Obrysová světla nesvítí
-
solverr - FK
Obrysová světla nesvítí
Po nastartování a zapnutí parkovacích světel mi nesvítí celá pravá strana (přední i zadní). Potkávací, dálkové i mlhovky svítí bez problémů. Pojistky a žárovky jsou v pořádku. Může mi prosím někdo poradit jak závadu odstranit? Už nevím jak dál. Díky
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Obrysová světla nesvítí
Na pojistky jsi koukal? ... resp měřil jsi zda jsou ok ?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
solverr - FK
pojistky jsem neměřil, ale vyměnil jsem je za nové a pořád nic 
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Ty žárovky jsou "spřaženy" dohromady a jsou napájeny z jedné pojistky (pozice 11 hodnota 7,5A).
Z autě jsi něco nedodělával? nehrabal jsi se v něčem?
protože kabeláž jen tak sama od sebe neodejde aby to přestalo fungovat. Jediná možná závadana trase může být pojistka, žárovky případě vypínač (ale při vadném vypínači by nešla ani jedna strana)
Z autě jsi něco nedodělával? nehrabal jsi se v něčem?
protože kabeláž jen tak sama od sebe neodejde aby to přestalo fungovat. Jediná možná závadana trase může být pojistka, žárovky případě vypínač (ale při vadném vypínači by nešla ani jedna strana)
-
solverr - FK
do ničeho jsem nezasahoval... prostě to přestalo svítit... co mi je podivné je to, že současně s tím mi přestal fungovat i cyklovač před. stěračů
-
solverr - FK
může mít ten cyklovač (relé) spojitost s těmi světly?
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemá s tim nic společného .... nemáš mokro v pojistkové skříňce? ... může se stát, že nateče do pojistkovky a pak to dělá problémy.
Nicméně možná příčina, že nejde jenom jedna strana -> žárovky KO, pojistky KO . Přímadně projít kabeláž, konektory .
Kabeláž k pravým parkovačkám :
přední -> od pojistkové skříňky, průchodkou do motorového prostoru a pak po pravém nosníku ke světlu
zadní -> od pojistkové skříňky, pod palubkou do levého A sloupku (dole za krytem prahu je svorkovnice) , levým prahem dozadu, a pak pod nákladovou hranou k pravému světlu (u pravého světla konektor), případně pokud máš TZ může tam být odbočka u světla k TZ
Nicméně možná příčina, že nejde jenom jedna strana -> žárovky KO, pojistky KO . Přímadně projít kabeláž, konektory .
Kabeláž k pravým parkovačkám :
přední -> od pojistkové skříňky, průchodkou do motorového prostoru a pak po pravém nosníku ke světlu
zadní -> od pojistkové skříňky, pod palubkou do levého A sloupku (dole za krytem prahu je svorkovnice) , levým prahem dozadu, a pak pod nákladovou hranou k pravému světlu (u pravého světla konektor), případně pokud máš TZ může tam být odbočka u světla k TZ
-
solverr - FK
Tak kabeláž, kostra, pojistky vše v pořádku. Známý mi říkal, že může být ještě vadné relé denního svícení (originálního-montovaného výrobcem), že nesepne tu pravou stranu obrysovek.
Na netu jsem našel schéma i s popiskem jednotlivých relé, ale nevím které souvisí s tím denním svícením. (viz. img)
Poradíte?

Na netu jsem našel schéma i s popiskem jednotlivých relé, ale nevím které souvisí s tím denním svícením. (viz. img)
Poradíte?

-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ne , relé denního svícení to opravdu není , rozdělení na levou/pravou je až pojistkama
tak znova , prohlídnout / vyzkoušet žárovky , změřit napětí před pojistkou 11 , za pojistkou , ve svorkovnici pojistkovky , vyčistit kontakty pojistky i pojistkovky
tak znova , prohlídnout / vyzkoušet žárovky , změřit napětí před pojistkou 11 , za pojistkou , ve svorkovnici pojistkovky , vyčistit kontakty pojistky i pojistkovky
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Jak píše ferda ... cokoliv ze spínacích prvků můžeš vyřadit .... spínací prvky sepnou a rozdělení je za pojistkou.
Jináč relé denního svícení co dávala škodovka originálně není v pojistkové skříni
.. bývá přilepeno nad pojiskovou skříní v palubce. A v pravém slova smyslu to není relé denního svícení, ale automatické rozsvěcení světel po nastartování 
Jináč relé denního svícení co dávala škodovka originálně není v pojistkové skříni
-
solverr - FK
Závada konečně odstraněna...
Příčinou nakonec byl uvolněný, respektive špatně docvaknutý konektor (BF) s kabeláží do pojistkové skříně. Nikdy bych nevěřil, že nějaký ten milimetr mě bude stát tolik nervů
Děkuji všem za za vstřícnou pomoc
Téma můžete zamknout...
Příčinou nakonec byl uvolněný, respektive špatně docvaknutý konektor (BF) s kabeláží do pojistkové skříně. Nikdy bych nevěřil, že nějaký ten milimetr mě bude stát tolik nervů
Děkuji všem za za vstřícnou pomoc
Téma můžete zamknout...