Otevřený výfuk

jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Otevřený výfuk

Příspěvek od jirkaf »

Co si myslíte o drobném tuningu:

Verze 1) Vyjmout katalizátor a střední tlumič a místo zadního tlumiče rezonátor.
Verze 2) Vyjmout katalizátor, místo středního tlumiče rezonátor a místo zadního tlumiče třeba sojetu a nebo zase rezonator.

jakou bude tato úprava mít vliv na výkon, toč. moment popřípadě spotřebu?

Do budoucna (až bude vícero peněz) by se ještě nahradily svody za 4-2-1

díky za každý komentář.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Re: Otevřený výfuk

Příspěvek od kejzi1 »

Já mám vyhozenej kat i středovej díl a na konci soietu.Auto líp táhne odspodu,nevím jestli je to jen můj pocit ale prostě se mi zdá že to táhne líp a zvuk je krásnej
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

kejzi1 píše:Já mám vyhozenej kat i středovej díl a na konci soietu.Auto líp táhne odspodu,nevím jestli je to jen můj pocit ale prostě se mi zdá že to táhne líp a zvuk je krásnej
já nepoznal jestli táhne víc nebo ne, ale jinak to mám stejně ;)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Jyrgen píše: já nepoznal jestli táhne víc nebo ne, ale jinak to mám stejně ;)
Já mám místo středu díl od JP a zasek Soieta, i tak je zvuk krásnej a jede to lépe určo, hlavně v kopcích, neboli kde je třeba vyšší výkon. krásně to bublá ale zase není člověk hned na pozorování policajtů. Mě by zajímalo, kdybych na své Feldě 1.3BMM vyndal ten kat a dal tam taky jen tu trubku jestli to neuškodí, zda to nepojede hůře, a nebude spotřeba 11L ;) - myslím že Dedla psal dříve, že na 1.3BMM kat motoru sedí, chtěl bych to vědět přesněji, zvuk bude určo ještě "brutální" ale co výkon ? thx
!!! Rozprodej dílů z Feldy !!!
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Nevím jak u BMM ale u MPI se spotřeba rozhodně nezvedla a táhne to líp
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

u mě spotřeba taky zůstala stejná... po městě 9,5l :roll: ale to sem měl i s kompletním sériovým výfukem a mimo město čím dál jedu, tím blíž k 6,5l
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170

ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Mam to jako Dejwis, střed od JP a vzadu Soieta, nevim jestli je to jen pocit, ale zdá se mi že s tou trubkou uprostřed to jde líp do otáček... Jinak spotřeba mi zůstala stejná jako se sériovým výfukem....tzn. vysoká! Ale to je nohou :lol: :mrgreen:
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
Je: Seat Leon cupra R 1.8T
Rex - FK

Příspěvek od Rex - FK »

podobně jako kluci. rezonátor .... nic ...... soieta. a hlavní výfukovou trubku mám o tloušťce 55 mm :)
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Jsem se tedy na zítřek nechal objednat k vejfukáři a úprava bude zatím menší a to:
Katalizátor pujde pryc, místo středního tlumiče bude rezonátor a zadní díl bude zatím série a na jaře až bude pěkně koupím soietu a nebo si necham koncovej díl udělat z ještě jednoho rezonátoru.
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

jirkaf píše:Jsem se tedy na zítřek nechal objednat k vejfukáři a úprava bude zatím menší a to:
Katalizátor pujde pryc, místo středního tlumiče bude rezonátor a zadní díl bude zatím série a na jaře až bude pěkně koupím soietu a nebo si necham koncovej díl udělat z ještě jednoho rezonátoru.
Tak ta verze s těma dvěma rezonátorama by mohla mít pekelnej zvuk :twisted: :)
Bylo: Škoda Felicia 1.6 MPi http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... =16&t=2523
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Drahoš píše: Tak ta verze s těma dvěma rezonátorama by mohla mít pekelnej zvuk :twisted: :)
Ale se Soietou je taky pěkně pekelnej ;)
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

tak co klucí, když u své 1.3BMM dám pryč katík a bude tam jen ta trubka od JP, nebude tam problém? 8-) 8-) 8-)
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

Dejwis píše:tak co klucí, když u své 1.3BMM dám pryč katík a bude tam jen ta trubka od JP, nebude tam problém? 8-) 8-) 8-)
s čím by měl být problém? s policajtama? když se ohnou tak jim tam určitě bude něco chybět :lol: mě už kontrolovali, ale pod auto nelezli... ve 4 ráno je zajímá vždycky jen alkohol, takže furt foukám a foukám :lol:
a spotřeba? já mám taky BMM... takže odpověď viz pár příspěvků níže...

Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

Jyrgen píše: s čím by měl být problém? s policajtama? když se ohnou tak jim tam určitě bude něco chybět :lol: mě už kontrolovali, ale pod auto nelezli... ve 4 ráno je zajímá vždycky jen alkohol, takže furt foukám a foukám :lol:
a spotřeba? já mám taky BMM... takže odpověď viz pár příspěvků níže...

Jé, vidiš já si ted uvědomil že máš BMM :? - Poldů se nebojím, zatím mě zastavil jen dvakrát (tuk,tuk,tuk) a jen papíry a na Feldu nic neřekli, jen že se jim líbí, to jsem nečekal 8-) - spíše jestli to odstranění katu a nahrazení trubkou neubližuje motoru. Tak mi napiš, o kolik pokud se vyndá kat, je vyšší zvuk, spotřeba tedy stejná, a pocítil jsi velké zlepšení? já mám jak jsem psal víše střed JP a zadek Soieta, filtr a už tak to je super, takže kat mě zajímá téže, člověk ani neví zda funguje ještě :lol: , i pokud je zvuk lepší tak vítám, spíše pokud to bude cítit na nějakém malém zlepšení výkonu (kopec atd.) Thx boy
MagicanBlack - FK

Příspěvek od MagicanBlack - FK »

rekl bych ze ty dva rezonatory nebudou delat o tolik vetsi randal nez jeden. Ale je to muj nazor.
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

Dejwis píše:- spíše jestli to odstranění katu a nahrazení trubkou neubližuje motoru. Tak mi napiš, o kolik pokud se vyndá kat, je vyšší zvuk, spotřeba tedy stejná, a pocítil jsi velké zlepšení? já mám jak jsem psal víše střed JP a zadek Soieta, filtr a už tak to je super, takže kat mě zajímá téže, člověk ani neví zda funguje ještě :lol: , i pokud je zvuk lepší tak vítám, spíše pokud to bude cítit na nějakém malém zlepšení výkonu (kopec atd.) Thx boy
já vyndával nejdřív kat a pak teprve střed, takže ten zvuk těžko porovnat...
a zlepšení? nevím, možná trochu odspodu otáček, ale to bude asi subjektivní pocit, stejně to nejede tak, jak bych si představoval, takže vážně nevím a jestli se někde probudil 1 kůň, tak ať zas klidně usne :D raketa to stejně nebude že.... to by chtělo více financí.

kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Jyrgen píše: já vyndával nejdřív kat a pak teprve střed, takže ten zvuk těžko porovnat...
a zlepšení? nevím, možná trochu odspodu otáček, ale to bude asi subjektivní pocit, stejně to nejede tak, jak bych si představoval, takže vážně nevím a jestli se někde probudil 1 kůň, tak ať zas klidně usne :D raketa to stejně nebude že.... to by chtělo více financí.
No právě.Já se musím do března rozhodnout až budu dělat rozvody jestli vzít i vačku a namontovat a nebo se na celou úpravu motoru vykašlat.Měl bych to rád,ale prostě na to teď peníze nejsou.Sakra měl jsem to udělat ještě než jsem koupil byt :cry:
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

HOTOVO ... katalizátor je fuč a místo středního tlumiče je rezonator ruční výroby) viz foto... zlepšení jsem zatím neměl možnost posoudit protože jsem stím jel rovnou domů abych to nafotil. zadní tlumič je zatím původní ... trochu jsem se zakecal s pánem co to dělal a i když soiety už neprodává tak říkal, že o jsou jedny z nejkvalitnějších výfuků co se dají u nás sehnat. Takže volba je jasná - na jaře půjde soieta.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
maniaX - FK

Příspěvek od maniaX - FK »

jirkaf píše:HOTOVO ... katalizátor je fuč a místo středního tlumiče je rezonator ruční výroby) viz foto... zlepšení jsem zatím neměl možnost posoudit protože jsem stím jel rovnou domů abych to nafotil. zadní tlumič je zatím původní ... trochu jsem se zakecal s pánem co to dělal a i když soiety už neprodává tak říkal, že o jsou jedny z nejkvalitnějších výfuků co se dají u nás sehnat. Takže volba je jasná - na jaře půjde soieta.
Možná blbá otázka ale co to tam máš to červené na těch fotkách???? nějaké zpevnění nebo co??? řízení to není ne??? :?
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

To je stabilizátor přední nápravy (seriově se dával do dieslu a pozdeji i do 1,6ky)
maniaX píše: Možná blbá otázka ale co to tam máš to červené na těch fotkách???? nějaké zpevnění nebo co??? řízení to není ne??? :?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Kdo by chtěl opravdu kvalitu, tak tady je na prodej laděnej konec origo na feldu.
http://www.aukro.cz/item293915182_skoda_felicia.html
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Chlapi máte někdo zkušenost se zadním vyfukem od JP a středovým dílem sport bez rezonatoru? Co na to STK? Určitě vypadnu jak špinavé prádlo.
smazany clen - FK

buldozer3 píše:Chlapi máte někdo zkušenost se zadním vyfukem od JP a středovým dílem sport bez rezonatoru? Co na to STK? Určitě vypadnu jak špinavé prádlo.
Já mám jen koncový díl od JP,na STK mě vyhodily,musel jsem znovu s originál výfukem.
MOD - FK

Příspěvek od MOD - FK »

Vis od kteryho roku nebo modelu ??
dikes MOD
jirkaf píše:To je stabilizátor přední nápravy (seriově se dával do dieslu a pozdeji i do 1,6ky)
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Možná se pletu ale tušim, že 1,6 vyraběli od 95 a od 96 už jsou se stabilizatorama.
MOD píše:Vis od kteryho roku nebo modelu ??
dikes MOD
MOD - FK

Příspěvek od MOD - FK »

to by znamenalo ze ho tam mam dobra zprava hned ranose kouknu .. :-)))
MOD
jirkaf píše:Možná se pletu ale tušim, že 1,6 vyraběli od 95 a od 96 už jsou se stabilizatorama.
smazany clen - FK

Zdravím.Chlapi, tady stále píšete že středový díl a kat máte vytáhnute,a vzadu Soietu.Ale co děláte jak jdete na STK?? Opět dávate originály? Nebo chodíte na STK po známosti.Ptám se proto,že chci dat taky středový díl s dynamizerem, a do zadu Soietu.Ale abych vždy před STK to měnil za originál,hlavně ten střed tak to se mi nechce. Jak to děláte vy?? Dikes.
jirkaf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirkaf »

Odpověděl sis sám :)
já budu dávat zpět origo vejfuk aby to prošlo.
smazany clen - FK

já bych se toho nebál....prostě bych tam zajel a dyštak si dáš opáčko :D
maniaX - FK

Příspěvek od maniaX - FK »

No mě letos taky čeká STK tak jsem zvědavý jak na to budou reagovat :D když tak to opáčko to jistí:-D
gerrik - FK

Příspěvek od gerrik - FK »

Já středový díl taky nemám, řešil jsem to podobně jako Jirkaf, svépomoci :D . Kat tam zatím mám, na jaře půjde dolů, konec nechám seriovej, po ty úpravě i z ty seriovky se line zajimavý zvuk. Byl jsem s tím na emisích a STK, naprosto v pohodě.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Mě s tím pojede na stk kámoš,tak tam vrátím jen katalyzátor a necháme se překvapit
kulio_mario

Příspěvek od kulio_mario »

tak ja mam hosi taky 1.3 BMM a zkousel sem vymenit za katik rezonator - vypadal jako katik pro poldy :lol: ale spotreba stoupla jako prase a vykon se nezvysil ani prd, takze to slo po mesici zpet a jezdim si zase "za par kacek" a vykon na tu mou bestiidobrej.. vyfuk mam: katik trubka Laityng a zvuk paradni..pravda..s rezonatorem byl zvuk jeste lepsi..ale za tu spotrebu a bez vykonu to nestalo..na MPIckach uz je to asi o necem jinym no ale na BMM se urco vyplati nechat katik..aspon u me..na 3 dam 110kmh do kopce docela solidniho to rozjedu na 110 na 4 takze pohoda..po rovince nebo mirnejsiho kopecka neco pres 140 na 5ku
vanis77

Příspěvek od vanis77 »

Chtěl bych se zeptat jestli nevíte někdo o někom kdo by udělal kvalitni a hlavně FUNGUJÍCÍ nerez svody na 1.6? Na starým fóru jsem viděl ty od ME ale ty teď do května nedělaj a ja bych je rád dřív. Chtěl bych ale jen ověřenou kvalitu. Díky za tipy.
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

vanis77 píše:Chtěl bych se zeptat jestli nevíte někdo o někom kdo by udělal kvalitni a hlavně FUNGUJÍCÍ nerez svody na 1.6? Na starým fóru jsem viděl ty od ME ale ty teď do května nedělaj a ja bych je rád dřív. Chtěl bych ale jen ověřenou kvalitu. Díky za tipy.
Taky jsem je sháněl, něco jsme řešili tady, tak se koukni ;) :
http://www.feliciaklub.cz/forum_new/vie ... f=22&t=536
vanis77

Příspěvek od vanis77 »

Diky za odkaz. Jen se ještě zeptám: jakou variantu jsi nakonec zvolil a jestli jsi spokojenej(pokud už máš namontováno) a jestli někdo nemá zkušenost se svodama od JP? Pár lidí tu píše že má od JP střední díl ale o svodech jsem se nedočetl.
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

vanis77 píše:Diky za odkaz. Jen se ještě zeptám: jakou variantu jsi nakonec zvolil a jestli jsi spokojenej(pokud už máš namontováno) a jestli někdo nemá zkušenost se svodama od JP? Pár lidí tu píše že má od JP střední díl ale o svodech jsem se nedočetl.
Zvolil jsem ty od Speedpra a jestli jsem spokojenej, tak to řeknu za 14 dní až mi je udělaji. JP dělá taky svody? O tom nic nevim
vanis77

Příspěvek od vanis77 »

Jo ja jsem se v JP stavoval a bylo mi řečeno, že je udělaj asi za 12000 celej lauf za 30000 ale hotovy na 1.6 na ukázku neměli. Ukázali mi svody na jiny auto a zpracovany to bylo pěkně.
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Tak to jsem nevěděl, že dělají taky svody. Cena 12000 je za nerez téměř všude stejná, takže teď už si jen vybrat ty správný...
vanis77

Příspěvek od vanis77 »

No právě! :?
houdamartin

Příspěvek od houdamartin »

zdravím kde se nechá sehnat příruby na katalizátor chci ho vykopnout a dát trubku ale nechci ničit dobrý katalizátor
eva

Příspěvek od eva »

Když tady tak diskutujete o tom výfuku atd,chtěla jsem se někoho zeptat,jestli vadí,že ve středovým výfuku je malá dírka.a nijak se nezvětšuje.Jestli je nutné už výfuk vyměnit nebo počkat až bude ta díra větší.Zatím to nejde slyšet.
Dejwis

Příspěvek od Dejwis »

eva píše:Když tady tak diskutujete o tom výfuku atd,chtěla jsem se někoho zeptat,jestli vadí,že ve středovým výfuku je malá dírka.a nijak se nezvětšuje.Jestli je nutné už výfuk vyměnit nebo počkat až bude ta díra větší.Zatím to nejde slyšet.

No, pokud je malá tak zatim pomůže koupit vazelínu na opravu výfuku a zatmelit to. později ale bude lepší koupit nový, téměř nic to nestojí. Později budeš slyšet divnej zvuk z výfuku a může se zvětšit spotřeba či tah do kopce, ale to je při větší díře....
smazany clen - FK

Mam dotaz jakej zvuk ma vyfuk pokud vydelam jen stredni dil a vse necham jak je chci si to pochystat na novej vyfuk ale ted chci udelat jen to a pak za mesic az nasetrim koupit vyfuk at toho nemam moc najednou co myslite ?
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

medwed píše:Mam dotaz jakej zvuk ma vyfuk pokud vydelam jen stredni dil a vse necham jak je chci si to pochystat na novej vyfuk ale ted chci udelat jen to a pak za mesic az nasetrim koupit vyfuk at toho nemam moc najednou co myslite ?
To jako že bys jezdil měsíc bez středu? Rambajs to bude dělat asi slušnej, nehledě na to, že ti to bude smrdět pod auto... Podle mě blbost, udělal bych to najednou!
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

medwed píše:Mam dotaz jakej zvuk ma vyfuk pokud vydelam jen stredni dil a vse necham jak je chci si to pochystat na novej vyfuk ale ted chci udelat jen to a pak za mesic az nasetrim koupit vyfuk at toho nemam moc najednou co myslite ?
Pockej,myslel si to jako uplne bez stredniho dilu,nebo jenom nahradit stred pruchozi trubkou :o
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
Drahoš
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drahoš »

Já to pochopil, že ho vyhodí úplně, ale nevim jak to myslel :)
smazany clen - FK

Ponman píše: Pockej,myslel si to jako uplne bez stredniho dilu,nebo jenom nahradit stred pruchozi trubkou :o
Ne jasne ze jen nahradim trubkou a pak az budou penizky koupim vyfuk a tohle uz budu mit hotovo jen mi jde o ten zvuk abych nejezdil nejak moc okate ale chci si to nachystat kdyz bude cas .
Ponman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ponman »

Myslim,ze to par clenu takhle ma-pruchozi stred+origo koncovej tlumic.Nebude to ale nic brutalniho,nebal bych se ;)
Felda,to je auto!!!! Aspoň víš,že jedeš!!!
smazany clen - FK

Ponman píše:Myslim,ze to par clenu takhle ma-pruchozi stred+origo koncovej tlumic.Nebude to ale nic brutalniho,nebal bych se ;)
Ok vzhledem k tomu ze delam kdy se da na aute a nejvic v noci pres den sem v praci pak pritelka a jedinej cas je na chate kdy pres den delam na chate a v noci kdyz uz pritelka spi mam cas neco podelat na aute tak bych si to chtel postupne nachystat at toho neni moc najednou vytahnu stredni dil dam trubku a jak bude vyfuk predelam i ten asi tak to provedu nebo mam v planu pokud se zadari .
Odpovědět