Jak napovídá nadpis článku, na LPG nemám problém, auto jede normálně, otáčky i volnoběžné bez kolísání.
Při jízdě na benzín nad 2000 ot. pocukávání, když sešlápnu pedál víc, dusí se ještě víc. Uberu, "chytne se". Přidám, zase se začne dusit. Jako by měl moc nebo málo paliva. Spíš se mi zdá že málo. Čím vyšší rychlostní stupeň je zařazený, tím dříve se motor "dusí". Volnoběh vytočím až ke 4500 než se začne dusit, 1 cca na 3000, 2 - 4 už pocukává nad 2000 ot. při více sešlápnutém plynovém pedálu.
Sváčky nové 5000, měněné při výměně oleje. Vzduch. filtr rovněž. Závadu zapalovací lišty jsem vyloučil, protože hádám, že by nejelo ani na LPG.
Jelikož už mi asi rok "pískalo" palivové čerpadlo, vyměnil jsem jej. Hrozná práce, kdo měnil ví...
Po výměně čerpadla (pouze čerpadla ne kompletu i s palivoměrem a sítkem), nastalo drobné zlepšení, ale problém úplně nezmizel. Chystám se tedy vyměnit ještě palivový filtr (je na něm asi 150.000 km), je to správná úvaha? Mohl by být až tak ucpaný, aby jím neprošlo dost paliva k motoru?
Má někdo podobnou zkušenost a poradí případně s hledáním závady? Předem díky všem.
Má někdo zkušenost a nějaký fígl, jak doma vyměnit palivové čerpadlo bez toho abych u toho přišel o nervy?