zapojení autoalarmu

dark.wolf - FK

Re: zapojení autoalarmu

Příspěvek od dark.wolf - FK »

ahoj, nikoho nic nenapada? porad nevim, jak to zapojit ten konktor s tema 5-ti kablema(jestli nekomu pomuze to schema), pripadne zajimalo by mne, kdybych to riskl a spatne neco zapojil jestli to central muze odnyst nebo jestli to maximalne odnese pojistka co je na + kabliku, co je zapojeny na pojistkovou skrin.. spinace dveri se zapojuji oba(ridic+spolujezdec) nebo staci jen u ridice a musi byt zapojeno + i - nebo se to jen pripoji jednim kablikem?? diky za kazdou napovedu :-(
Kova
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kova »

u feldy jen - a stačí jedny dveře (jsou stejně projený) ;)
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
dark.wolf - FK

díky moc, už to začínám pomalu louskat a možná se jednou dopátrám jak přesně to zapojit :-) jinak na co je lehčí zapojit směrovky na výstražný světla nebo na lucasy a případně, který kabely to pod lucasema sou? myslim barvu ... díky kluci..bez vás bych byl asi namydlenej :-)
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Jaksi jsme zapoměli na ten šestipin. Ten si zapojil jak??
Máš v autě původní centrál? Byly součásti alarmu i serva? (jsou totiž na krabičce).
Myslím si, že tenhle alarm bude mít pouze zamykací a odemykací výstup (2 dráty). Červený drát bude napájení, černý kostra. Pak je potřeba + za klíčkem (15),
výstup na IMMO - druhý drát většinou na (15). To máš šest pinů. Pak siréna, dveřní kontakt, kontakt na kapotu (případně kufr), viděl bych tam i druhý kanál, výstup na blinkr (nebo blinkry) ...
dark.wolf - FK

ahoj .. ten sestipin je centrál .. centrál jsem dělal .. navrtával motorky a vymyslel to s temi tahly ... na tom sestipinu je cerveny drat(ten sem navedl k pojistkove skrini, jak je tam ten sroub s + kabelem, tak k nemu, nebo by mel byt naveden spis na tu tzv. 15, jak tu pisete???), potom cernej sem dal kostru,bily+hnedy jsou od serva u ridice a jinak po cely aute ke vsem servum vc.ridice rozvedeny zeleny a modry drat...tak jsem zapojil ten 6-pin, vystup na merovky budou podle me ty dva hnede samostatne kabliky, pak dioda je jasna, taky otresovy sensor, ten je 3-pin (jen nevim co by se stalo kdyz bych prohodil konektory napr. do toho pro blinkry zapojil diodu a opacne) .. no a pak zustava ten 5-pin konektor s kabliky ... podle ruznych schemat a barev by to mohlo by tak ze bily a zluty vedou k immu, to kdyz nezapojim tak bily musim napojit na klicek, pak ruzovy sirena, modry dverni spinac a zbyva oranzovy a to me napada jedine spinac brzdoveho pedalu nebo neco jinyho ... myslite, jestli by to mohlo tak nejak byt? cerpal sem hlavne s toho schematka , na ktere jsem sem daval odkaz ...
hydrant

Příspěvek od hydrant »

Jeden drát musí být vždy na trvalých 12V. Je to napájení alarmu. Při vypnutém zapalování by pak alarm nemakal. Většinou je drát červené barvy.
Pak se využívá signál 15 (12V po zapnutí zapalování).
Jestli je ten šestipin centrál, tak to můžeš ověřit tak, že sundáš dekl od alarmu a všech 6 pinů musí být napojeno na kontakty relé. (2 relé).
Pokud to budeš mít dolu, hoď sem fotku.
Aby byl červený drát na centrálu není obvyklé řešení.
Nejjednodušší by bylo zapojit zatím červený a černý drát a připojit LEDKU. Pak zkoumat, jak se alarm chová při mačkání různých tlačítek na ovladači.
Pokud jsou hnědé dráty na blinkry, tak stačí na jeden zkušebně připojit malou žárovičku (2W), která by při odemčení nebo zamčení blikla.
dark.wolf - FK

centrál funguje v pohodě, jak manual tak dálka, jen to si vysvetluju nezapojením na spínač dveří, když odemknu auto na dálku a nenechám chvíli pootevřené dveře(centrál pak procvakne naprázdno a auto zůstane odemčené) tak se znova zamknou všechny dveře.. když zkouším, jak říkáš mačkat různá tlačítka na ovladači, tak to pořád cvaká jednotka..jak kdyby něco hledala a nenašla..ten červenej na tom 6-pinu je napájení stálých 12v, jinak by to jak říkáš nefungovalo při vypnutým zapalování (ale funguje v poho)..spíš teď dodělat ten zbytek (houkačku,spínač dveří,blikačky)
kajuv - FK

Alarm - napojení -barva drátů

Příspěvek od kajuv - FK »

Dobrý den ,
pořídil jsem alarm Mistral key - http://www.autoalarmy.cz/katalog/zabezp ... l-key.html + ultrazvuk , skoro vše zapojeno a zprovozněno , ale pár věcí chybí . Pokud někdo ví , prosím o sdělení, jakou barvu drátů od pojistkové skříňky, nebo někde po cestě mají světla LaP (ne blinkry)a dále asi v levém prahu, jakou barvu má vypínač kufru. Tento alarm má v návodu zapojení potkávaček a ne blinkrů , klidně bych zapojil oboje,ale budou stačit světla..
děkuji
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne pon 15. srp 2011 13:49:44, celkem upraveno 1 x.
Důvod: sloučeno, viz pravidlo 3
brolok - FK

napojeni alarmu na klakson

Příspěvek od brolok - FK »

cago mam alarm keetec ts 10 a uni central take od keetec vse mi jde ale nechci tam rvat tu rigo sirenu nejradeji bych to napojil na klakson to vzbudi i sousedy ale neprisel jsem kam vzal jsem drat ktery mel vest k sirene a napojil ze spodu u volantu na minus pol od sireny a nic pak na plus a zase nic tak nevim kam.porad te mi
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne ned 20. lis 2011 22:03:04, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno - viz. bod č. 3 Pravidel pro vkládání příspěvků!
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: napojeni alarmu na klakson

Příspěvek od ferdamravenec »

to musíš hnát přes relé , protože siréna má stálý přípoj -- a alarm jí poští +
kdežto klakson má stálé + a od tlačítka jde --
takže zapojení relé :
85 od alarmu (siréna)
86 kostra
30 kostra
87 klakson hnědý

a sežeň si přerušovač blinkrů a dej ho mezi relé a klakson