Centrální zamykání - zapojení - prosím o POMOC

tgfh_2 - FK

Centrální zamykání - zapojení - prosím o POMOC

Příspěvek od tgfh_2 - FK »

Prosím Vás, mám dotaz, předělávám si kompletně výbavu ve Feldě, mám shozenou palubovku a zapojuji kable výbavy, ale nevím jednu věc. V bývalé Feldě, jsem měl centrál s DO, nyní chci jen centrál.

Mám tuto jednotku z výroby:
http://img3.rajce.idnes.cz/d0301/6/6739 ... .jpg?ver=0

3 kabely mi dělají problém, a to kabel DO a DZ, ten jde k jednotce dálkového zamykání - zapojovat nebudu.

A poslední Ub: ten jde nejprve červeně, ale v konektoru (který spojuje svazek výbavy s hl. svazkem) se mění na žlutou barvu a směřuje někde pod kapotu zleva, někde jakože k ŘJ - v bývalé Feldě, kde to bylo takto zapojeno. Jak mám vyřešit zapojení tohoto kabelu ve Feldě nové? Jedná se jestli dobře chápu o napětí b (písmenko b asi jako basic). Můžu vzít toto napětí ze "zapalovače cigaret"?

Děkuji za rady.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 16. črc 2012 12:55:44, celkem upraveno 2 x.
tgfh_2 - FK

Re: Centrální zamykání - zapojení - prosím o POMOC

Konektor který spojuje oba svazky musím dodělávat, proto nevím zapojení tohoto kabelu Ub.
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Koukám do schémat ...
vývod, který popisuješ je vývod č.7 na konektoru značeném jako T10g (svorkovnice centrálu) a je červené barvy. Pokračuje na konektor T10e, vývod 2 (tzv. svorkovnice mimořádných výbav) a jako žlutý jde přes konektor T4, vývod č. 1 (konektor na příčné horní steně v motorovém prostoru) kde pokračuje jako žlutý na releovou desku konektor BD, vývod č.9 přes pojistku č.16 na trvalých 12V. To Ub značí zřejmě napětí baterie (t.j. trvalých 12V). Pokud by si to chtěl připojit přímo (mimo svazek), nezapomeň vložit pojistku.
Obrázek
Obrázek
Já se v tom fyzicky "nerochňal", ale jsou tady borci, kteří svazek mimořádných výbav dodělávali.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

ano to ub je napájení od baterie , a je z pojistkovky BD 9 , poj č 16 , vede doleva páč z pojistkovky vede ke svorkovnici ostřiku světel a pak teprv ke svorkovnici mimo výbav
tgfh_2 - FK

Díky za rady, já jsem jeden z těch borců co dodělávají svazek výbavy, napojil jsem to na trvalých 12V od zapalovače cigaret, jinak jsem vše zapojil jak od výroby.
Pokud tedy mám přidat pojistku, asi bych koupil nějakou "obyč." a hodil to na ten drát, kdyby co tak oddělám popelník a vyměním pojistku. Může být? Dá se něco takového koupit?

EDIT: a nebo to napojit na ten žlutý drát, jen nevím, který z nich to je, je jich tam více.

EDIT II: Mrknu na to zapojení jak píšete, ještě jednou díky.
tgfh_2 - FK

Napadlo mě,
http://skoda.panda.cz/obrazky/183_2.jpg

Že bych kabel na vývodu č.9 na konektoru BD přestřihl a opět spojil navíc s připájeným novým kablem vedoucím do toho Ubčka? Šlo by to?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

jestli máš auto bez mimo výbavy tak by měl být BD9 volný ,

píšeš , nevím který to je , je jich tam íc ......... BD - svorkovnice v pojistkovce , 9 číslo pinu v té svorkovnici
tgfh_2 - FK

Jasne díky.
Odpovědět