Ahoj lidi, už delší dobu se potýkám s docela zvláštním problémem. Když někam přijedu s mojí Felinou 97 (1.3 mpi, 50kW) s LPG Lovato a chcípnu motor a potom během chvilky startuju (tzn. du si koupit cigára, otevírám garáž nebo tak něco), tak nenastartuje... Je jedno, jestli to chcípnu na plyn, nebo na benzín, je víceméně jedno, jak je motor teplej. Už jsem nad tim špekuloval dost dlouho a jsem v koncích. První moje úvaha ukazovala na snímač otáček, takže se vyměnil (vyzkoušel jsem 4 a se všema stejnej problém). Když už jsem byl v tom, tak se seřídili i ventily a vyměnilo těsnění hlavy. Dobrý... jedu jedu a zas... To se mi zas zdálo, že je relé u řídící jednotky, které vypíná benzínovou pumpu. Vyměněný, stejnej problém. Zkoušeno jiné teplotní čidlo, tak nic. Vyměněný svíčky taky nepomohli, dokonce jsem skončel i jinou zapalovací lištu a svojí v jiný feldě. Nakonec jsem vyměnil benzínovej filtr a nechal vytýct svinstvo, co přes filtr prošlo k podtlakovýmu ventilu.
Přišel jsem akorát na to, že vstřiky jsou jaksi otevřený na plno a chčije to znich jako prase. To auto z nějakýho důvodu nenastartuje a pak se uchlastá.
Takže moje pracovní teorie jsou dvě.
1) Je, že prošlo svinstvo z nádrže (bývalý majitel tankoval na dost pochybné benzínce) do vstřiků, který jsou teď otevřený na plno a prostě se to při startu uchlastá.
2) Cejtil sem občas plyn, když sme se hrabali v motoru, tak mě napadlo, jestli neni v háji nějakej ventil na Lovatu a jestli to tam při startu nepere jak benzín, tak plyn.
Zatím jsme to vyřešili tak, že jsem uzavřel LPG nádrž ventilem v kufru, vyjel veškerej plyn, co byl ve vedení a jezdim teď na benzín. Do béňa přišla nějaká směs na čištění vstřiků.
Určitě jsem sem nenapsal všechno, co už jsem zkusil, takže jakákoliv rada, jakejkoliv nápad vážně ocením. Předem díky