Zapadlý náhon tachometru do převodovky

vše okolo převodovek
drkan

Zapadlý náhon tachometru do převodovky

Příspěvek od drkan »

Tak jsem včera měnil gufero pod vnitřním kloubem. Už jsem to dělal na druhé straně, takže všechno šlo celkem v pohodě. Gufero jsem vyměnil, narazil hřídel do převodovky, pak kulák, kolo, spustit na zem, nalít olej a poslední drobnost - vrátit zpět do převodovky náhon tachometru. A tady, u takové ptákoviny, se to stalo ....... ten náhon tachometru - plastová hřídelka s ozubením, se najednou ztratila v převodovce :o Myslel jsem, že se mi to zdá, že to snad ani není možné a přitom mě začalo mrazit, když jsem docházelo co se stalo. Už jsem ten náhon montoval několikrát a nikdy nebyl problém a až do včera bych nevěřil, že je něco takového možné. Že nějaký inženýr vymyslel doplňování oleje přes otvor náhonu tachometru, no co už, ale že je tam díra do které může zahučet ten plastový díl, tak to je teda síla :( . Snažil jsem se ho vylovit, ale asi tušíte že bez úspěchu. No, jsem nas***ý jako brigadýr, ani nevím jestli na sebe, na chytráka který konstruoval tu převodovku, nebo prostě na den blbec.
Tato sranda mě bude stát cca 6000,- :(
Jestli se vám taky něco ne zrovna povedlo při bastlení na autě, podělte se, ať tu nejsem za pakoše sám ;)
Mexikan

Re: Tak to se vám určitě nestalo :-(

Příspěvek od Mexikan »

Tak to je mazec.
A jakto, že to bude stát 6K ? Dyť tolik ani snad nestojí celá převodovka.
CX-60, Pathfinder R51 + bráchovo Pick-up 1.9D, ex 105L, 130GL, 1.3MPi, A3
Účet udržuji pouze pro vzpomínku na dobré časy s Feldou tady na foru.
Indian

Příspěvek od Indian »

Uz jsem o tom slysel ale znamej mechanik rikal ze se tim nic nestane hm,ze by se nejak mela porusit prevodovka hm ;) Nebo ty si slysel neco jinyho???
Michal71717 - FK

Příspěvek od Michal71717 - FK »

jestli to je plastový kousek tak bych se toho až tak nebál. Kola něco málo snesou
Jarda55 - FK

Příspěvek od Jarda55 - FK »

Ahoj plně s tebou cítím stavají se mě taky takové příhody zajmalo by mě jak to vyřešíš,doufat ,že to kola rozemelou nebo vydělat převodovku tod otázka.
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Rozebrání a složení převodovky stojí 6000 Kč? Tak to dost těžko :o
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jenom demontáž a montáž převodovky z auta je tak 1500.
To rozpůlení bych vyděl tak na další tisícovku. Oni předpokládají, že když už bude rozpůlená, tak že se opraví co bude potřeba.
smazany clen - FK

kamaradovi to tam taky spadlo,dva roky a nic jen koupil novy ten dil
Michal71717 - FK

nám při výměně na transitu tam spadlo víčko s petky a za dva roky až se olej měnil tak v něm byli malinké kousky a nic se nestalo
drkan

Příspěvek od drkan »

Při lovení toho plastového bazmeku, kdy mi už tak nějak docházelo, že se snažím zbytečně, jsem samoz. přemýšlel co s tím. Buď to tam nechat a doufat, že si s tím ozubená kola poradí, po nějakém čase vylít olej a propláchnout převodovku, anebo to nechat vydělat v servisu, páč doma si na tohle jaksi netroufám. Tu první, levnější, variantu jsem zavrhl když jsem si uvědomil, že kousky plastu by se zrovna nemusely líbit synchronům a taky by mohly způsobit protékání přes gufera pokud by se tam kousek šprajcl, nebo poškodil pryž. Navíc už to rozdrcení ozub. koly by nemuselo být bez problémů, když si představím, že mezi kola se nedostane jen kousek toho plastu, ale vletí tam celý kus.
To, že moje domněnky ohledně poškození převodovky jsou na místě mi potvrdil i technik servisu, když mi doporučil, abych to auto raděj dovezl odtahovkou. Tím se dostávám k ceně, protože odtah mě stál 500,- a předpokládaná cena opravy v servisu cca 5000,- , počítám nějakou tu korunu navíc, takže mi z toho vyšlo těch 6000,- . Cena za opravu se vám možná zdá vyšší, ale je to škodovácký servis, protože k takovým těm garážovým "mistrům" alá Pat & Mat po špatných zkušenostech nemám důvěru, protože zku***i mnohem jednodušší věci než je půlení převodovky :(
Michal71717 - FK

tvoje peníze, ale uvědom si kdybych měl servis tak ti nakecám že si máš dát bacha vůbec na to jak to budete dávat na odtahovku abych tě vyplašil a ty se na to nevysral
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

za 5k ti udělaji kompletní generálku převodovky
jenom za vyndání kolečka bych to nedal, do toho bych se pustil doma
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

No já mám právě špatný zkušenosti se značkovými servisy od známých za blbinu nehorázné peníze :!: Známé začlo něco bouchat v motoru, zajela do značkového servisu tak jí řekl že jí musí vměnit kompresor klimy oprava asi 25 000kč, dovezla to k nám, a stačili nýtovací kleště a bylo po randálu a jezdí dodnes... 5 000kč za vytahnutí kousku plastu :lol: nic víc na to nemůžu říct...
smazany clen - FK

jestli chces dat 6000 za toto tak ti to preju,(v jakem je vubec stavu ta prevodovka?neskrta dvojka pri rychlem razeni?)pokud jo tak to tam nevoz vubec protoze ti na tom doporuci vymenu spojky,lozisek,a synchronu a z 6-ti tisic bude?normalne jezdi,a kdyby neco prevodovka se da sehnat od 1000kc,luxusovka za 1500kc a prehodit to jde v podstate na chodniku,takze garazmajstr to zvladne s jednou rukou,(spojku na zvedaku delam do 1:5 hodiny)ja sam sem rozbil prevodovku-zlomil se mi klinek v diferaku vyletel ven do spojky a pak do kapoty,no a druhej den sem nasadil kratsi prevodovku z facka za 500 a jezdi do ted
Snehulak - FK

Příspěvek od Snehulak - FK »

drkan píše:Cena za opravu se vám možná zdá vyšší, ale je to škodovácký servis, protože k takovým těm garážovým "mistrům" alá Pat & Mat po špatných zkušenostech nemám důvěru, protože zku***i mnohem jednodušší věci než je půlení převodovky :(
no jestli myslíš že škodovácký servis je lepší tak budiž. ty co jsou tady v okolí, tak pro mě jsou to bývalí zaměstnanci JZD co teď mají monterky s nápisem škoda auto
drkan

Příspěvek od drkan »

Mno, jak čtu příspěvky, tak jste asi všichni automechanici :roll: To já nejsem a vyměnit převodovku na chodníku, jak tady bylo psané, si fakt netroufám. Taky ta luxus náhr. převodovka za 1500,-, no nevím, místo luxus může být humus a prachy v pr****. Tu generálku za 5 tis. bych bral, jde o to jaké díly se do toho dají a jak dlouho to pak vydrží, jako origo určitě ne. Radu abych jezdil a kdyby něco ......... tak tu fakt neberu, aby se to "něco" projevilo třeba na dálnici ve 140 ?! - díky, ale ne.
Mně se ty prachy za to nechce dávat, ale když jsem pro srovnání volal do neznačkového servisu, řekli si míň jen o 1000,- a ještě měli blbé pindy proč jsem jim to nepřivezl na tu výměnu gufera.
Snehulak - FK

tak tyhle kecy sem já poslouchal ve škodováckým servisu. měli blbý kecy že určitý věci nebyly ještě nikdy měněný přitom tam byly sotva půl roku.
když jsem po nich chtěl aby zkoukly na pc lamda sondu tak mi vyměnily zánovní palivový filtr, zkusili jinou řídící jednotku a ještě debilní kecy na chip, ještě že to bylo psaný jako na firemní auto. kdybych jim to měl platit tak bysme se asi hodně hádali. jak banální věc sem po nich chtěl a 3prdele věcí a keců u toho, to nesnáším. proto škoda "servis" NIKDY
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

jj, jak říká sněhulák...
smazany clen - FK

hele chtel sem ti pomoct,do felicii delam denne a vim co a jak se da a neda delat,kamrad stim samym problemem jezdi uz dva roky,pokud chces vedet co bude nejlepsi tak to je nechat rozpulit,ale cekej ze ti budou volat ze je treba jeste toto a jeste tamtoto,chtel sem jen napsat ze znam auto co stim samym problemem jezdi a kdyby se ve 140 nejak nekam dostalo tak to ten plastik rozemele na kousicky a jedes dal,jak sem psal o vylomenem klinku v diferaku co mi vyletel pres spojku ven tak sem stim autem dojel 30 km domu,radil sem pres zuby,klouzala spojka ale dojel,a kamarad vrakuje skodovvy a cena prevodovek je takova jak sem psal,ja mam prevodovku z facka a je mi to jedno,byla za karton cigar

tot muj nazor,pokud ale chces slyset ze tam musis jit pro svuj klid nechat 6tis aby si neco nezanedbal tak vem 6litru a bez,oni si stim poradi
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

To já zase na zdejší škodaservis nemůžu říct křivého slova. Je to o lidech. Je jedno jaká cedule je nad vraty, když se tam sešli lemplové.

Ono se toho fakt snadno hromadu nakecá, ale skutek utek. Fajnová převodovka za 1500? Aby to nebylo jako když jsem nedávno jel přes půl republiky pro špajsku do Golfa. Maník měl inzerát, že rozebírá trojkového Golfa z roku 98 s hodně málo kilometrama. Zamluvil jsem si u něj převodovku a vyrazil tam. Na místě mi ukázal špinavou hrůzu, ze které tekla voda a navíc jí kus chybělo. Dostala takovou prdu, že příruba u spojky rupla. S tím jsem ho samozřejmě poslal do prdele. Tak když už jsem se tam dotáhnul, tak že si z toho vraku vezmu nějaké drobnosti. Podle detailů jsem zjistil, že rozebírané auto je o čtyři roky starší, než inzeroval a podle stavu interieru mělo taky tak třikrát víc najeto.
Závěr: ještě že ta převodovka byla prdlá

Aktuálně po dvou zkušenostech s použitýma dílama z aut už raději připlatit za nové, případně generálka stávájící.
drkan

Příspěvek od drkan »

Jó všude se najdou chytrolíni :? Já se v tom servisu setkal s ochotou a dokonce mi řekli, že se to pokusí nějak vytřepat tím otvorem a až když to nepůjde budou půlit. Taky olej (dovezl jsem to s prázdnou převodovkou), pokud chci tak jim mám dovézt a nalijí ho tam zpátky. Záleží holt na lidech.
smazany clen - FK

drkan: Podle mně si naivní blázen. 6000, :shock:
Můžu ti garantovat, že za ty prachy mám zánovní převodovku i s výměnou.
drkan

Příspěvek od drkan »

To:HROMYBLESKY
Bereš to z pohledu profíka, který není na prášky když se něco takového stane, tak jako já. Pokud by jsi byl z okolí a znal bych tě, dal bych to možná opravit k tobě, jenže po pár zkušenostech s místníma jakože opravářema, jsem prostě dal na jistotu. Já vím, někdo bude namítat, že origo servis nemusí být záruka toho nejlepšího, ale měl by, navíc je tam jakási jistota při případné reklamaci, snad i použitých dílech a taky termínech, což garážoví mistři zrovna moc neřeší a z vlastní zkušenosti vím, že co se dílů týká, narvou tam to nejlevnější, nebo pokud to jde, tak i použitého :( .
smazany clen - FK

v pohode,ja tu prevodovku videl ,a byla jak nova,najeto do 30 az 40 tis, za 1500kc pro me,nemam duvod si vymyslet,ale myslete si co chcete
smazany clen - FK

jinak garaz mistri tam davaji to co lidi jsou ochotni zaplatit,tzn chce origo bude origo chce setrit bude setrit,za mnou lidi jezdi setrit,a nechcou origo ,kdyby meli prachy nejdou za garaz mistrem a le do znackovyho,
jinak urcite jsi udelal to nejspravnejsi reseni,tak by to melo byt,jen se to prodrazi,jinak ja sem mozna garaz mistr ale zivim se jako karosar a mechanik, a ne zednikem,coz deli garazmajstry a garazmistry :D
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Stony píše:drkan: Podle mně si naivní blázen. 6000, :shock:
V té ceně nevidím problém, možná budeš mít štěstí na dobrou převodovku a možná i na borce který ti ji bude měnit. Pokud ti stačí "možná" je to tvoje věc a naivní pak nejsem sám. Díly za pár kaček z netu, nebo z vrakáče může být řešení, ale ........ každý ať si domyslí sám.
drkan

Příspěvek od drkan »

[quote="HROMYBLESKY"]jinak garaz mistri tam davaji to co lidi jsou ochotni zaplatit,tzn chce origo bude origo chce setrit bude setrit,za mnou lidi jezdi setrit,a nechcou origo

Taky jsem to takhle párkrát udělal a to jsou ty mé špatné zkušenosti. Třeba výměna manžet na kloubech, borec tvrdil, že tam dal forďácké a že nepraskají. Origo vydržely 8 let, ty jeho ani ne půl roku a ještě dal do kloubů málo vazelíny. Nebo u jiného maníka výměna předního blatníku, nalakované pěkně ale nefungoval boční blinkr protože skřípl dráty, pod ten blinkr nedal těsnění a nezatmelil uvnitř spáru v horní části, a cena o 3tis vyšší než mi řekli ve škodovce - bylo to na pojišťovnu, tak mi naštěstí až tak nevadilo. Blinkr jsem si zprovoznil sám a na tu spáru řekl, že je to prý zbytečné :? Neříkám, že jsou takový všichni, ale zkoušet dalšího a zrovna na převodovce ...... :(
smazany clen - FK

nehodlam hajit cizi,ja si zsvou praci stojim,mel si smulu,ale ver ze kdyz budu delat neco v praci za 10 tis tak u me to vyjde CCA na polovinu,(ciste prace)
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

No nechci to číst celý,ale já si na autě radši udělám vše sám,na co si netroufám tak se známým automechanikem a stejně mu s tím pomáhám.

Jinak se značkovýma servisama mám zkušenosti a auto bych tam nikdy nedal.Dovezl jsem tam jednou auto jen na Jarní prohlídku za 99kč jen ze zvědavosti a už nikdy víc
drkan

Příspěvek od drkan »

Já si taky na autě dělám sám všechno na co si troufnu, půlení převodovky ale mezi to hotl nepatří ;) a známého automechanika nemám. No vlastně jednoho znám, ale když jsem viděl jak mění manžetu na koubu, tak od té doby si je už raděj měním sám :roll:
smazany clen - FK

jinak ja ve skodvce delal 3mesice,frajer jel s feldou na parkoviste zarval rucku (jo brzdi)dal auto na zvedak nabil nove cepky od zadnich naboju a tim byly vymeneny zadni pakny a lozisko,svicky vylestil na vrtacce a sup s nima zpatky,olej filtr vylestil hadrou bez demontaze,vypustil 2litry oleje a nalil 1:7 litru,remen vymenil a zbytes sel do kufru jeho auta :) a to sem videl na vlastni oci nejen na feldach
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

drkan píše:Já si taky na autě dělám sám všechno na co si troufnu, půlení převodovky ale mezi to hotl nepatří ;) a známého automechanika nemám. No vlastně jednoho znám, ale když jsem viděl jak mění manžetu na koubu, tak od té doby si je už raděj měním sám :roll:
No možná kdybys viděl jak měněj manžety ve značkovým servise.... :roll:
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Hromyblesky:To znám

Jeden známej taky dělal ve škodovce a pořád mi nabízel olej,že toho tam lejou půlku a filtry nemění

No a jak jsem měl svoje auto na jarní prohlídce.Tak jsem si pro něj přišel a řekl mi že mi nefungujoe naklápění světel a nefunguje zadní stěrač (o naklápění jsem věděl a zadní stěrač do tý doby šel).No a pak kecám s kámošem a ten mi říká "hele já byl v autobazaru a ty jsi jel směrem z Třebíče,točil jsi feldu na omezovač,hudbu naplno a ani nemávneš" tak jsem se ho ptal kdy a pak jsme došli k tomu že to bylo ve chvíli kdy jsem měl feldu ve značkovým servisu Škoda
smazany clen - FK

tak tak kejzi zna ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Stony píše:drkan: Podle mně si naivní blázen. 6000, :shock:
Já jsem si jednu takovou koupil a zrovna za 6k. Teď se rozhoduju, jestli to chvíli vydržím a auto v dohledné době prodám, nebo jestli jí nechám udělat za těch 5k bez DPH generálku.

Ale jestli mi za 1500 seženeš zánovní převodovku na 1.6ku, tak jí beru.
Michal71717 - FK

jn hromyblesky má pravud co to udělá ve 140????? Vůbec nic. Pochybuju že to budou zkoušet vytřepávat

Každopádně jsem zvědav jak dopadneš
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ve 140ti to neudělá nic. V takovém fofru se to mezi zuby nikdy nemůže dostat. Zkus si na vrtačce roztočit ozubené kolo a něco zastrč do zubů.

To plastové kolečko se tam bude potloukat a otloukat. Že by se natvrdo skříplo mezi kola, to je hodně málo pravděpodobné.
smazany clen - FK

ja psal o prvodovce na 1,3 na 1,6 to bude asi dost jine
Teea - FK

Příspěvek od Teea - FK »

Atnarfus píše:Ve 140ti to neudělá nic. V takovém fofru se to mezi zuby nikdy nemůže dostat. Zkus si na vrtačce roztočit ozubené kolo a něco zastrč do zubů.

To plastové kolečko se tam bude potloukat a otloukat. Že by se natvrdo skříplo mezi kola, to je hodně málo pravděpodobné.
Presne tak. Vim o nekolika lidech co jim to spadlo do prevodovky a zadny s tim nema problem.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

1.6ková je prakticky stejná. Jenom má zesílený obal a jiné převodové poměry.
Snehulak - FK

kejzi1 píše:tak jsem se ho ptal kdy a pak jsme došli k tomu že to bylo ve chvíli kdy jsem měl feldu ve značkovým servisu Škoda
jj, a ještě i tenkrát bylo řečeno když to mám "chiplý" že jejich felda pick up jede líp než ta moje. a to tam byly úpravy viz můj profil tady. sem mu řek se nedivím když mi to teď škube a nejede jak má :roll: :roll: :roll: prostě už nikdy.
jezdím do servisu ke kámošovy a dá mi tam co chci nebo doporučí co by bylo dobrý tam dám, co zvládám dělám na autě sám

jak má Favo v podpisu - co si člověk sám neudělá, to nemá

to -DRkan - hele zatím bych s tím jezdil, a pokud do toho chceš nasypat tulik peněz sehnal bych raději jinou.
Barvas - FK

Příspěvek od Barvas - FK »

Panenkoskákavá, vykašli se na ten čurapajzlík, kup si jinej a jezdi. Je velmi nepravděpodobné že se něco stane. A ještě za to dát 6000kč. Je to jako kdyby jsi si u zubaře nechal preventivně vytrhat z pusy zuby, protože se Ti jednou můžou zkazit.
Lars1 - FK

Příspěvek od Lars1 - FK »

Atnarfus píše:Ve 140ti to neudělá nic. V takovém fofru se to mezi zuby nikdy nemůže dostat. Zkus si na vrtačce roztočit ozubené kolo a něco zastrč do zubů.

To si myslim taky. Navic bych řek že s olejem se bude držet u dna.
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

Snehulak:Já to v tý době měl ještě bez úprav,jen hudba,kola a podvozek,ale vytočilo mě to tenkrát pěkně
RAIMMI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAIMMI »

vlítl jsi na ně aspoň?
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

drkan :
To už se tady na FK možná i víckrát řešilo...
Šroubový kolečko náhonu tachomeru doporučuju nějak vyndat.
Už se to stalo dost lidem - i zkušeným,dokonce ho z toho nějak dostali ven,ovšem u vyndané převodovky z auta.
1): To kolečko může zablokovat kulisu řazení = nepůjde zařadit,nebo vyřadit.
2): Jestliže se tam rozemele,tak ten nastrouhanej plast může ucpat mazací kanály pastorku stálého převodu = nějaké kolo se mázne/zadře.

Kumu se to stalo a ten náhon tam nechal a jezdí dodnes MÁ ŠTĚSTÍ že to vše přežilo.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

RAIMMI:No dozvěděl jsem se to docela dlouho po tom co tam auto bylo,tak jsem to nechal
skeda - FK

Příspěvek od skeda - FK »

Proto je nejlepsi si opsat kolik mas najeto kdyz to davas do servisu a pak si to hned zkobtroluj kdyz to vyzvedavas ;)
Nonamed - FK

Příspěvek od Nonamed - FK »

drkan: to přivez a já ti to vyndám :) klíďo i za poloviční cenu :D
kejzi1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kejzi1 »

skeda:No jo.Jenže ono v popisu práce byla testovací jízda,jenže asi by neslyšel ani kdyby mi mlátil čep když měl hudbu naplno
Odpovědět