec..

http://ulozto.sk/xNHy2k6z/altik-mp4

Remeň je napnutý tak akurát.[/quote]

Nejde z toho moc co poznat.zkus povolit altik at zdelas remen,chytni za kladku pumpy a do stran snipohybuj jestly nema prilis velkou vuli.to samy i s remenici na altiku,pokud je to vse v poradku,protoc altikem rukou,poznas jak jsou na tom loziska.
nebo jeste jedna moznost,kdyz nastartujes za studena na volnobeh a vymacknes spojku,dela to porád?pokud po vymacknuti to prestane je chyba v predlohove hridely v prevodovce. :salut:
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

No tak medzičasom som ložiská v altíku vymenil. To veľké už vydávalo trocha zvuk ale nič hrozného. Dal som oba nové a namontoval. Zvuk ten istý znova.
Remenica na vodnej pumpe pri otáčaní nerobí žiadny hluk, vôľa na nej takmer žiadna. Remeň vizuálne ako nový.
Tak som vzal mydlo a za chodu potieral remeň mydlom. Zvuk prestal. Po čase ten debilný škrípavý zvuk znova. Robí to vždy za studena. Pri zahriatom motore už nie.
Tentoraz som skúsil nastriekať sprej origo na remene. Pazvuk sa trocha zmenil, teraz je to skôr také mľaskanie. :-)

Už som chcel kúpiť nový remeň, ale keď som pozrel na nový a ako vyzerá ten môj, tak mi prišlo že vyzerajú úplne identicky.
Odpovědět