Jablotron centrální zamykání - problém
-
filipvitovec
Centrální zamykání
Dobrý den, mám potíže s centrálním zamykání na felicii, r.v. 1996, nefunguje, takže každé dveře musím zamykat zvlášť, nevím si s tím rady. Byl bych vděčný za cennou radu. Díky.. Filip
-
borlan - FK
Re: Centrální zamykání
Pokud je to "mrtvé" při manipulaci kolíčkem u řidičových dveří tak i spolujezdcových, tak budeš muset hledat kolem napájení (pojistky), následně pak kolem ŘJ - konektor a pak už ta horší varianta - ŘJ se odporoučela... Neumím podrobněji poradit, další budou třeba konkrétnější... 
-
filip
Chci se zeptat, kde bych mohl najit tu RJ centralniho zamykani. Nemohl by byt nekde ve dverich vypadly kabel?
-
borlan - FK
Vypadlý kabel ve dveřích asi ne když nejdou oboje přední dveře, to by asi byla velká náhoda.
ŘJ - pokud originál, tak je za přístrojovým štítem u volantové tyče. Neoriginály se nejvíc montují pod kastlík spolujezdce (na plastu nad nohama spolujezdce by mohly bejt vidět hlavy šroubů, nebo vytáhnout tu vaničku přihrádky a pod ní by to bylo vidět).
Pojistka origo centrálu teď z hlavy nevím která to je a jestli je ještě s nějakým jiným spotřebičem společná (z nefunkce toho zařízení by se mohlo usoudit jestli je to ta pojistka). Neorigo centrál bude mít pojistku přímo na přívodu napájení.
ŘJ - pokud originál, tak je za přístrojovým štítem u volantové tyče. Neoriginály se nejvíc montují pod kastlík spolujezdce (na plastu nad nohama spolujezdce by mohly bejt vidět hlavy šroubů, nebo vytáhnout tu vaničku přihrádky a pod ní by to bylo vidět).
Pojistka origo centrálu teď z hlavy nevím která to je a jestli je ještě s nějakým jiným spotřebičem společná (z nefunkce toho zařízení by se mohlo usoudit jestli je to ta pojistka). Neorigo centrál bude mít pojistku přímo na přívodu napájení.
-
borlan - FK
Ta pojistka origo centrálu je č.16 (počítáno zleva), hodnota 15A, společná s ostřikem světlometů...tak ji prověř.
Pak zjisti origo/neorigo ŘJ a hledej napájení a pojistku u neorigo...
Pak zjisti origo/neorigo ŘJ a hledej napájení a pojistku u neorigo...
-
Beki_biker - FK
Jablotron centrální zamykání - problém
Zdravím všechny feldaře.
Nedávno jsem koupil feldu a mám problém s alarmem Jablotron ca-320. Ovladač funguje jak se mu chce (většinou pouze večer). Vyzkoušel jsem snad všechno. Nový ovladač, baterku, celé to projít, rozebrat, vyčistit,... Nic nepomohlo. Předchozí majitel odmontoval zámky, takže dneska ráno jsem neodjel do školy
Nemáte někdo podobnou zkušenost. Případně radu? Nechce se mi zbytečně kupovat nový centrál resp. alarm.
Předem díky za odpověď.
Nedávno jsem koupil feldu a mám problém s alarmem Jablotron ca-320. Ovladač funguje jak se mu chce (většinou pouze večer). Vyzkoušel jsem snad všechno. Nový ovladač, baterku, celé to projít, rozebrat, vyčistit,... Nic nepomohlo. Předchozí majitel odmontoval zámky, takže dneska ráno jsem neodjel do školy
Nemáte někdo podobnou zkušenost. Případně radu? Nechce se mi zbytečně kupovat nový centrál resp. alarm.
Předem díky za odpověď.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jablotron CA-320 akcent - problém s ovladačem
Kamarádovi jsem do auta montoval alarm od Jablotronu. Koupil ho vymontovaný z jiného auta.
Když jsme ho tam dali, tak všechno makalo jak mělo. Za několik dní byl zpět, že to na dálku nereaguje. S tím že to nebylo nové, tak jsem šel po baterce v dálce. Dal jsem tam baterku za své dálky a ono to zase makalo. Kamarád koupil novou baterku a ono nic. Zkusili jsme tu mojí ojetou baterku a dálka makala. Prostě na novou baterku nejela a na použitou jo. Zavolal do Jablotronu a oni ať jí pošle, že to opravěji.
Poslal to a Jablotron mu to zadarmo opravil. Přitom alarm byl dávno po záruce a neměl k němu jediný papír.
Když jsme ho tam dali, tak všechno makalo jak mělo. Za několik dní byl zpět, že to na dálku nereaguje. S tím že to nebylo nové, tak jsem šel po baterce v dálce. Dal jsem tam baterku za své dálky a ono to zase makalo. Kamarád koupil novou baterku a ono nic. Zkusili jsme tu mojí ojetou baterku a dálka makala. Prostě na novou baterku nejela a na použitou jo. Zavolal do Jablotronu a oni ať jí pošle, že to opravěji.
Poslal to a Jablotron mu to zadarmo opravil. Přitom alarm byl dávno po záruce a neměl k němu jediný papír.
-
Beki_biker - FK
Starou baterku jsem tam právě taky zkoušel dávat, ale nepomohlo to. Je fakt, že nejlepší bude to poslat přímo do Jablotronu, pokud k tomu mají takový přístup.
Dík moc za radu. Teď jdu vymyslet, jak se dostat do auta
Dík moc za radu. Teď jdu vymyslet, jak se dostat do auta
-
petamoravec - FK
Na dovolené ve Slovinsku se mi stalo, že z ničeho nic, přestal centrál fungovat. Bylo to ovladačem - zřejmě nevysílal signál, protože se ani nerozsvěcela ta zelená dioda při zmáčknutí tlačítka. Vystoupil jsem ven, auto zamknul, ale v zápětí jsem jej už neodemknul. Mezitím jsem ho držel v ruce, takže žádný pád na zem, žádná voda...nic. Měl jsem dokonce s sebou i multimetr, takže jsem tam hned změřil baterku v ovladači. Byla ok. Takhle to nefungovalo dva dny. Třetí den se mi to úplně náhodou - začal jsem zase používat klíček, pekně po staru - podařilo odemknout dálkou (zvyk je železná košile
). To bylo ale vše. Doma jsem zajel do Jablotronu (AXL electronic na Palmovce) a tam mi ovládání úplně bez řečí vyměnili. Bylo ještě 5 dní v záruce
, ale ani to nezkontroloval. Klobouk dolů, takhle hladce vyřízenou reklamaci jsem ještě nezažil. Za minutu jsem měl funkční ovládání.
No. U mě to bylo jasné, že to je ovladačem - nesvítila ta ledka. Já bych zkusil znovu ten ovladač pro jistotu ještě spárovat s tou řídící jednotkou...
No. U mě to bylo jasné, že to je ovladačem - nesvítila ta ledka. Já bych zkusil znovu ten ovladač pro jistotu ještě spárovat s tou řídící jednotkou...
Pokud by to bylo ještě aktuální tak u starší verze Jablotronů pokud po zmáčknutí svítí ledka a alarm nereaguje stačilo podržet tlačítko po delší dobu dokud ledka nezhasla a pak znovu vyzkoušet . U další verze se drželi tlačítka stlačený obě po stejnou dobu a potom opět vyzkoušet. Tím dojde ke kontrole ovladače a měl by potom fungovat bez problémů. Může k tomu dojít při výměně baterie v ovladači.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Dobrý den,
mam stejný problém, mam feldu z 98 GLX takže by tam ěl být origo centrál, nefunguji spolujezdec a ani řidič, pojistak je taky dobra, takže bych se rád dostal k RJ ale nevim kde předně, popřípadě co odmontovat abych se k ni dostal. Když jí najdu tak co pak s tím?
Doufám že mi pomůžete
Předem díky
mam stejný problém, mam feldu z 98 GLX takže by tam ěl být origo centrál, nefunguji spolujezdec a ani řidič, pojistak je taky dobra, takže bych se rád dostal k RJ ale nevim kde předně, popřípadě co odmontovat abych se k ni dostal. Když jí najdu tak co pak s tím?
Doufám že mi pomůžete
Je za pristrojovkou priblizne za budikem otacek. Abys ses tam v pohode dostal, je treba sundat volant (gola cca 22?) a pote samotnou pristrojovku (5 sroubu). Nevim jak ji presne vyzkouset, ale to uz nebude problem vymyslet, nebo to napise nekdo jiny...
I am a signature virus. Please help me spread by copying me into your signature.
-
Návštěvník
Ahoj chlapy. Potřebuju poradit jestli toto centrální zamykání (viz. odkaz), půjde do Felicie bez problémů a hlavně bez vrtání. Jestli tomu něco nechybí a jestli je to originál nebo ne. Mám Felicii bez centrálu r.v. 1997 old face. Díky za odpovědi
http://aukro.cz/show_item.php?item=1415685324
http://aukro.cz/show_item.php?item=1415685324
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Vzhledem k tomu, že to je sada na felicii tak pouze roztaháš kabely do dveří, přišroubuješ motorky a funguješ....
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Originál to není. Je to sada pro dodatečnou montáž. Naštěstí je to CZ výroba. Jablotron produkuje docela kvalitní věci.
-
hurvajsp - FK
jde to v poho namontovat, já jsem stejný montoval do favorita a fungovalo to bezvadně, můžu jen doporučit
-
Downer - FK
Zdravím pánové mám problém s centrálem, nejde zamknout od dveří řidiče, ale od spolujezdce ano .. Předem díky za pomoc s vyřešení .
-
Edge20 - FK
Tohle se stává, když u řidiče zamčeš dřív než spolujezdec zavře svoje dveře. Většinou stačí zase "odemčít" u řidiče a potom auto zamčít od spolujezdce, potom by to mělo jít i u řidiče zamčít. No a pokud ne, tak prostě zkoušet nejprve všechny dveře ručně zamčít a potom odemčít nebo naopak všechny odemčít a skusit to... Prostě jako blbeček vyzkoušet různý kombinace
Jednou se mi to taky stalo, když jsem nedovřel dveře a zamčel a to jsem musel vyzkoušet různý kombinace a po 10ti minutách sem to rozchodil
Jednou se mi to taky stalo, když jsem nedovřel dveře a zamčel a to jsem musel vyzkoušet různý kombinace a po 10ti minutách sem to rozchodil
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Downer
pokud to nejde ani při razantnějším otočení klíče, tak ti nezbyde nic jiného než rozdělat dveře. Pak může být na vině spínač v motoru nebo kabeláž k řj. Lze to poznat z těch dveřích, nemusíš nikde lézt po kabelech celým autem.
Jednoduše budeš simulovat zamknutí proklemováním na konektoru a řj musí zamknout zbytek auta. Pokud zamkne je ko motor, pokud nezamkne, je ko kabeláž.
Pokud je ko kabeláž, ideál je vyměnit, bude to nejspíš poškozené v průchodce dveří
pokud je ko motor, tak vyměnit nebo rozdělat a vyčistit, mohla se dostat vazelína na kontakty spínače v motorku.
pokud to nejde ani při razantnějším otočení klíče, tak ti nezbyde nic jiného než rozdělat dveře. Pak může být na vině spínač v motoru nebo kabeláž k řj. Lze to poznat z těch dveřích, nemusíš nikde lézt po kabelech celým autem.
Jednoduše budeš simulovat zamknutí proklemováním na konektoru a řj musí zamknout zbytek auta. Pokud zamkne je ko motor, pokud nezamkne, je ko kabeláž.
Pokud je ko kabeláž, ideál je vyměnit, bude to nejspíš poškozené v průchodce dveří
pokud je ko motor, tak vyměnit nebo rozdělat a vyčistit, mohla se dostat vazelína na kontakty spínače v motorku.
-
Felci - FK
Centrální zamykání
Ahoj, zdravím všechny.
Chtěl by jsem poprosit o pomoc s centrálním zamykáním. Pročetl jsem všechny zdejší vlákna o centrálech, ale bohužel jsem se nedočetl odpověď na mou otázku, prosím tedy tímto o pomoc.
O co jde: Mám Felicii 1997, originál centrál. Vše funguje, vše je ok. Včera jsem přišel k autu, otočil klíčkem a odemknul pouze dveře řidiče.
Centrál nereaguje ani ze strany spolujezdce, žádný zvuk se ze dveří neozývá, nepomáhají ani různé variace zamykání zevnitř. Pojistka je OK.
Prosím vás o odpovědi podle bodů, ať se lépe sleduje vlákno.
1) vím že mohla odejít jednotka centrálu, která je za přístrojovkou. Jak ale můžu vyzkoušet, že je špatná právě ona?
2) podle náhlého rozbití centrálu a žádných zvuků zevnitř dveří to může být elektrika. Kde přesně by jsem našel hlavní místa napájení centrálu, kde by mohl být " vypadnutý drátek" který by odpojil napájení?
3) Na která místa přesně jít jako první a jak vyzkoušet, že jsou špatná právě ty místa?
Velice všem děkuji za pomoc a čas, vážím si toho.....
Chtěl by jsem poprosit o pomoc s centrálním zamykáním. Pročetl jsem všechny zdejší vlákna o centrálech, ale bohužel jsem se nedočetl odpověď na mou otázku, prosím tedy tímto o pomoc.
O co jde: Mám Felicii 1997, originál centrál. Vše funguje, vše je ok. Včera jsem přišel k autu, otočil klíčkem a odemknul pouze dveře řidiče.
Centrál nereaguje ani ze strany spolujezdce, žádný zvuk se ze dveří neozývá, nepomáhají ani různé variace zamykání zevnitř. Pojistka je OK.
Prosím vás o odpovědi podle bodů, ať se lépe sleduje vlákno.
1) vím že mohla odejít jednotka centrálu, která je za přístrojovkou. Jak ale můžu vyzkoušet, že je špatná právě ona?
2) podle náhlého rozbití centrálu a žádných zvuků zevnitř dveří to může být elektrika. Kde přesně by jsem našel hlavní místa napájení centrálu, kde by mohl být " vypadnutý drátek" který by odpojil napájení?
3) Na která místa přesně jít jako první a jak vyzkoušet, že jsou špatná právě ty místa?
Velice všem děkuji za pomoc a čas, vážím si toho.....
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já bych začal u té řídící jednotky. Odpojil bych z ní konektor a v něm proměřil napájení, ukostření i vedení do dveří.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Témata sloučeny do již existujícího tématu
1) zkusit jinou .. popř proměřit dle schématu na krabičce
2) Změř napětí na konektoru ŘJ zda tam jde vůbec napájení
3) PROMĚŘIT pojistky a pak viz. 2)
1) zkusit jinou .. popř proměřit dle schématu na krabičce
2) Změř napětí na konektoru ŘJ zda tam jde vůbec napájení
3) PROMĚŘIT pojistky a pak viz. 2)
-
zbynek
Dobry den,namontoval jsem central do feldy z roku 97.a nefunguje privod jsem zapojil primo na kabel od baterie a nevim kam zapojit kostru?dekuji za odpoved.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nejlépe pod nějaký šroubek za palubkou, pod kterým jsou přitažené hnědé dráty. Felicie má ke všem spotřebičům dotaženou i kostru měděným vodičem. Ten má vždy hnědou barvu. Jestli chceš kostřit spolehlivě, využit některý originál kostřící bod. To jsou právě ty šrouby přivařené ke karoserii, ke kterým jsou připojené hnědé dráty.
-
V0JTA - FK
Přestalo fungovat dálkové zamykání
Zdravím,
mám feldu s dálkovým centrálem, typ by měl být JABLOTRON CL-305 CLICK (vypadá uplně stejně jen v černém), no a před několika dny mi přestalo fungovat, netušíte kde by mohla být chyba?
Btw. nefunguje ani jeden ovladač (nezamyká,neodemýká), ikdyž kontrolky na něm svítí, takže chyba by měla být v zařízení co to chytá.
Dík za reakce
Nevíte kde se umisťuje jednotka D.O.? Má IP40 tak musí být někde v kabině.
mám feldu s dálkovým centrálem, typ by měl být JABLOTRON CL-305 CLICK (vypadá uplně stejně jen v černém), no a před několika dny mi přestalo fungovat, netušíte kde by mohla být chyba?
Btw. nefunguje ani jeden ovladač (nezamyká,neodemýká), ikdyž kontrolky na něm svítí, takže chyba by měla být v zařízení co to chytá.
Dík za reakce
Nevíte kde se umisťuje jednotka D.O.? Má IP40 tak musí být někde v kabině.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Přestalo fungovat dálkové zamykání
Z výroby je za budíkama, pokud se dodělává, tak je zpravidla za kastlíkem před spolujezdcem.
-
V0JTA - FK
Díky, tu jsem našel, chci zkusit prvně zkusit překalibrovat ty ovladače. Tady v manuálu na Jablotronu http://www.jablotron.cz/upload/download/mck51002.pdf na druhé straně vpravo je učící se režim, píšou tu, že mám přístroj odpojit od štávy vytažením pojistky, jakou pojistku myslí? Ty v pojistkové skříni? tam jsem koukal, ale nevyznám se jakou odpojit. Nebo rovnou odjit zařízení od kabelu?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Až najdeš řj., tak najdeš i pojistku, Je v pouzdře na kabelu. A možná najdeš i příčinu nefunkčnosti. 
Re: Jablotron centrální zamykání - problém
já tu oživím mrtvolu , sundaval jsem volantovou tyč a podařilo se mi vytahat kabely ze spínací skříňky . Je tak trochu víc kabelů než ve schématu , to je asi imobilizárem a trvalým napájením rádia . Kabely jsem pozapojoval zpátky , ale přestal fungovat centrál . Zbyl mi jeden černej kabel , bez něj vše funguje , tedy kromě toho centrálu . ikdyž ho zapojím na 15 , nebo na 30 , tak se nic neděje . Nestalo se to někomu ? Je to F 1,3GLXi , centrál origo , díky za pomoc ...
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jablotron centrální zamykání - problém
alarm jsi nenašel jak bylo psáno , je za kastlíkem ,