mám problém u 1.6 (1997).
Minulý týden jsem dojel domů, pár metrů přes cílem z pod kapoty kouř - po otevření jsem zjistil, že se odpařila chladící kapalina, která vytékala jakoby ze spoje expanzky a hadice na kapalinu (vrchní víčko i hadice odvzdušnení byly suché, nádržka nepoškozená). Krom toho byla urvaná hadice oddělovače oleje z toho hrdla, které dosedá na škrtící klapku a do kterého vede trubka ze vzduchového filtru. Ta hadice oddělovače oleje byla ucpaná a urvala se i se spojem toho hrdla, takže ty oba díly jsem musel s troškou námahy vyměnit a teď se to zdá v pohodě. Expanzku jsem vyndal, hadici s kapalinou odpojil a vše dal zpět, zatím to vypadá že vše těsní.
Na přístrojovce mi už delší dobu nefunguje teploměr, před cca rokem se k němu přidal ještě otáčkoměr a teď i digitální hodiny u otáčkoměru. Na vrakovišti jsem koupil novou přístrojovku se všema budíkama (měla jen 87500 km), dal do ní starý rychloměr a posadil ji celou do auta. Otáčkoměr běží v pohodě
Nefunkční budík teploměru by si myslím mohlo být čidlem, uvítám ale jakékoli rady, rád bych ho měl aspoň za těhle podmínek funkční
Láme mi to ale hlavu - je možné, že se vysypal termostat, kvůli tomu se motor při vyšším zatížení nadměrně ohřál, proto začala unikat a vypařovat se chladící kapalina a rupla ta hadice odfuku oleje? Prosím poraďte, co všechno bych měl zkontrolovat popř. vyměnit, díky