Ahoj. Je léto a mě tak napadlo:
Jak se Vám zahřívaj Feldy? Když vezmu, že se voda začne ohřívat. Docela dlouho se pak drží na čárce optima (bráno při stání) a pak se přehoupne. Pak se pustí ventilátor. Teplota spadne, ale pořád nad čárkou. A zas to jde dokola.
Máte to stejně?
Zajímá mě to jen proto, protože třeba Oktávka 16ka se třeba vůbec nehřeje, co jsem si všiml. Nebo jakejkoliv Škoda diesel. Tam se teplota vody taky nedostane přes čárku optimální hodnoty.
Jak to máte vy? Je to normálka u Feld, nebo jen závada u mě?
Dík
jak se vám zahřívá FE 16ka?
Re: jak se vám zahřívá FE 16ka?
sice mam 1.3 ale myslim že to máš normálně. Mě se s novim origo termostatem hejbe teplota milimetr pod čárku a pak milimetr nad čárku, podle toho, zda je otevřenej či zavřenej. A že u jiných aut (né starších) ručička takhle neposkakaje je dáno tím, že hodnotu zobrazenou na budíku určuje ŘJ a ta asi nechce zbytečně strašit řidiče. Na našem Caddym jsem zatim neviděl po zahřátí jinou teplotu než přesně 90 stupňů.
-
vitanek-best - FK
A to je divný teda... No ale že ani ventilátor jsem snad nikdy u jinejch aut neslyšel. Třeba jel, ale nic jsem neslyšel...
A když je horko, tak se felda zahřívá extra. To je taky normálka? Že to furt skáče nahoru?
Co dát ventilátor z FE 19 ky? Nebo 2 vedle sebe? To by mohlo byt lepsi ne??
A když je horko, tak se felda zahřívá extra. To je taky normálka? Že to furt skáče nahoru?
Co dát ventilátor z FE 19 ky? Nebo 2 vedle sebe? To by mohlo byt lepsi ne??
-
Nonamed - FK
klídek, ona se uchladí, pokud nemáš zarostlej chladič a pumpu bez lopatek 
-
vitanek-best - FK
chladič pul roku novej a rozvody novy rok. Stejne mi prijde, ze se mi hreje moc. Je sic fakt, ze motor je udělanej na 102 poníků, ale i tak 
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
tak ona svine sa hreje
...pomaly sa ohriea na prevadzkovu, ale potom uz nema problem rast vyssie
hlavne po meste od semafora k semaforu...
...mam spraveny vypinac na ventilator, takze sa nebojim
...mam spraveny vypinac na ventilator, takze sa nebojim
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
felda je jedno z posledních aut které má teploměr který ukazuje skutečnou teplotu - to co naměří čidlo se přímo ukáže na budíku. novější auta už to maj tak že čidlo pro budík vůbec nemají, mají čidlo teploty vody jen pro řídící jednotku a ta pak tak nějak říká budíku co má ukázat. takže když je na budíku jako že 90, neznamená že teplota vody je nutně 90, ale že je v rozsahu kdy je vše ok a tak to ukazuje 90.... zjednodušeně řečeno, snad jsem to moc nezamotal
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
Keldon - FK
Také jsem to někde už četl, že teploměrům na palubních ukazatelích je už odzvoněno. V blízké budoucnosti je mají nahradit kontrolky. Takže u těch "moderních" aut se klidně běžně může stát, že rafika teploměru bude ukazovat 90 C a ve skutečnosti bude motor mít jen 75 C. To píšu těm, kteří se zde na jiných vláknech u felicie dohadují o každý milimetřík na rafičce teploměru. Ukazuje-li někomu 2 mm pod prostřední čárkou, už je to špatně, už je třeba měnit termostat. Já mám felicii 1.6 už 13 let. Po výměně termostatu mi teď ukazuje po zahřátí na provozní teplutu přesně na prostřední rysku, někdy 1 - 2 mm pod ní. Při poloze 2 mm nad nad prostřední 90 C ryskou už spíná sahara. Takže k další 110 C mám ještě velmi velmi daleko. Ostatně těch 110 C mi ještě teploměr neukazoval.