Mizí olej
-
Fizda - FK
Mizí olej
Mam Feldu 1,6tku na LPG, zjistil jsem, že mi žere olej, nenašel jsem, že by tekl někam pod auto, takže se asi spaluje s palivem, docela mi to vadí, olej byl v pulce mezi min a max, za měsíc sem najel asi 600km, včera jsem to zkontroloval a olej byl na polovině pod minimem. Potřebuji vědět, co s tím?...jaká asi bude cena opravy a můžete doporučit i servis, kde mi to udělaj, bydlím u PV, nebo jestli to zvladnu sam...hlavně to potřebuju vědět, aby me neobechcali, stava se mi to casto, kdyz nekdo vidi, ze je mi 18, diky 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mizí olej
Jestli to žere olej, tak jsou dvě možnosti:
1. jsou v háji gufera na ventilech - materiál je ve stokorunách, práce tak za tisícovku (dobrý mechanik to udělá bez sundavání hlavy)
2. jsou v háji stírací kroužky na pístech - to už je komplet rozborka motoru a cenu si netroufám odhadnout, počítej ale několik tisíc
Manželky felda taky žere olej. Vezme litr oleje tak na tisíc kilometrů. Při ceně oleje je naprosto neekonomické s tím něco dělat. Na 1000km to sežere olej za 30Kč a tak nemá smysl to řešit.
Jestli to fakt olej spaluje, tak by to mělo být znát na emisích. HC na hranici limitu.
1. jsou v háji gufera na ventilech - materiál je ve stokorunách, práce tak za tisícovku (dobrý mechanik to udělá bez sundavání hlavy)
2. jsou v háji stírací kroužky na pístech - to už je komplet rozborka motoru a cenu si netroufám odhadnout, počítej ale několik tisíc
Manželky felda taky žere olej. Vezme litr oleje tak na tisíc kilometrů. Při ceně oleje je naprosto neekonomické s tím něco dělat. Na 1000km to sežere olej za 30Kč a tak nemá smysl to řešit.
Jestli to fakt olej spaluje, tak by to mělo být znát na emisích. HC na hranici limitu.
-
Fizda - FK
Možná to bude ta horší varianta...motor má najeto cca 500 tis km,nevim, jestli radši nesehnat jinej.
-
smazany clen - FK
no ty jo 500tis? no wow:D mám taky 1.6ku na LPG a jsem přímo z Pv
,vypadá to,že ten motor už asi dobrej nebude no,ale taky na to,kolik toho ujel,ty nevím jestli se to tu neřešilo,já to jen tak proletěl,kolik toho oleje do motoru leješ?,sou i lidi,kterí tam nalejou přes 3litry a to se pak ztrácí hodně rychle,já u mé 1.6 jsem zjistil,že kdyz tam naleju těch 2,8l ,po vrchní rysku,tak motor má velkou tendenci se oleje zbavovat,taky mi neteče pod auto,ale zmizí:D drži se to něco nad tou spodní ryskou MIN a už se neztrácí,to fakt nevím,čím to,jestli ti to bude klesat aj do minima,je to špatné...
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jestli má motor 500k km, tak už nemá smysl měnit jenom kroužky. Kompletní generálka vyjde na hrozný ranec, tak zbývá jenom jiný motor ze spolehlivého zdroje. Aby jsi na tom nebyl ještě hůř.
-
Jardin
co by mohlo bejt v haji kdyz zere olej,smrad z vejfuku a cernej dym-saze
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Krouzky ko.
Jinak u 1,6 je to klasika ze papaji olej taky se tam doporucuje nelit to az k horni rysce pac to stejne hned schramstne.
Maji v norme 1l na 1000km.
Jinak u 1,6 je to klasika ze papaji olej taky se tam doporucuje nelit to az k horni rysce pac to stejne hned schramstne.
-
smazany clen - FK
tak černej kour,to se mi stalo taky,kamoš jel za mnou,jel sem na benzin,dal sem na krizovatce plnej plyn a zaradil cca na 5ti tis a taky to prej černě čoudlo:Djednou mi to kokonce kouřilo tak černě,až byla černá značka a zas*aly se svíčky,ale to byla vadná lambda,u tebe to bude fakt asi těma kroužkama a možná je fakt lepší jinej motor,páč by to beztak neprošlo emisema s tím....
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
na tie km je to normalne...ja by som GO neriesil, skor by som zohnal agregat s mensimi km ako ja a budes mat klud...
...ja som mal o polovicku menej km a zralo to viac oleja a vymenil som a mam klud
...ja som mal o polovicku menej km a zralo to viac oleja a vymenil som a mam klud
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Žraní oleje a černý kouř jsou dva samostatné problémy.Jardin píše:co by mohlo bejt v haji kdyz zere olej,smrad z vejfuku a cernej dym-saze
Jak je to se žraním oleje jsem popsal výše. Když už to oleje žere fakt hodně, tak jde z výfuku modrý kouř a smrtí to klasicky spáleným olejem (jako stará škodovka)
Černý kouř vzniká při nedokonalém spalování velkého množství paliva. Změřit emise, udělat diagnostiku.
-
Fizda - FK
a když seženu jinej motor, tak kolik stojí zápis, neví někdo? zatím nevím, jetsli do toho půjdu, nebo jestli feldu radši neprodám...zatím je to v poho, olej občas kontroluju a dolévám...po zimě půjde felda stejně do servisu, přestal mi blikat přpínač plynu, špatně mi to řadí, teče do motorovyho prostoru, včera mi zamrzly všechny zámky, hruuuza 
-
Fizda - FK
jeste k tomu oleji, kouří mi to spíš bíle, modrá to určitě není...no uvidíme
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Přepis motoru nestojí nic, protože číslo motoru se léta neeviduje.
Když by jsi ho náhodou v dokladech ještě měl, tak se za poplatek nechá číslo motoru z evidence vymazat. Poplatek býval nějaký desetikorunový, co to stojí teď netuším.
Když by jsi ho náhodou v dokladech ještě měl, tak se za poplatek nechá číslo motoru z evidence vymazat. Poplatek býval nějaký desetikorunový, co to stojí teď netuším.
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
ja som menil motor a na STK iba kontroloval, ci pasuje motorizacia...teda AEE 1,6...len to 
-
pacinkov - FK
Asi niekde visi jedna nula. To by od vymeny po vymenu bolo 10 l olejaKuladmin píše:Krouzky ko.
-
Beff - FK
TAky mám 1.6 mpi a taky mi to žere.Chci se zeptat jestli jsi to už něják vyřešil
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
tak je viac sposobov...
1. vymena semeringov na ventiloch: nie vzdy pomoze...
2. prekruzkovat motor: to musi pomoct
1. vymena semeringov na ventiloch: nie vzdy pomoze...
2. prekruzkovat motor: to musi pomoct
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
I na nové auto ti výrobce napíše litr oleje. Prostě se jistí proti reklamacím. Ne že by moderní TDI nezvládalo půl litru na tisíc úplně normálně. A to není litr oleje za 80Kč jako do Feldy.pacinkov píše:
Asi niekde visi jedna nula. To by od vymeny po vymenu bolo 10 l oleja
-
PJDefort - FK
koukám, že ty 1.6 docela žerou....musim teda zaklepat, že 1000km od výměny se mi to drží pořád krásně na maxu 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Ale nežerou. Moje auto bere půl litru na 10k km.
Manželky Felda z německa žere litr na 3000km. Germán to asi uvařil a jsou v háji gufera.
Manželky Felda z německa žere litr na 3000km. Germán to asi uvařil a jsou v háji gufera.
-
narahs2
[quote="Atnarfus"]Ale nežerou. Moje auto bere půl litru na 10k km.
?menil jsi gufera?jaky tam davas olej?ja litr za 30kč nikde neviděl.
?menil jsi gufera?jaky tam davas olej?ja litr za 30kč nikde neviděl.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jsem se upsal. Bere litr na tři tisíce kilometrů. Při litru za 80-90Kč to je zanedbatelná suma proti benzínu.
Neměnil jsem gufera a ani nebudu. Raději vyměním Felicii za nějaké auto.
Olej je tam momentálně Divinol 10W-40
Neměnil jsem gufera a ani nebudu. Raději vyměním Felicii za nějaké auto.
Olej je tam momentálně Divinol 10W-40