Jednou mi nastartuje a někdy vůbec... poraďte...

kvojtech - FK

Jednou mi nastartuje a někdy vůbec... poraďte...

Příspěvek od kvojtech - FK »

Mám problém s felinou.. nedávno jsem zaparkoval auto a vypnul motor. Vypnul jsem radio, prostě všechno. Po několika hodinách chci nastartovat a startér se ani neotočil. Zkoušel jsem to několikrát a prostě nic. Chvili jsem počkal a najednou to nastartovalo. Dneska se mi to stalo taky..přijel jsem, auto bylo ohřátý a vypnul jsem motor. Za cca 5 min chci nastartovat a ten samý problém... Může být špatný startér..? Poraďte prosím... ;)
Taresz - FK

Re: Jednou mi nastartuje a někdy vůbec... poraďte...

Příspěvek od Taresz - FK »

Spínacia skrinka? tam bude problém...

Startér uhlíky??
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

A při startování je slyšet cvakat zasouvací cívku?
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

dnes sa mi stalo to isté... otočím kľúčom a nič. Počul som len cvak relé (zrejme relé - x). Takto asi 4x a štartér ani nebrnkol. Aku určite OK. Na asi 5. pokus to už natočilo..
čo skontrolovať? čo vlastne spína štartér? Nepredpokladám problém v spínačke/ jej kontaktoch, relé som cvakať počul.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Nám raz toto robila batéria Varta, od novoty mala občas náhlu stratu kapacity, zastavili sme na pumpe a aku sa pri štarte tváril ako vybitý, stačilo počkať pár minút a všetko bolo OK a zase dva mesiace točila ako ďas. Po výmene batérie klídek :bball:
Tomy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomy »

No tak dnes mi to spravilo znova. Odstavím si auto (zahriaté) na parkovisku pred obchodom. Prídem o 10min, idem štartovať a .. NIČ. Svietili len kontrolky + kontrolka (!)
Na 2x pokus už ale všetko ok... :?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

spínačka , spínač na startéru , přípoje k baterce , startéru , motoru , karoserii
mondieros

Příspěvek od mondieros »

me to dela take,presne ten samy problem chci startovat a sviti jen kontrolky a kontolka (!)pak asi na 4 pokus nastartuje pak asi 5 krat 6krat dobry a pak zase nic.dokonce sem dnes vymemil uhliky a udelalo to opet.spinacka nova baterie nova a stale nevim co s tym.
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

môže byť vadný žltý drôt od spínačky ku štartéru, alebo silový spínač na štartéri (cievka) - skontrolovať, opraviť/vymeniť
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Mondier - FK

Příspěvek od Mondier - FK »

kabel mam v pohodě pac to sem dělal s elektrikářem takže to vypadá na cívku pač už nestartuju vůbec.
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

Možno že cievka samotná bude OK, ale ten kovový šulec, čo v nej behá sa nepohybuje - treba to rozobrať a skontrolovať, premazať a tak... alebo je opotrebovaný silový spínač na konci cievky, ten neviem či sa dá nejak efektívne opraviť, ale asi jedine výmenou cievky.
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Přes všechny názory by bylo dobré zkontroloval,jestli je fyzicky napětí na žlutém konektoru kabelu zasunutého do konektoru cívky startéru při startování,bez ohledu na to jestli to dělal elektrikář. Tak jedině se zjistí další postup.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Spínač se nemusí hned vyhazovat?stačí ho rozlisovat vyměnít víčko (cca 70kč) očistit středový kontakt a proměřit vynutí...
častá závada je,že do spínače se dostane bordel a voda a zanese tam vše co nemá :D .máš dole ten šustplech?pod starterem?
Jozefj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jozefj »

Já to beru z vlastní praxe,včera jsem dokonce jednou startovat vrtákem a to přímo na startéru. Byl jsem na parkovišti a najednou startér nic.Klíčkem jsem to zkoušel možná 20x a nic. nakonec jsem vzal vrták odpojil kablík a spojil přívod s konektorem na cívce ,nastartoval a odjel ,od té doby zase startuju normálně.
Mondier - FK

Příspěvek od Mondier - FK »

Zdravim vymenil sem civku na starteru a je po problemu.starter sem jeste vycistil a startuje jak za mlada.
Odpovědět