Stabilizátor přední nápravy

Přední i zadní
Odpovědět
smazany clen - FK

Re: stabilizátor

Příspěvek od smazany clen - FK »

Ale já tím neobchoduji, takže se budete muset zeptat na správném místě.

Já jsem to jen vyzkoušel a těšil se z toho, dokud jsem Felicii minulý týden neprodal.

A už vůbec bych si nedovolil tvrdit, že na to někdo má mít.

To si musí každý rozmyslet sám.

Takhle nastavená Felicie funguje strašně jednoduše:

Silnice zahne, ty zahneš a auto zahne taky. Jednoduché, že?

Jenže té jednoduchosti dosáhnout není jen tak...

Viz úpravy popsané výše.

Určitě by to měl zvážit každý, kdo má relativně nové auto s neshnilou kastlí a nechystá se ho prodat.

Když už do toho dá to úsilí a peníze, tak aby si to pár let užil.
smazany clen - FK

To vím,že tohle auto má skrytý rezervy.Teď se jenom dozvídám,který to jsou.
smazany clen - FK

JoS píše:Jo a dík za teorii,zase jsem o něco chytřejší. ;)
Jak to teorii?

Já to všechno dal dohromady v praxi.

Prostě mě nebavilo, že silnice zahne, já taky, ale auto ne.

To bylo docela dost testování a výdajů dát to dohromady.

Tak nenadávej...
smazany clen - FK

Tonda-B píše: Jak to teorii?

Já to všechno dal dohromady v praxi.

To bylo docela dost testování a výdajů dát to dohromady.

Tak nenadávej...
Vůbec nenadávám,já si tvejch znalostí a nabytý praxe vážím,fakt,všechna čest.Mám rád,když lidi,který něco dělaj to myslej vážně!!!!!!Jenom mám pocit,že dneska nějak nemáš náladu na lidi.Možná by ses měl trochu projít na vzduchu,to je vše. ;)
smazany clen - FK

V dešti?
smazany clen - FK

Tonda-B píše:V dešti?
To mi připomnělo situaci asi před pěti lety,kdy jsem kvůli svý šílený houbařský vášni sbíral brzo ráno v šílený zimě a dešti houby ve svým milovaným lese.Našel jsem jich dost a kupodivu jsem ani nenastydnul.
Já věděl, že umíš suchej anglickej humor.Jsem rád,že jsi tady. :)
smazany clen - FK

JoS píše:Jsem rád,že jsi tady. :)
Neboj, určitě tě to přejde.
smazany clen - FK

Tonda-B píše: Neboj, určitě tě to přejde.
Proč,já to tady nechci koupit,jsem jenom zúčastněný amatér.Víš jaká to bude paráda najít na všechno odpověď pouze čtením.Půjdu do feldího důchodu a budu to jen z povzdálí sledovat.I takové věci se stávají. :)
Rabbit

Příspěvek od Rabbit »

Kluci poradi mi někdo jaky šrouby mam dat do napravnice jen ty dva šouby mi chybí achy si tam mohl stabik šoupnout
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Myslím 8 x 25 nebo 8 x 30-nejsem si jistej ? Tvrdost 8,8.
Rabbit

Příspěvek od Rabbit »

díky mohl by mě ještě někdo napsat jestli jsou to ony vidím že kolega si není 100% jist tak bych nerad obědnaval po netu a pak znova nic vezlem děkuji ti
Monstrak - FK

Příspěvek od Monstrak - FK »

Podělim se s váma s pěknou příhodou. Říkal jsem si, že se auto ukrutně naklání v zatáčkách, tak jsem začal schánět stabilizátor. Chtěl jsem volat na vrakáč, ale napadlo mě: raději se mrknu na ramena jestli tam jsou díry. A ejhle stabilizátor tam je. Z toho plyne, nechtěl bych jet s feldou bez stabilizátoru.
smazany clen - FK

Monstrak píše:Podělim se s váma s pěknou příhodou. Říkal jsem si, že se auto ukrutně naklání v zatáčkách, tak jsem začal schánět stabilizátor. Chtěl jsem volat na vrakáč, ale napadlo mě: raději se mrknu na ramena jestli tam jsou díry. A ejhle stabilizátor tam je. Z toho plyne, nechtěl bych jet s feldou bez stabilizátoru.
Tak to je asi něco špatně. :shock:
smazany clen - FK

Monstrak píše:No zas tak stašně se to nenaklání, já trochu přeháněl :oops:
:) ;)
Roberto111

Re: Stabilizátor přední nápravy

Příspěvek od Roberto111 »

Do napravnice idu skrutky M8x16 2 ks pevnostna trieda8.8.
Roberto111

Příspěvek od Roberto111 »

Tak vcera som namontoval stabik a je to poznat, auto sa nenaklana a tlmi lepsie aj nerovnosti na ceste. Pri montazi mi velmi pomohlo foto od jirkaf.
moskvic - FK

Příspěvek od moskvic - FK »

Mám dotaz...přidělal jsem stabík ale když jsem byl na vrakáči tak jsem koukal na připevnění na ramenán v těch výkrojících..Jelikož ty oka do kterých se tyč nasouvá nemají rovnoměrně přivařený šroub jak jsem podle ETKY pochoil že to má být otočené tak že šroub bude blíž ke mě když budu pod autem..tudíž směrem dozadu..jenže když koukal na vrakáčí tak to měli směrem dopředu..tudíž naopak...vadí to nějak? :shock:
Fidlla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fidlla »

Šroub víc dopředu- pokud ho dáš dozadu tak nebude ve středu díry v ramenu a bude křivě-šikmo přes díru !
birko2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od birko2 »

Zdravím !Mam feldu 1.3 98 a nemam v nej stabilizator,chcem sa spytat ,či je to nejaky velky rozdiel ked ho tam mam,či sa mi ho oplati ,tam davat ,ked nezavodim ,proste auto na bežne použitie,či to nejako velmi pocim,ked si ho tam dam díky !!!
Felícia is the best !!!JPači sa mi dizajn Felície a preto jej budem verný !!
Felícia 1.3 MPi,40kw,červena,LPG.10.1999
Fabia combi 6Y 1,4MPi 57kw chip Cimbu r.v.10.2002...Model 2003....od 11.3.2010 LPG sekv.Lovato Fast 01..
Moja felícia http://birko2.rajce.idnes.cz/Moja_Felda/
POPRAD http://www.ukazto.com/?id=1584879&klic= ... &overall=1
moskvic - FK

Příspěvek od moskvic - FK »

Pročti si to tady zpětně..a ještě je tady jedno téma...ale rozdíl je v tom že se ti auto nebude tak moc naklánět v zatáčkách...a vůbec bude lépe držet na cestě..je o hodně jistější... ;)
smazany clen - FK

Jeto přesně tak,jak to říká moskvič,ale může se zase stát,že se ocitne jedno kolo ve vzduchu,ale to už musí to auto opravdu jít skoro na střechu,což se za běžných okolností nestává.Takže ty výhody převažují.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Se stabilizátorem se Felda konečně chová jako auto. Fel. bez něj, to je jízdníma vlastnostma stále do každé zatáčky se kotící Favorit.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

1.3 s ABS má standartně stabilizátor.
smazany clen - FK

Mám dotaz, uvažuju o instalaci stabilizatoru. Bohužel mam starou napravnici. Takže potřebuji benteler. Muj dotaz zní: vyměním ji bez větších obtíží?? a co mi řeknou na technické když budu mit jinou napravnici, ramena i stabilizator. Bude se muset dělat geometrie nebo něco podobneho potom?? Diky
smazany clen - FK

Rammsteinek píše:Mám dotaz, uvažuju o instalaci stabilizatoru. Bohužel mam starou napravnici. Takže potřebuji benteler. Muj dotaz zní: vyměním ji bez větších obtíží?? a co mi řeknou na technické když budu mit jinou napravnici, ramena i stabilizator. Bude se muset dělat geometrie nebo něco podobneho potom?? Diky
Na technický Ti neřeknou nic. Oni ví prd jak to vyjelo z výroby a za druhý. Ano geometrii budeš muset dělat.
smazany clen - FK

Matias píše: Na technický Ti neřeknou nic. Oni ví prd jak to vyjelo z výroby a za druhý. Ano geometrii budeš muset dělat.
bez problémů to nevyměníš, protože máš skelet z favorita a tam seriově bentelerka nejde, musí se trošku kladivem upravit kastle, pak by to tam teoreticky mělo jít (prakticky, na techwebu sme to řešili a je to tam)...jinak, felda 1996 (co mám já) má benteler, stačí se podívat, jestli máte šroubovací oko nebo oko dole v nárazníku, kdo má šroubovací, má novej skelet a má benteler, kdo má voko v nárazníku jako fáčko, má skelet favorit a nemá benteler (ikdyž vim o pár vyjímkách, 1995 MPI a 1995 s bentelerem)...takže si to radši každej prohlídněte než začnete kupovat stabil...jinak já koupil za 300 novej ve výprodeji :lol: :lol: :lol: :lol:
smazany clen - FK

Ja zas četl, že jsou obě nápravy zaměnitelné. Nechce se mi do toho moc rubat a už vubec nechci mit problemy s STK. BTW jak a co se musi poupravit na te kastli. Diky.

PS. Nešla by tahle uprava zapsat do techničaku??. Vyměna nápravy za novější typ.
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

no,já jsem dával benteler nápravnici na starou slabou boudu kvůli servu a úplně bez problému.. na STK neřeknou ani popel a ani na stabilizátor ti nic neřeknou.. takže když to někde seženeš,vyměníš a jedeš ;)
smazany clen - FK

Super. Zitra pojedu kolem uřadu tak se zkusim zeptat jestli to nejde zapsat do techničaku to by bylo už po problemu. Ale diky shodil si mi kamen ze srdce. Pač ten předni stabik bych chtěl.
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

já ji takhle celou měnil nedávno, kluci v servisu si trochu mákli, prej lehce neseděly nějaký díry (tuším uchycení řízení), ale všechno vyřešila šikovnost a sedlo si to :)
a ještě u levýho kola zavazel takovej plastovej dekl, kryje trubičky od brzd a lehce to zavazelo tomu stabíku, ale už si to na sebe zvyklo :)

Rammsteinek: co chceš řešit na úřadu??? stabík je sériová věc, to nikde zapsaný nemají ani ti, co ho mají!!!! Bys tam vypadal za hlupáka...
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Danis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danis »

Mám možnost koupit přední stabilizátor i se silentbloky za 300 Kč. Jaká je to cena? a na co si dát při koupi pozor. Díky
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Určo to kup, ale kup ty nové silentbloky - cca 150kč / ks. Při koupi spíše dávat pozor? Zda to není prorezlé skrz na skrz :-)
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

Tak jsem před již delší dobou koupil přední stabík tady na fóru od Leška a teprve minulý týden jsem ho namontoval na Feldu. Fakt paráda, vřele doporučuju všem, kteří váhají. Auto se tolik nenaklání a líp drží stopu. Uvidíme v zimě, ale v tuhle chvíli jsem z toho nadšený. :)
drv.Astor - FK

Stabilizator 1.6 a 1.9D

Příspěvek od drv.Astor - FK »

nevite nekdo prosim vas jestli je stabilizator predni napravy stejny na 1.6 jak na 1.9D?
Návštěvník

Re: Stabilizator 1.6 a 1.9D

Příspěvek od Návštěvník »

Myslim si ze jsou vsechny stejny bez rozdilu.
drv.Astor - FK

Příspěvek od drv.Astor - FK »

Ok, dekuji za odpoved....mam totiz moznost koupit z 1.9D za vyhodny peniz, tak jsem potreboval vedet zda-li jsou shodne jak na 1.6...
bitmap - FK

Příspěvek od bitmap - FK »

Návštěvník píše:Myslim si ze jsou vsechny stejny bez rozdilu.
Urcite? Me se zda, ze tu prave kdysi nekdo psal, ze 1,3 a 1,6 maji prumer 20mm a 1,9D ma 22mm, ale nejak se mi to nedari dohledat.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Dle Etky a dle napr katalogu dilu autokelly je jen jeden 20mm.
mr.Freak - FK

Příspěvek od mr.Freak - FK »

po novým roce budu dávat na 1.3 MPI r.v. 97 stabík a chci se zeptat na kolik to tak vyjde...ramena i nápravnici už mam tu přizpůsobenou...kolik stojí ten stabík, úchyty, gumy a tak...jinak ted ten stabík moc k sehnání u nás na severu čech neni :?
Suchos - FK

Montáž předního stabilizátoru

Příspěvek od Suchos - FK »

Koupil jsem přední stabilizátor + potřebně věci na montáž (doufám,že všechny:), příjde na 1.3 r.v. 2000. Nemáte někdo nějaké zkušenosti s montáží před barákem :D Popřípadě nemáte někdo nějaký schéma, jak to tam vlastně všechno drží?
smazany clen - FK

Re: Montáž předního stabilizátoru

No musíš rozpojit výfuk aby jsi dostal tu zkrouceninu z leva do prava. :-) Zvednout. Nejlépe na nájezdy. A ža budeš pod autem, tak uvidíš jak to tam přijde. Ty "u" držáky přimontuješ na nápravnici a ty očka na ramena. Ty oka jsou excentry, takže tou stranu co je jako vychýlené tak dozadu. Doufám že jsem to popsal pochopitelně. :-)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Jeste rozpojit razeni s nim to tam taky asi nedostanes...
DJ.Mara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ.Mara »

Já to tam dostal a rozpojil jsem jenom výfuk a vzpěru převodovky (to je ta druhá tyč co vede k řadicí páce).
Octavia I combi 1.9 TDi zatím 66Kw ;-)
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jura_Favorit »

Kuladmin píše:Jeste rozpojit razeni s nim to tam taky asi nedostanes...
Není potřeba, sice je to potom větší "hlavolam", ale jde to ;)
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ok tak to se omlouvam za pripadnou zbytecnou praci.
Suchos - FK

Ještě se zeptám co příjde na to oko nahoru a dolu (z obou stran ramene)?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Gumy a pod matku podložka stejná, jako nahoře pod matkou na zadním tlumiči.
Suchos - FK

Nepříjde i nějaká guma do ramene? Nad a pod rameno teda příjdou jaký gumy? Tahle teda nahoru i dolu? http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... 87056f7569
Jeronimo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeronimo »

:) asi se blbě ptam ale od jakeho roku tam byly standartně stabilizatory??? mám L&K 1,6 z roku 96 je možné abych je tam měl? a poznám to hodně kdybych je tam dal?
Suchos - FK

Jeronimo:
Mrkni pod auto a víš to hned ;) . Já si myslim, že je tam máš. Na 1.6 a 1.9 se montovaly ve výrobě, ale jestli až od určitého roku, to nevim...
Odpovědět