Čidlo teploty

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
neomylny

Čidlo teploty

Příspěvek od neomylny »

cidlo teploty kolik ma ukazovat?mme pritelkyni ukazuje neco kolem minus 50 coz asi neni dobre
smazany clen - FK

Re: cidlo teploty

Příspěvek od smazany clen - FK »

pokud myslíš čidlo teploty motoru a ukazuje ti to na vagu -50 ať už je motor studenej nebo teplej tak je špatné a nejlépe ihned vyměnit, páč tím pádem ti jednotka přizpůsobuje množství paliva a může ti ho tam cpát tolik že budeš omývat ze stěn válců olej a může i dojít při dlouhodobějším ježdění k poškození motoru.
neomylny

Příspěvek od neomylny »

cidlo jsem vymenil a budik stale nic predpokladam ze je vcoudu i termostat :cry: , je slozite si ho vymenit sam??Pac kdyz mi ho pritelkyne pujcila tak ta mrcha temer netopi a voda proudi okruhem jak v prutokaci a asi i kvuli tomu ma porad silenou spotrebu
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

termostat vyměníš jednoduše, na studeným motoru odděláš nádobku na kapalinu a strčíš dolu na převodovku a pootevřeš víčko aby se ta nádobka naplnila, v tu chvíli u termostatu nemáš kapalinu a můžeš ho v klidu oddělat, dát jinej a je to, nádobku vrátíš promačkáš hadici co vede od termostatu k chladiči, nastartuješ a necháš ohřát. Jo a když jsi vyměnil čidlo tak už to nehlásí -50?
kimmi777

Čidlo teploty chl.kvapaliny-výmena.

Příspěvek od kimmi777 »

Chcem sa spýtať ako treba vymeniť toto čidlo.Kúpil som nové má žltý krúžok tak ako malo aj točo je v aute,len v predajni nemali podložku a ani tú svorku.Napíše niekto presný návod výmeny tohoto čidla a či sa bude dať použiť tesnenie aj svorka teraz používaná,zajtra to chcem spáchať.Či treba vypúšťať vodu alebo resetovať RJ.Nikdy som to nerobil ale napr. som si menil termostat v tom bakelitovom púzdre.Myslím že by to mohlo byť jednoduché,odpojiť štvorpólu svorkovnicu,vytiahnuť závlačku,vybrať čidlo,prehodiť tesnenie,vložiť,zasunúť závlačku a zapojiť správne konektor a hotovo?Nelámu sa tie závlačky alebo tesnenie nebude vadné.Ďík za rady.
1996BMM 1,3 50KW
A ešte niečo čo znamenajú tie farebné krúžky?typy motorov 1,3 1,6 1,9?
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Čidlo teploty chl.kvapaliny-výmena.

Příspěvek od emilio52 »

Pro jistotu nádobku s chl.kapalinou trochu spustit níž . Z čidla vytahneš tu závlačku pak jde čidlo vytáhnout ,zkontroluj těsnící kroužek zasuň nový čidlo zajistí tou závlačkou a vrať nádobku zpátky .Odvzdušnit a je to.
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
mikka

Příspěvek od mikka »

Čidla se zeleným kroužkem jsou pro motory 1,9D. Čidla s modrým nebo žlutým proužkem jsou oboje pro motory 1,3 MPI i 1,6 MPI. V čem se od sebe liší, nevím.
piskot - FK

Příspěvek od piskot - FK »

Myslím že žluté čidlo mají BMM a karburátor a modré když jsou s klimatizací. U MPI nevím jistě. Modré čidlo bylo snad jako náhrada za žluté ale nevím od jakého roku
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Výmena čidla trvala asi 2 min,oveľa dlhšie trvalo keď som chcel urobiť skúšku na zohriatom motora.
stef99
Kontaktovat uživatele:

cidlo teploty

Příspěvek od stef99 »

zdravim mam problem s cidlem teploty. Mam klasickou 1.3BMM 50kw.. mel sem verzy bez otackomeru. Dneska sem si sehnal budiky s otackomerem, dal sem je tam,vse funguje dobre akorat teplota mi ukazuje porad 110stupnu i kdyz je motor studeny. Kdyz vypnu klicek tak zase sjede dolu. Prodejce mi rekl ze prej mam dat jine cidlo teploty, ze pry se davali jina podle budiky...co je na tom pravdy?

kdyz sem dal zpatky stare budiky tak fungovali dobre...

dik moc
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

Stef:
Přehoď budíky teploty ve štítu.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
luke.bean - FK

Příspěvek od luke.bean - FK »

jj,jsou jiný.. taky jsem to řešil,dal jsem jinu palubku a ukazovalo mi to plky.. vzal jsem ze starý palubky teploměr a implantoval ho do nový.. fungovalo tak jak má ;)
stef99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stef99 »

jasny.. benzin se zda ukazuje dobre,takze prehodim jen teplomer...

jee a ja si myslel jak sem nad tim vyzral kdyz sem si sehnal z BMM, ze mam za 10minut budiky s otackomerem :D
Prodej novych a referencnich vozu Skoda se slevou, vice SZ
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

Chlapi, je tam nejaky tesneni nebo neco?
piskot - FK

Příspěvek od piskot - FK »

Je. Nejspíš hliníkový kroužek
Honza9007 - FK

Příspěvek od Honza9007 - FK »

Je tam O-kroužek... Jsem ho ze starýho čidla nesundal a byl jsem v Havexu v Kosmonosích za blbce, že mi dali blbý čidlo... :oops: :lol:
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Ten těsnící kroužek je gumovej .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
kimmi777

Příspěvek od kimmi777 »

Je ta O krúžok,no ja ke´d som vybral čidlo krúžok zostal usadený v sede čidla a tak som ho nemenil,lebo v predajni ho nemali a vymenil som iba čidlo.Nepostrehol som žiaden únik kvapaliny,čau.
Mates
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates »

ok, dikec, uz mam vymeneno. ale problem stale trva-teplota leze neustale na 110 a auto prtom topi, az se vrati zpet na 80...
MichalWB

čidlo teploty (kde)?

Příspěvek od MichalWB »

potřebuju poradit. mám neustále vysoké otáčky a už mě to dost se*e, dočetl jsem se tu že by to mělo být v čidle teploty. Tak bych potřeboval poradit kde ho najdu. A tyky sem si všim že se mi neukazuje teplota motoru na budíku, takže to bude asi 100% tím,že. Dík moc
skeda - FK

Re: čidlo teploty (kde)?

Příspěvek od skeda - FK »

cidlo teploty je na skrini termostatu,teda poukd vis kde to jeeee :o
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pozor zalezi jaky mas provedeni pokud prvni tak cidlo teploty pro motor resp RJ je na sacim potrubi zezadu a cidlo teploty pro teplomer na telese termostatu. Pokud mas novejsi typ tak mas dvojte cidlo jen na telese termostatu a vedou na nej 4 draty.
MichalWB

Příspěvek od MichalWB »

mám ten starý typ. takže to čidlo je pod vzducháčem? je to ten připojený ke karburátoru nebo ten níž který je připevněn o něco níž k motoru? dík
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Na sacim potrubi uprostred vzadu. Pokud vis co je saci potrubi (zadny karburator tam neni to jen pro poradek ta vec se jmenuje trochu jinak ale to je fuk).Ale todle cidlo je pro RJ, pro budik je na telese termostatu!!! A pokud neni upadlej dratek spis si myslim ze chyba bude v budicich bud bude ko budik nebo spsi jen mas povolene maticky ktere ho drzi k tistenemu spoji a zaroven pres ne tece proud.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

OK, dík, už mi to je jasný.
Fary - FK

Příspěvek od Fary - FK »

ják vypadá to čidlo pro řídící jednotku normalné to se žlutým kroužkem na mpi i bmm setejne ?
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Se žlutým kroužkem je pro všechna MPI a pro BMM od 3/96 včetně (plastový domek termostatu).
Pro BMM do 2/96 včetně je toto čidlo ("kovový" domek termostatu).
Obrázek Felicia 1.3 LXi BMM 50kW, http://pawlick.rajce.net
Aleš

Příspěvek od Aleš »

já nevím já tomu nerozumím, ale mne to připadne nějaké divné. Dotyčný plete dvě samostatné věci, čidlo pro řj a další samostatné čidlo pro budík. A že by odešly obě čidla najednou je nepravděpodobné. Neznám další podrobnosti , ale vypadá to na termostat. Co topení topí?
Učit se ...učit se.... učit se...., říkal jeden pán si myslím, že mu říkali Lenin :-)
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Vždyť výše uvedená čidla jsou jak pro budík, tak pro řj!
Fary - FK

Příspěvek od Fary - FK »

ok takže sem pochopil že to čidlo co sem koupil to se Žlutym kruhem je na MPI - a od toho vedou jak kabely na budík tak na řídící jednotku ,
Bmm má však zvlášt čidlo na budík a zvlášt čídlo na řídící jednotku .

Já potřebuju čidlo na bmm které dává informace řídící jednotce a dále potřebuju vědět kde přesně je piše se tady sací potrubí kdybych alespon vedel kde v jaké části nemužete někdo dát fotku s otevřenou kapotou a tam zakrouškované to místo ? A to čidlo co je nahoře ten odkaz platí pro čidlo na budík nebo pro řídíci jednotku , je v tom docela zmatek , ale myslím že to bude problém více lidí tedka před zimou tak by bylo dobré si to ujasnit díky všem
Pawlick
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pawlick »

Ještě jednou pro jistotu: Máš BMM do února 1996 nebo od března 1996? Poznáš to podle domku termostatu - novější domek je shodný s typem co se dával na MPI a patří do něj žluté čidlo, co má více vývodů - na tomto obrázku přesně uprostřed vidíš domek termostatu (černý plastový, vedou z něho hadice), v něm je čidlo - vedou z něho kolmo nahoru 4 kablíky, na obrázku je i vidět část žlutého kroužku čidla. Nenech se zmást, že to je fotka z MPI, takhle přesně to vypadá v BMM od března 1996. Toto čidlo dává informaci jak pro budík, tak pro řj.

Pokud máš starší typ, tj. BMM do 2/96, výše zmíněný domek máš "kovový" - je celý stříbrný a je v něm to druhé čidlo, které má jen jeden vývod. Toto čidlo je jen pro budík. Čidlo pro řj je v tomto případě umístěné vzadu na sání a vypadá takto.
Fary - FK

Příspěvek od Fary - FK »

Díky moc už je mi to jasný potřebuju tedy to na Bmm mám prosinec 1995 , u termostatu je toto čidlo http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... a717503c26 .

Já potřebuju toto http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... da460f14bf , jen mi porád není jasné kde přesně ze zadu v sání je nemužes treba v malovaní zakrouškovat to místo ? :D ale i tak díky moc
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

najdi sani zezadu motoru pod filtrem a primo uprostred vede do nej jeden drat.
p.s.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p.s. »

koukni za motor neni tam jiný čidlo s modrym konektorem než toto.než ho vytočíš povol si víčko expanzky a odtlakuj to,pak to rychle přehod at ti nevyteče zbytečně moc vody :scratch:
Zdeny89 - FK

Re: Čidlo teploty

Příspěvek od Zdeny89 - FK »

Chci se zeptat jak vyměnit toto čidlo teploty motoru nasávaného vzuchu http://www.autodilykrc.cz/eshop/detail/ ... da460f14bf u 1.3 BMM.Musím demontovat vzduchový filtr?Zajímalo by mě jak přesně postupovat :)
Chose

Re: Čidlo teploty

Příspěvek od Chose »

To není snímač vzduchu,ale teploty chladící kapaliny.Na výměnu ti bude stačit 19náctka klíč a rychlé ruce.Stačí ze snímače odpojit konektor,povolit,rychle vyměnit a dotáhnout.Nemusíš sundávat filtr a když budeš dost rychlý,tak ti ani moc vody nevyteče ;)
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Odpovědět