Stabilizátor přední nápravy
-
smazany clen - FK
Re: stabilizátor
Ale já tím neobchoduji, takže se budete muset zeptat na správném místě.
Já jsem to jen vyzkoušel a těšil se z toho, dokud jsem Felicii minulý týden neprodal.
A už vůbec bych si nedovolil tvrdit, že na to někdo má mít.
To si musí každý rozmyslet sám.
Takhle nastavená Felicie funguje strašně jednoduše:
Silnice zahne, ty zahneš a auto zahne taky. Jednoduché, že?
Jenže té jednoduchosti dosáhnout není jen tak...
Viz úpravy popsané výše.
Určitě by to měl zvážit každý, kdo má relativně nové auto s neshnilou kastlí a nechystá se ho prodat.
Když už do toho dá to úsilí a peníze, tak aby si to pár let užil.
Já jsem to jen vyzkoušel a těšil se z toho, dokud jsem Felicii minulý týden neprodal.
A už vůbec bych si nedovolil tvrdit, že na to někdo má mít.
To si musí každý rozmyslet sám.
Takhle nastavená Felicie funguje strašně jednoduše:
Silnice zahne, ty zahneš a auto zahne taky. Jednoduché, že?
Jenže té jednoduchosti dosáhnout není jen tak...
Viz úpravy popsané výše.
Určitě by to měl zvážit každý, kdo má relativně nové auto s neshnilou kastlí a nechystá se ho prodat.
Když už do toho dá to úsilí a peníze, tak aby si to pár let užil.
-
smazany clen - FK
To vím,že tohle auto má skrytý rezervy.Teď se jenom dozvídám,který to jsou.
-
smazany clen - FK
Jak to teorii?JoS píše:Jo a dík za teorii,zase jsem o něco chytřejší.
Já to všechno dal dohromady v praxi.
Prostě mě nebavilo, že silnice zahne, já taky, ale auto ne.
To bylo docela dost testování a výdajů dát to dohromady.
Tak nenadávej...
-
smazany clen - FK
Vůbec nenadávám,já si tvejch znalostí a nabytý praxe vážím,fakt,všechna čest.Mám rád,když lidi,který něco dělaj to myslej vážně!!!!!!Jenom mám pocit,že dneska nějak nemáš náladu na lidi.Možná by ses měl trochu projít na vzduchu,to je vše.Tonda-B píše: Jak to teorii?
Já to všechno dal dohromady v praxi.
To bylo docela dost testování a výdajů dát to dohromady.
Tak nenadávej...
-
smazany clen - FK
To mi připomnělo situaci asi před pěti lety,kdy jsem kvůli svý šílený houbařský vášni sbíral brzo ráno v šílený zimě a dešti houby ve svým milovaným lese.Našel jsem jich dost a kupodivu jsem ani nenastydnul.Tonda-B píše:V dešti?
Já věděl, že umíš suchej anglickej humor.Jsem rád,že jsi tady.
-
smazany clen - FK
Neboj, určitě tě to přejde.JoS píše:Jsem rád,že jsi tady.
-
smazany clen - FK
Proč,já to tady nechci koupit,jsem jenom zúčastněný amatér.Víš jaká to bude paráda najít na všechno odpověď pouze čtením.Půjdu do feldího důchodu a budu to jen z povzdálí sledovat.I takové věci se stávají.Tonda-B píše: Neboj, určitě tě to přejde.
-
Rabbit
Kluci poradi mi někdo jaky šrouby mam dat do napravnice jen ty dva šouby mi chybí achy si tam mohl stabik šoupnout
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
Myslím 8 x 25 nebo 8 x 30-nejsem si jistej ? Tvrdost 8,8.
-
Rabbit
díky mohl by mě ještě někdo napsat jestli jsou to ony vidím že kolega si není 100% jist tak bych nerad obědnaval po netu a pak znova nic vezlem děkuji ti
-
Monstrak - FK
Podělim se s váma s pěknou příhodou. Říkal jsem si, že se auto ukrutně naklání v zatáčkách, tak jsem začal schánět stabilizátor. Chtěl jsem volat na vrakáč, ale napadlo mě: raději se mrknu na ramena jestli tam jsou díry. A ejhle stabilizátor tam je. Z toho plyne, nechtěl bych jet s feldou bez stabilizátoru.
-
smazany clen - FK
Tak to je asi něco špatně.Monstrak píše:Podělim se s váma s pěknou příhodou. Říkal jsem si, že se auto ukrutně naklání v zatáčkách, tak jsem začal schánět stabilizátor. Chtěl jsem volat na vrakáč, ale napadlo mě: raději se mrknu na ramena jestli tam jsou díry. A ejhle stabilizátor tam je. Z toho plyne, nechtěl bych jet s feldou bez stabilizátoru.
-
smazany clen - FK
Monstrak píše:No zas tak stašně se to nenaklání, já trochu přeháněl
-
Roberto111
Re: Stabilizátor přední nápravy
Do napravnice idu skrutky M8x16 2 ks pevnostna trieda8.8.
-
Roberto111
Tak vcera som namontoval stabik a je to poznat, auto sa nenaklana a tlmi lepsie aj nerovnosti na ceste. Pri montazi mi velmi pomohlo foto od jirkaf.
-
moskvic - FK
Mám dotaz...přidělal jsem stabík ale když jsem byl na vrakáči tak jsem koukal na připevnění na ramenán v těch výkrojících..Jelikož ty oka do kterých se tyč nasouvá nemají rovnoměrně přivařený šroub jak jsem podle ETKY pochoil že to má být otočené tak že šroub bude blíž ke mě když budu pod autem..tudíž směrem dozadu..jenže když koukal na vrakáčí tak to měli směrem dopředu..tudíž naopak...vadí to nějak? 
- Fidlla
- Kontaktovat uživatele:
Šroub víc dopředu- pokud ho dáš dozadu tak nebude ve středu díry v ramenu a bude křivě-šikmo přes díru !
Zdravím !Mam feldu 1.3 98 a nemam v nej stabilizator,chcem sa spytat ,či je to nejaky velky rozdiel ked ho tam mam,či sa mi ho oplati ,tam davat ,ked nezavodim ,proste auto na bežne použitie,či to nejako velmi pocim,ked si ho tam dam díky !!!
Felícia is the best !!!JPači sa mi dizajn Felície a preto jej budem verný !!
Felícia 1.3 MPi,40kw,červena,LPG.10.1999
Fabia combi 6Y 1,4MPi 57kw chip Cimbu r.v.10.2002...Model 2003....od 11.3.2010 LPG sekv.Lovato Fast 01..
Moja felícia http://birko2.rajce.idnes.cz/Moja_Felda/
POPRAD http://www.ukazto.com/?id=1584879&klic= ... &overall=1
Felícia 1.3 MPi,40kw,červena,LPG.10.1999
Fabia combi 6Y 1,4MPi 57kw chip Cimbu r.v.10.2002...Model 2003....od 11.3.2010 LPG sekv.Lovato Fast 01..
Moja felícia http://birko2.rajce.idnes.cz/Moja_Felda/
POPRAD http://www.ukazto.com/?id=1584879&klic= ... &overall=1
-
moskvic - FK
Pročti si to tady zpětně..a ještě je tady jedno téma...ale rozdíl je v tom že se ti auto nebude tak moc naklánět v zatáčkách...a vůbec bude lépe držet na cestě..je o hodně jistější... 
-
smazany clen - FK
Jeto přesně tak,jak to říká moskvič,ale může se zase stát,že se ocitne jedno kolo ve vzduchu,ale to už musí to auto opravdu jít skoro na střechu,což se za běžných okolností nestává.Takže ty výhody převažují.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Se stabilizátorem se Felda konečně chová jako auto. Fel. bez něj, to je jízdníma vlastnostma stále do každé zatáčky se kotící Favorit.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
1.3 s ABS má standartně stabilizátor.
-
smazany clen - FK
Mám dotaz, uvažuju o instalaci stabilizatoru. Bohužel mam starou napravnici. Takže potřebuji benteler. Muj dotaz zní: vyměním ji bez větších obtíží?? a co mi řeknou na technické když budu mit jinou napravnici, ramena i stabilizator. Bude se muset dělat geometrie nebo něco podobneho potom?? Diky
-
smazany clen - FK
Na technický Ti neřeknou nic. Oni ví prd jak to vyjelo z výroby a za druhý. Ano geometrii budeš muset dělat.Rammsteinek píše:Mám dotaz, uvažuju o instalaci stabilizatoru. Bohužel mam starou napravnici. Takže potřebuji benteler. Muj dotaz zní: vyměním ji bez větších obtíží?? a co mi řeknou na technické když budu mit jinou napravnici, ramena i stabilizator. Bude se muset dělat geometrie nebo něco podobneho potom?? Diky
-
smazany clen - FK
bez problémů to nevyměníš, protože máš skelet z favorita a tam seriově bentelerka nejde, musí se trošku kladivem upravit kastle, pak by to tam teoreticky mělo jít (prakticky, na techwebu sme to řešili a je to tam)...jinak, felda 1996 (co mám já) má benteler, stačí se podívat, jestli máte šroubovací oko nebo oko dole v nárazníku, kdo má šroubovací, má novej skelet a má benteler, kdo má voko v nárazníku jako fáčko, má skelet favorit a nemá benteler (ikdyž vim o pár vyjímkách, 1995 MPI a 1995 s bentelerem)...takže si to radši každej prohlídněte než začnete kupovat stabil...jinak já koupil za 300 novej ve výprodejiMatias píše: Na technický Ti neřeknou nic. Oni ví prd jak to vyjelo z výroby a za druhý. Ano geometrii budeš muset dělat.
-
smazany clen - FK
Ja zas četl, že jsou obě nápravy zaměnitelné. Nechce se mi do toho moc rubat a už vubec nechci mit problemy s STK. BTW jak a co se musi poupravit na te kastli. Diky.
PS. Nešla by tahle uprava zapsat do techničaku??. Vyměna nápravy za novější typ.
PS. Nešla by tahle uprava zapsat do techničaku??. Vyměna nápravy za novější typ.
-
luke.bean - FK
no,já jsem dával benteler nápravnici na starou slabou boudu kvůli servu a úplně bez problému.. na STK neřeknou ani popel a ani na stabilizátor ti nic neřeknou.. takže když to někde seženeš,vyměníš a jedeš 
-
smazany clen - FK
Super. Zitra pojedu kolem uřadu tak se zkusim zeptat jestli to nejde zapsat do techničaku to by bylo už po problemu. Ale diky shodil si mi kamen ze srdce. Pač ten předni stabik bych chtěl.
já ji takhle celou měnil nedávno, kluci v servisu si trochu mákli, prej lehce neseděly nějaký díry (tuším uchycení řízení), ale všechno vyřešila šikovnost a sedlo si to
a ještě u levýho kola zavazel takovej plastovej dekl, kryje trubičky od brzd a lehce to zavazelo tomu stabíku, ale už si to na sebe zvyklo
Rammsteinek: co chceš řešit na úřadu??? stabík je sériová věc, to nikde zapsaný nemají ani ti, co ho mají!!!! Bys tam vypadal za hlupáka...
a ještě u levýho kola zavazel takovej plastovej dekl, kryje trubičky od brzd a lehce to zavazelo tomu stabíku, ale už si to na sebe zvyklo
Rammsteinek: co chceš řešit na úřadu??? stabík je sériová věc, to nikde zapsaný nemají ani ti, co ho mají!!!! Bys tam vypadal za hlupáka...
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV
ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Mám možnost koupit přední stabilizátor i se silentbloky za 300 Kč. Jaká je to cena? a na co si dát při koupi pozor. Díky
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Určo to kup, ale kup ty nové silentbloky - cca 150kč / ks. Při koupi spíše dávat pozor? Zda to není prorezlé skrz na skrz 
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
-
Honza9007 - FK
Tak jsem před již delší dobou koupil přední stabík tady na fóru od Leška a teprve minulý týden jsem ho namontoval na Feldu. Fakt paráda, vřele doporučuju všem, kteří váhají. Auto se tolik nenaklání a líp drží stopu. Uvidíme v zimě, ale v tuhle chvíli jsem z toho nadšený. 
-
drv.Astor - FK
Stabilizator 1.6 a 1.9D
nevite nekdo prosim vas jestli je stabilizator predni napravy stejny na 1.6 jak na 1.9D?
-
drv.Astor - FK
Re: Stabilizator 1.6 a 1.9D
Ok, dekuji za odpoved....mam totiz moznost koupit z 1.9D za vyhodny peniz, tak jsem potreboval vedet zda-li jsou shodne jak na 1.6...
-
bitmap - FK
Urcite? Me se zda, ze tu prave kdysi nekdo psal, ze 1,3 a 1,6 maji prumer 20mm a 1,9D ma 22mm, ale nejak se mi to nedari dohledat.Návštěvník píše:Myslim si ze jsou vsechny stejny bez rozdilu.
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Dle Etky a dle napr katalogu dilu autokelly je jen jeden 20mm.
-
mr.Freak - FK
po novým roce budu dávat na 1.3 MPI r.v. 97 stabík a chci se zeptat na kolik to tak vyjde...ramena i nápravnici už mam tu přizpůsobenou...kolik stojí ten stabík, úchyty, gumy a tak...jinak ted ten stabík moc k sehnání u nás na severu čech neni 
-
Suchos - FK
Montáž předního stabilizátoru
Koupil jsem přední stabilizátor + potřebně věci na montáž (doufám,že všechny:), příjde na 1.3 r.v. 2000. Nemáte někdo nějaké zkušenosti s montáží před barákem
Popřípadě nemáte někdo nějaký schéma, jak to tam vlastně všechno drží?
-
smazany clen - FK
Re: Montáž předního stabilizátoru
No musíš rozpojit výfuk aby jsi dostal tu zkrouceninu z leva do prava.
Zvednout. Nejlépe na nájezdy. A ža budeš pod autem, tak uvidíš jak to tam přijde. Ty "u" držáky přimontuješ na nápravnici a ty očka na ramena. Ty oka jsou excentry, takže tou stranu co je jako vychýlené tak dozadu. Doufám že jsem to popsal pochopitelně. 
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Jeste rozpojit razeni s nim to tam taky asi nedostanes...
- DJ.Mara
- Kontaktovat uživatele:
Já to tam dostal a rozpojil jsem jenom výfuk a vzpěru převodovky (to je ta druhá tyč co vede k řadicí páce).
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw 
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Není potřeba, sice je to potom větší "hlavolam", ale jde toKuladmin píše:Jeste rozpojit razeni s nim to tam taky asi nedostanes...
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Ok tak to se omlouvam za pripadnou zbytecnou praci.
-
Suchos - FK
Ještě se zeptám co příjde na to oko nahoru a dolu (z obou stran ramene)?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Gumy a pod matku podložka stejná, jako nahoře pod matkou na zadním tlumiči.
-
Suchos - FK
Nepříjde i nějaká guma do ramene? Nad a pod rameno teda příjdou jaký gumy? Tahle teda nahoru i dolu? http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 87056f7569
- Jeronimo
- Kontaktovat uživatele:
-
Suchos - FK
Jeronimo:
Mrkni pod auto a víš to hned
. Já si myslim, že je tam máš. Na 1.6 a 1.9 se montovaly ve výrobě, ale jestli až od určitého roku, to nevim...
Mrkni pod auto a víš to hned