Před 2 týdny jsem si koupil '97 LXi, čeho bych se měl obávat? :-D

Často Kladené Dotazy :-)
keywacat

Před 2 týdny jsem si koupil '97 LXi, čeho bych se měl obávat? :-D

Příspěvek od keywacat »

Nazdar!

Takže mám sněhuláka (bílou Felicii) 2 týdny a zajímalo by mě, o co bych se měl starat / na co se zaměřit, abych ji udržel v dobré kondici.

Protože moje další auto je VW T3 z roku 1990 s 1.9 TDi, toto auto je pro mě něco nového. Mým cílem je mít sněhuláka 100% spolehlivého jako „denního běžce“, abych mohl svou T3 odsunout na auto pro speciální příležitosti, kterým má být.

Zatím jsem nechal vyvážit kola, aby se odstranilo otřesy vysokorychlostního řízení, naplánoval jsem opravu brzd a ložisek (zatím na to nemám pořádnou garáž ani nářadí) a dneska jsem otevřel sloupek řízení, abych zjistil, proč se automaticky nevypíná blinkr a nerozsvítí se dálková světla, když naznačím odbočku.

Jakékoli nápady a rady jsou vítány!

Cheers;
keywacat
tomsz

Re: Před 2 týdny jsem si koupil '97 LXi, čeho bych se měl obávat? :-D

Příspěvek od tomsz »

Gratuluji ke koupi!
To nejdůležitější, na co si dát u Felicie pozor, je koroze: jako první hnijí zadní lemy, páté dveře, prahy a misky zadních tlumičů.
Co se týče mechaniky, hlídejte plastový domeček termostatu (rád praská a vedlo by to k přehřátí), vytahaný rozvodový řetěz, pokud je slyšet chrastění, a úniky oleje přes gufero řadicí tyče na převodovce.
Problém s páčkami pod volantem je pro tento model typická nemoc. Jinak je to jednoduché a levné auto na údržbu a jakmile uděláte brzdy a podvozek, bude bez problémů jezdit každý den.
Škoda Felicia Fun 1,6MPi 55kW
Borty

Příspěvek od Borty »

Zdravím,

můžu se tu "přifařit? Dneska jsem koupil Felicii LX, rok 1996, 1.3., prahy má krásné, zadní lemy bídně opraveny, na to se určitě teď zaměřím. Víte o nějaké "neviditelné" záludnosti? Díky moc za jakoukoliv radu, je to moje první Felda a čeká mě hodně učení :D
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

No je to starý auto .
Co doporučím, pokud nemá doplnit plastové podběhy .
Hlídat - vyřešit zatékání vody kolem těsnění předního a zadního okna .
Odpovědět