zapojení autoalarmu

Raceman

Re: zapojení autoalarmu

Příspěvek od Raceman »

tady to je
servisní tlačítko není kam zapojit jelikož ho zřejmě nahrazuje brzdovej pedál v kombinaci s nějakým lačítkem na ovladači
nebo na sepnutí zapalování
kam zapojit otřesák a ledku je jasný
jestli budeš zapojovat i to "immo relátko" závisí na zapojení kabelů na pozice 2 a 10
nicméně já to považuju za zbytečný pokud už máš origo immobilizér
takže zapojení kabelů 1 až 10 je jasný i pro absolutního laika
a teď centrál
předpokládám že máš origo centrál ovládanej klíčem
takže kabely z pozice 11 a 14 spojíš dohromady a připojíš na kostru
kabely z pozice 13 a 16 ustřihneš nebo zaizoluješ a nikam nezapojíš
kabel pozice 12 zapojíš na kabel řídící otevírání původního centrálu
kabel pozice 15 zapojíš na zamykací kabel původního centrálu
akorát ty barvy zamykacích a odemykacích kabelů ve feldě v hlavě nemám
tak ti nepovím kterej je kterej jestli bílej žlutej nebo černej je ten nebo ten
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

No nevím, jestli je to popsané jasně, ale bordel je už ve schematu. Barvy jsou zmatečný a na druhém schematu, kde jsou barvy napsány rukou to už jakž takž odpovídá po pozici 10. Na obrázku jsou pak namalovány piny 11 až 16, ale barev je tam pak 7. Ta černá na pozici 11 je nevím kde.
Tady jsem už psal:
Pin 1 - dveřní spínač má dobře (akorát mu nepůjde kapota a zadní dveře, pokud tam má spínače. A zapojit to společně? To by se mu rozsvítilo v kabině i po otevření kapoty.)
Pin 2 - je na rozpojení startovacího okruhu pomocí přibaleného relé. To nezapojovat.
Pin 3 - je na spínač brzdy a slouží pro zamčení auta při nastartovaném motoru po zmáčknutí brzdy a při vypnutí zapalování se zas otevře.
Pin 4 - slouží na dovření oken pokud je máš v elektrice.
Pin 5 - zapojen na jednu větev blinkrů.
Pin 6 - trvalých 12V
Pin 7 - siréna
Pin 8 - to samé co pin 5, ale na druhou větev
Pin 9 - na kostru
Pin 10 - je napsáno relé, viděl bych to na odskok. Tak tady byla chyba, na obrázku co jsem dostal byl vidět jenom nápis relé a ne že pokračuje na immo relé, takže 2 a 10 nezapojovat.
Pin 11 - 16 - jsou podle obrázku na centrál i když podle popisu na futrálu odpovídají pinům 12 až 17
Dalo by se usuzovat podle barev žlutočerná, bíločerná a oranžovočerná na 1. servo a žlutá, bílá a oranžová na 2. servo.
Teď jenom zjistit, které kombinace jsou trvale sepnuty a které rozepnuty a při povelu se krátkodobě sepnou. Společné vodiče u jednotlivých kontaktů půjdou na jednotku centrálu jako zamykací a odemykací povel a ty, které se krátkodobě připojí se spojí mezi sebou a ukostří. Ty druhé se nebudou zapojovat. Ze schematu vůbec není jasné, že jsou to vodiče 13 a 16. Další divná věc je, že v tvém popisu
kabel pozice 12 zapojíš na kabel řídící otevírání původního centrálu
kabel pozice 15 zapojíš na zamykací kabel původního centrálu

je na zamykacím kabelu pojistka 15A a na odemykacím nic.
Nevím, jestli mu chodí celý alarm, ale pokud vím, tak Martased psal, že mu centrál chodí, akorát při otevření dveří začnou blikat směrovky.. a o to mu hlavně jde.
Jinak ten návod na obsluhu je jasný, až na tu češtinu:
Zmáčknout tlačítko se zavřeným zámkem, siréna jednou pípne, blinkry jednou bliknou, zámky se zavřou a alarm je aktivován, LED bliká
Zmáčknout tlačítko otevřený zámek,směrovky bliknou třikrát, siréna zazní 2x, zámky se otevřou. Pokud do 25 sekund neotevře dveře, tak se to znovu samo zamkne.
Zmáčknout tlačítko proškrtlý reproduktor, je to "tiché zajištění" - viz zamčení, jenom nepípne siréna.
Poslední tlačítko "nějaký zvonek"- směrovky budou blikač, siréna bude zaznít, stisknout tlačítko (zvonek) aby vypnout shánění auta
Jestli chceme aktivovat alarm a nejsou dovřené dveře tak siréna pípne 3x.
Jestliže vylezeme z auta a nezamkneme ho, tak siréna pípne 3x "jako připomenutí zamčení". Zajímavá funkce, jestli někdo sedí v autě se tady neřeší.
Lojza na aukru vypisuje všechny přednosti, ochrana kapoty, kufru .. proč to asi nepůjde jsem se už zmínil
výstup na otevření kufru, to je asi jenom v jeho fantazii
možnost programování nových ovladačů .. JAK?
je tam namalovaný výstup na dovření oken, měla by se dát upravit délka pulsu (0,5/3,5 sec),... JAK?
režim PANIKA ...???
otřesový senzor se dá většinou vypnout, aby bylo možné ponechat v autě třeba psa .. tady???
Rozepsal jsem se jenom z toho důvodu, abyste všichni, co "výhodně" kupujete alarmy na aukru koukli na prodejce. Tady píše, že je německá firma, zásilky jsou prý z Prahy ale registrovaný je na polským aukru. Divná kombinace.
Pro Martaseda: věřím, že ten servisní spínač tam půjde zapojit, věřím, že se dá alarm přepnout do servisního režimu a některé funkce půjdou nastavit. Jistě budou na ovladači existovat i nějaké "dvojstisky". Ale jak na to, to ví jenom prodejce a Pánbůh.
Raceman

Příspěvek od Raceman »

to že při otevření dveří blikají směrovky je u těhle levnejch obyčejnejch alarmů naprosto normální věc a je to tak už od výrobce a nedá se to deaktivovat
já na barvy kašlal jen jsem koukal na pozice číslování na schématu a na to k čemu to vede a to co je trvale spojený na těch výstupech centrálu mi poslal mailem takže z toho jsem vyčetl jak to zapojit tak aby to posílalo na ty dva dráty kostru pro odemčení a zamčení
jinak tyhle alarmy zřídka podporujou servisní režimy a nový ovladače se aktivujou podobně jako u jedný řady centrálu meta že se muselo 8x zamknout a 8x odemknout čímž se aktivovalo učení ovladačů a následně se zmačknul zamykací čudlík na novým ovladači ale to se dá tady jen spekulovat když k tomu prodejce nedodal plnohodnotnej manuál a popis zapojení
Návštěvník

Pro zoufalce může pomoct třeba tahle stránka:
http://www.autoelectric.ru/alarm.html
Martased - FK

Příspěvek od Martased - FK »

nešlo by to nějak elektronickými součástkami vyřešit aby při otevření dveří neblikali blinkry?
Raceman

Příspěvek od Raceman »

jedině když bys na dveřní spínače napojil kabely který vedou na spínače kufru a kapoty motoru pak by to nemělo blikat a funkce alarmu bude zachována
Martased - FK

a kde je najdu ty spinače kapoty a kufru?
Raceman

Příspěvek od Raceman »

hmm tak jsem na to ještě kouknul a on tam extra není takže to bohužel nepůjde obejít
Návštěvník

Martasede, našel jsem výrobce, psal jsem do Číny o návod - uvidím jestli vyslyší prosbu mou.
Návštěvník

Jo a ještě jedna věc, ten obrázek na aukru neodpovídá skutečně dodanému, je to tak??
Vyfoť to celé včetně ovladačů a kabelů, zakrytovaný alarm a pošli na mejl. Ten buzzer se dělá asi v šesti provedeních.
Návštěvník

Ještě jsem něco sehnal, pokud máš už něco zapojené, tak to zkontroluj jestli to platí pro ten tvůj sersam:
1 - modrý - zapojit na dveřní spínače
2 - bílý - spolu s vývodem 10 - žlutý slouží na blokovací relé, kterým je možné blokovat startování nebo zapalování
3 - oranžový - připojit na spínač brzdového světla, při zapnutém zapalování se po 15 sec. po sešlápnutí brzdy dveře zavřou, povypnutí zapalování se otevřou. Pokud tato funkce není žádoucí, tak vodič nezapojovat.
4 - zelený - pokud je namontován odskok kufru, lze ho tady přes relé připojit.
5 - hnědý - stejně tak 8 - jsou na připojení levé a pravé větve blinkrů.
6 - červený - připojit na trvalých 12V
7 - růžový - připojení sirény
8 - hnědý - popsáno výše (spolu s 5)
9 - černý - na kostru
10 - žlutý - popsáno výše (spolu s 1)
Připojení serv:
- oranžový a oranžovočerný nezapojovat - lze úplně odštípnout
- žlutý a žlutočerný spojit a ukostřit
- bílý - zamčení
- bíločerný - odemčení
Uvnitř by měli být dvě propojky:
JP1 - nastavení vstupu od dveří - továrně nastavené jako spínání mínusem
JP2 - nastavení pro centrální zamykání - továrně nastavené pro elektrické (0,5sec), lze přepinovat na pneumatické
na fotce jsem zahlíd myslím jenom jeden, druhý může být napevno
servisní tlačítko se připojí mezi oranžový a červený vodič - možnosti zatím nevím, tak radši nezkoušet.
Připárování dalšího ovladače:
Zmáčknout libovolné tlačítko ovladače a zároveň 7x zapnout a vypnout zapalování. Jako potvrzení, že ovladač byl přidán jednou zazní siréna.
Pokud se tlačítko s odemčeným zámkem přidrží déle než 3 sekundy, tak se odemknou dveře a zároveň odskočí kufr, pokud je zapojený odskok.
Tak ta funkce skutečně existuje - pokud po vypnutí zapalování a zavření posledních dveří nedojde do 10 sekund k aktivaci alarmu, tak systém na to upozorní pípnutím 3x a zároveň bliknutím 3x
Ještě počkám jestli se ty k... šikmooké ozvou, snad to dáme dohromady
Návštěvník

Jak to tak po sobě čtu, tak tam bude nějaký renonc s tím přidáváním ovladače. 7x zapnout a vypnout zapalování bude asi nanic, když ani jeden fous nesouvisí s klíčkem. Je možné, že jsem blbě přeložil větu:
Press any key of the transmitter, at the same time, turn the ACC on to off seven times, when the siren sound once, it hint the transmitter be programmed successfully.
Jestli jste někdo zběhlejší poraďte. (ACC - ???)
Raceman

Příspěvek od Raceman »

některý auta mají na spínačce polohu ACC (příslušenství) felda jí bohužel nemá
je to poloha kdy je na první pozici po otočení klíčku napětí, na druhý je zapnutý zapalování a třetí je startování
Návštěvník

Hele rejsi, vidím, že si alarmama ošlehaný borec, našel jsem prodejce (řekl bych) toho samého alarmu na Slovensku a ten mi velice ochotně a rychle poslal návod na požadovaný alarm. Zarazilo mě připojení toho immo relé, protože podle mne i když se nepoužije relé, měl by se připojit bílý drát na 12V za klíček, co nebylo z toho původního schematu vůbec jasné. Pak by fungoval i popis připárování dalšího ovladače. Posílám to na mejl, skoukni a napiš svoje postřehy. Martasedovi, případně mu přepošli ten návod. Já zatím čekám na odpověď číňanů, snad vnesou jasno do servisního tlačítka a menu.
Pro kamarády spod TATER dávám odkaz na velice ochotnou a seriozní firmu:
http://www.hid.sk/
Raceman

Příspěvek od Raceman »

kouknu na to až budu doma jelikož všechny obrázky co mi poslal a maily mám stažený doma
Martased - FK

tak jsem napsal prodejci už je to týden a pořád žádná odpověď
Návštěvník

poslal jsem ti návod mejlem a myslím, že je to přesně ono.
Martased - FK

jj ten navod sedi ale porad nevim co s tema blinkrama
Návštěvník

Ten bílý drát si zapojil??
Martased - FK

jj zapojil
Návštěvník

Funguje to nějak takhle?
Upozornění na otevřené dveře:
Pokud otevřete dveře při vypnutém alarmu, systém 15x blikne směrovými světly pro upozornění
ostatních řidičů
Pokud ano, měla by to zrušit nějaká propojka uvnitř.
Martased - FK

ano přesně takhle to funguje
Návštěvník

jsou uvnitř propojky?? Kolik??
Martased - FK

jen jedna posilal jsem vam obrazek na mejl bez krytu a at ju vytahni nebo ji tam necham porad to blika
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Nedá se to vyfotit nějak ostřeji??
Martased - FK

večer to vyfotím a hodim to sem na forum
Krkawec - FK

Příspěvek od Krkawec - FK »

Takové alarmy mi něco ríkají. Vyhoď to do popelnice a kup značku ( Jablotron, Magicar,...) :D . Měl jsem jeden čínský za 1300 kč a i když byl zapojený jak měl, neustále houkal sám od sebe :x . Prostě jsem ho švihnul do koše a koupil za dvojku Jablotron (CA-11REX), což si myslím, že na felinku bohatě stačí. Jediné, co jsem použil a bylo funkční bylo hodně citlivé otřes. čidlo. No a taky siréna, tak mám na autě dvě :mrgreen:
Návštěvník

A myslíš, že Magicar spatřil světlo světa jinde???
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

Jj, 95% těhle věcí se montuje v Číně, ale je rozdíl v použité technologii. Mají prpracovanější spoustu věcí než obyč alarmy, který jsou udělaný jen aby to nějak makalo.
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Návštěvník píše:A myslíš, že Magicar spatřil světlo světa jinde???
Přesně tak.Vše je na jedno brdo.
dedaltm

Příspěvek od dedaltm »

Prosím má někdo schéma zapojení autoalarmu META MAX 2000 ?
dark.wolf - FK

univerzální centrál s dálkou a alarmem-pomoc

Příspěvek od dark.wolf - FK »

Zdravím, potřeboval bych trošku pomoct, dostla se mi do ruky alarm značky huama(asi nejaká čína), jeho součástí je alarm a nejspíš imobilizér - centrální zamykání mám zapojené, auto zamyká, odemyká - všechno v pohodě, jenže nebyl návod k tomu a bohužel nevím co a jak kam mám zapojit - kdyby tu byl někdo , kdy by pomohl byl bych moc rád.. zůstali mi 2 svazky, které nevím kam dát a nějaké relé.. jestli by někdo věděl kam tyto kabely zapojit- budu vděčný ..uploadnul jsem ty konektory a krabici centrálu .. díky

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne ned 08. kvě 2011 22:08:54, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
Kova
Kontaktovat uživatele:

Re: univerzální centrál s dálkou a alarmem-pomoc

Příspěvek od Kova »

nějakej plánek je tam ?
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
dark.wolf - FK

právě že bohužel ne,koupil sem z druhé ruky a bohužel k tomu prý žádný plánek ani schéma nedostal :-(.. zapojit centrál bylo jednoduché, ale zbytek to nevim .. všechno by se mělo zapojit do té jednotky centrálu.. ty dva hnědé sou podle mě výstupy na směrové světla, aby to blikalo, ale ten svazek kabelů a to relé bohužel nevím :-( a ta siréna mi je divný že má jen minus a ten červenáý .. to nevím kam by se dalo zapojit aby to fungovalo ... proto mi pomůže každá rada, co bych mohl zkusit ..
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

siréna ... + a - .. víc nepotřebuješ ... - pod šroubek (na kostru) a + k alarmu

hnědý .. blinkry

relé .. něco jako IMO .. po aktivaci alarmu se rozpojí a nebude fungovat obvod, kterej tim relátkem přerušíš (třeba čerpadlo na benzín)

ten svazek drátů ..takhle nadálku se blbě řeší ..zkus na tý krabici najít nějakej typ aspoň :P
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
dark.wolf - FK

jediný co sem našel na krabici je možno výrobce : http://www.cnqcyp.com zančka je to HuaMa..centrál funguje, jen mmam takovy problem, že pokaždé, když odemknu centrálem, tak za par s. se auto o5 zamkne - otevre, vlezu do auta , parkrat cvakce RJ a auto se zase zamkne .. kdyz necham otevreny dvere ridice, tak to cvakne naprazdno a uz je klid pak je auto otevreny dokud chci .. :-( asi to bude mit nejak spjaty s tim alarmem, ktery neni zapojeny ... :-(
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

některej drát na dveřní spínač :scratch: u pár alarmů co sem měl v ruce to byl hnědobílej nebo hnědo-nějaká barva skus to zapojit přez žárovku pro jistotu at se to nepo.... :scratch:
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Co takhle hodit fotku alarmu, případně ovladače a popsat vše co patří do sady ....
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

V tom svazku barevnejch drátů by mělo být

:arrow: výstup pro relé
:arrow: výstup pro sirénu
:arrow: vstup pro dveřní spínače (to má za příčinu to zamykání)
:arrow: vstup pro "15"

A ten poslední .. nemáš na ovladači výstup třeba pro 5. dveře ?
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
dark.wolf - FK

ahoj na klici mam otevreny zamek/zavreny zamek/ zvonecek/sirena a vedle ni preskrtnuty krizek ..takze ty dva stejny kabely jdou asi na rele.. stejna barva co sou na rele ze , jeden na spinace dveri, jeden na sirenu a to posledni? co to je ta 15?? diky za rady mozna se pohnu malicko dal... ted jeste zjistit jaky kabel kam vede ...
dark.wolf - FK

jinak takto nejak vypada ten klicek omlouvam se , ze je takovy tmave, ale blbe se to foti ...
Obrázek
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Není to tmavé, ale moc světlé :P

"15" ... spínané napětí po otočení klíčku
dark.wolf - FK

nj spatne se to fotilo :-D takze ten posledni by mel jit na zapojeni spinacky jo? .. jinak jaka barva s tech 3 je na co je, je asi ve hvezdach ze(pokus - omyl) ?? ..ten jeden kabel se teda pripojuje na spinac dveri ridice?? jestli to teda chapu spravne
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

Kova píše:některej drát na dveřní spínač :scratch: u pár alarmů co sem měl v ruce to byl hnědobílej nebo hnědo-nějaká barva skus to zapojit přez žárovku pro jistotu at se to nepo.... :scratch:
;) +12V klíček bejvá červenočernej nebo tak nějak :scratch:
dark.wolf - FK

kdyz kouknes o pra prispevku vys, mam tam nefoceny par obrazku, tak ta spleť 5-ti kabelu je to co mi tak nejak zbylo (zluty a bily pujdou asi k tomu relatku monza- fakt nevim) . z nej vedou taky zluty a bily kabel, tak nevim jestli se maji spojit.. pak mi zbydou jeste 3 kabliky, tak nevim na co pujdou .. jestli teda na sirenu, spinace, klicek nebo jeste neco .. nejak tomu uplne nerozumim.. kdybych aspon vedel jaky kabl kam vede, tzak by to bylo pohoda ... :(
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Dej foto alarmu, hlavně konektory.
Těch drátu tam máš nějak málo.
Minimálně napájení (trvalých 12V), kostra, dveřní spínače, blinkry, siréna, ...
Také výstup na IMMO relé, případně druhý kanál, výstup na LED, anténa, spínaných 12V, výstupy na serva (nebo pouze zamykací a odemykací pulz)
A co dráty na serva??? jak to vypadá???
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

to tam neni žádný číslo? na jednotce? nikde? nebo fotku plošnýho spoje z obou stran a jednotky jak psal Hydrant, někdo to snad dá dohromady :scratch:
dark.wolf - FK

tak jsem se byl kouknout a takto vypada zbytek .. je tam nafocena krabicka, konektory + zbytek konektoru a dratu co maji vest dovnitr + zbytek setu nafocen o par prispevku vyse(klakson, krabicka atd ...) ... je to dioda(2 piny), otresovy senzor(3piny), jen nevim jestli ty prostredni 2-pin je na blinkry nebo na didu alarmu a 2-pin uplne nalevo (abych to neprohodil-pokud by to vadilo) .. konektory na motorky zapojeny do krabicky a cerveny + zapojeno primo na sroubek v pojistkove skrini a cerny na kostru..bohuzel ten 5-pin nevim ktery kabel jde kam :-(

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Kurňa temný vlku, projel jsem snad 300 schemat, ale to co by bylo podobné tomu na fotkách jsem zatím nenašel ...
Už si myslím, že sis to vyrobil sám ... :D
A serva jsou zapojeny jak?? Je to 6-ti vodičové připojení?? Máš jistotu, že tam není jenom dvoudrát na zamykání a odemykání?? Dej foto konektoru (rádoby k servům).
Pořád je tu moc málo drátů.
Na stránce www.autoelectric.ru v sekci "SIGNALIZACIJI" je schemat dost.
Zkus ještě rozlousknout DO a opsat typ. Číslo bývá většinou na plošáku .. možná by to pomohlo.
Pokud se chytne napájení a funguje LEDka, tak se dá celkem snadno definovat většina vstupů a výstupů.
S tím připojováním žároviček bych moc nespěchal. 5-ti watová žárovka si veme skoro 500mA, co by mohlo být pro 300mA výstup smrtelné. Radši 2W, nebo LEDku s předřadným odporem a nějaký ohmmetr.
Možná nový detail toho ovladače. Tlačítko zamčení a odemčení je zvlášť?? Ten přeškrtnutý křížek by mne taky zajímal.
dark.wolf - FK

ahoj, sam sem si to bohzuzel nevytvoril :-( tak sem rozlouskl klicek a na tistaku je cislo YP-20M4A a pod tim 2004-12-02 - nafotil sem rozebranej ovladac a nafotil tistak a tlacitka..
Obrázek Obrázek

zelenej a modrej vedou ke vsem ctyrem servum .. je to v ty řídící jednotce ten konektor nafocenej + bilej a hnedej k servu ridice -tenhzle jeden konektro ovlada komplet central..http://www.parkujeme.cz/m/manuals/navod ... PSA-01.pdf toto je asi neblizsi schema, co sem zatim videl, ktery kdybych vzal byrvy dratu, tak by to i ttak nejak barevne sedelo, az na to ze tam chybi u toho myho servis. tlacitko a modro-cerny na +12v dverni spinac .. ale riskovat se mi to nechce .. jinak by byrvicky i tak nejak odpovidaly :-(
Odpovědět