Výměna volantu

vybavení a úpravy interiéru atd.
Mailo - FK

Výměna volantu

Příspěvek od Mailo - FK »

Hele kucí mám takovej debilní dotaz,
chci si dát do feliny novej volant, ale jelikož mě už znáte a já si chci mít skoro všechno origo, tudíž uvažuju o nějaké škodováckém. Buď to s fábky (před faceliftem nebo i po faceliftem) a nebo s OII. Nechci RS (divný co :lol: ) protože ten v těch fábkách se mi nelíbí, jedině RS tak možná z OIIRS, no ale prič se vlastně ptám.
Nemůžu ho nikde sehnat, jakože volant jo ten se dá cca kome 1000,- bez bagu, ale taky bez té krytky, kterou bych pochopitelně taky chtěl. No a novej za 5000,- s bagem se mi kupovat nechce, jelikož chci umřít jako chlap tak mám auto které airbagy nemá :lol: ...
No a neví tedy kde sehnat tu krytku, ajkože volantů třeba na skodahome.cz je hafo, ale buď to novej a drahej, nebo jetej,levnej ale bez bagu, ten bych si vzal a pak sehnat tu krytku, nevíte kde?

A když už jsem založil to nové táma tak ještě jeden dotaz, jak by ty víše zmiňované volanty do Feliny pasovali. Já si myslím že ten ze staré Fábie před faceliftem by měl pasovat kus ka kus ne, vždyť se ty auta vyráběli jednu dobu spolu. Z fábie po faceliftu bych řekl že už se bude muset mět ten tisícihran,nebo nějaká nába a u té OII (popř. OIIRS) už tuplem, nespa? Jinak já mám feldu rv 2000 Já to mu kulové rozumím tak se radši ptám, jediné co vím o volantech že když otočím do leva tak auto jede doleva (většinou :lol: ) Tak bych byl rád kdyby jste mi někdo poradil. Tuším že na strarém fóru se to řešilo ale z toho jsem to tak nějak nepochpil :oops: :cry: Našel jsem jen zmínku od Ondry že když montoval RS volant z Fábie do Feldy rv 1997 tak tisicihran pasoval bez problémů, takže já bych měl bejt taky v klidu, pokud bych nedával ten z OII,ne ?
smazany clen - FK

Re: Výměna volantu

Příspěvek od smazany clen - FK »

Tak s tisícihranem ti neporadím, ale záslepky by se měli dát sehnat tady:
http://www.airbagy.net/index.htm
Mailo - FK

Super, díky moc ;)
Mailo - FK

Nazdárek mistři, tak jsem se pustil do výměny volantu, teda zatím mám vyhlídnutej volant za velmi lidovou cenu, jde o volant z Fábie I před Faceliftem, ale mám problém se záslepkou airbagu, na všech možných i nemožných místech a všude mi odepsali že prach pouhá záslepka stojí kolem 1500 až 2000, jsem teda hodně překvapen bo sa podobnou cenu se dá sehnat celej airbag, ne? Nevíte o nějaké lepvnější možnosti, jsem myslel že kus takového plastu bude stát tak do 5OO,-
Mailo - FK

Nikdo nic nevíte o nějaké záslepce, jsem si aj říkal koupit ruplej airbag z vrakáče, pytel zahodit, a ten kryt nějak popravit ...
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

Byls v Tečovicích u Baťka? Se mi zdá že jsem tam něco viděl.Pokud bys chtěl číslo tak ti ho můžu poslat.
Mailo - FK

No ještě nebyl mám to naplanované během týdne ... ale aj tak díky ;)
STRIK3R - FK

Příspěvek od STRIK3R - FK »

Zdravim ...
Měl bych menší dotázek,jestli bude někdo vědet,byl bych moc vděčen,chystám se na výměnu volantu a mam 1,6 GLXi rv. 96 , ale řekl bych,že bude asi problém v tom,že nevím přesný měsíc uvedení do provozu,da se to eventuelně nějak rozeznat,třeba sundáním volantu nebo tak nějak?A ještě jedna věcička,když mám na tom stávajícím (origo.) volantu pytel,musím koupit nábu,která je určena pro vozy s pytlem,nebo bude stačit normální?

Předem díky ... ;)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

STRIK3R:
Pokud máš bag, tak máš novou volantovou tyč, auto je vyrobené 07/96 a výš. a co se týče náby, tak musíš mít volant s bagem a k němu i nábu.
STRIK3R - FK

Mám právě v plánu výměnu za sportovní volant,který bag mít nebude,takže co to pro mě znamená?Koupit nábu pro auto s bagem,nebo stačí normální?Chtěl bych veškerou instalaci co se týče bagu zachovat , abych mohl volant vrátit zpět.Jestli to tedy pujde nějak tak provézt. :?:
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Jo pujde. staci ti normalni naba, ale musi byt primi pro feldu aby ti to pak troubilo a vypinalo blinkry. stejne tak volant by mel byl s klaksonem
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Hlavně to znamená, že ti bude ŘJ hlásit chybu a že tě vyhodí z STK
Jyrgen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jyrgen »

Nába pro vozy s bagem má smysl jen v případě, že máš i bag spolujezdce. Nebo ještě existuje případ, že by sis koupil sportovní volant s airbagem ale to pochybuju, ty jsou za hezký ceny :lol:
Pokud máš bag jen u řidiče, tak stačí obyč nába a do původního konektoru zapojit odpor 3,6Ohm a je po starostech :)
Škoda Felicia 96' | 1.3 BMM 40kW +steroidy| HP Sporting | Rial 16" viewtopic.php?f=16&t=37170
+ family car VW Touran Highline 03' | 2.0 TDI AZV

ex: VW Golf IV Highline 99' | 1.9 TDI AHF | EGR OFF, TA & 18" Turbo Twist
ex: Škoda Felicia GLXi 95' | 1.3 BMM 50kW | Brock 8x14" www.feliciaklub.cz/Jyrgen
STRIK3R - FK

No sportovní volant s bagem opravdu neplanuju , to je fakt ... :D Jinak moc díky za rady , doufam , že je budu moct brzo realizovat :ugeek: .
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

Jyrgen píše:Nába pro vozy s bagem má smysl jen v případě, že máš i bag spolujezdce. Nebo ještě existuje případ, že by sis koupil sportovní volant s airbagem ale to pochybuju, ty jsou za hezký ceny :lol:
Pokud máš bag jen u řidiče, tak stačí obyč nába a do původního konektoru zapojit odpor 3,6Ohm a je po starostech :)
tak lepsi nez odpor bude asi lepsi odpojit cely svazek airgabu od zbytku elektriky a je klid
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
smazany clen - FK

2 Mailo: Ty lumpe ty si mi vyfoukl ten volant z aukra co?? :D :evil:
Mailo - FK

MatyCZE:

:D :D :D Tos byl ty? Teda ... no jo byl jsme to já ... jak jsi měl vymyšlenou záslepku air bagu ?
smazany clen - FK

No prave ze nijak, psal jsem tomu typkovi na airbagy.net a ten mi napsal zaslepka 1500, coz mi prijde fakt brutalni. To bych prave poladil casem, zaklad je volant :D:D:D:D
Mailo - FK

Nazdárek kluci,
tak už mám volant i záslepku, i ten plech pod ní, jaké ovšem bylo nemilé překvapení když jsem zjistil že nemám kroužek pod volant.

Z toho plyne má otázka. Nevíte kde se dá sehnat, a jak pak pasuje do Feldy. Nasadím kroužek na volant a jedu?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mailo:
A jakej kroužek myslíš? Na airbag nebo klakson a blinkry? Oba jsou speciální pro daný typ volantu, nevím, jestli ti půjdou nějak napasovat.
Mailo - FK

Na troubítko a blinkry ... Felda je 12.1999 ... volant pak z Fábie I. 2002
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

6UO 419 660 kotouč unašeče 08.96 - cena: 114,-Kč

Zkus si ho koupit a nějak napasovat na ten tvůj volant.
Mailo - FK

Super juknu na to ... díky moc
Mailo - FK

Tak jsem na to juknul, tys ki ale poslal kroužek co má Felda, já jsem spíš ale myslel sehnat ogiro kroužek k tomu volantu a ten pak nějak narvat do feldy ...

Tady nento by to měl bejt pokud se nepletu http://www.aukro.cz/item331032674_krouz ... group.html
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

To je kroužek s vodičem pro pytel.A na feldu stojí cca 1000kč.

EDIT....jo,já neviděl že scháníš fabiáckej,tak tam nevím jak to je.
Mailo - FK

Ivarek:
Počkej počkej, jestli je to na pytel tak ale je to aj na trůbítko, bo já pytel nemám.

Situace je taková že kroužek pod Feloušovským volantem je jinší než u Fábie, což není nikterak dovné, ale řekl bych že bude jednoduší poupravit kroužek s fábie kerý bude krásně sedět na volantu a jen ho popřípadě poupravit na kontakty u feldy. Aspoň tak jsem to pochopil podle toho jak to psal Ondra když dával do té své žluté krásky to kormidlo z eReSa. Psal že lehce poupravil kroužek s fábie.
addo77 - FK

Příspěvek od addo77 - FK »

Zdravim pujde mi vymenit volant (kulate tlacitko klaksonu) za volant z O1,02 s bagem aby byl funkcni?
Potrebuji k tomu nejakou redukci, nabu ??
diky
Odpovědět